این نشست با حضور جمعی از مسئولان و فعالان حوزه زنان و اقتصاد، به بررسی نتایج عملکرد کنگره سال گذشته و برنامههای این سال پرداخته و از برنامههای پیش رو در راستای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی زنان در کشور سخن به میان آمد.
در ابتدا، اشاره شد که کنگره زنان باور سال گذشته در شرایط اجتماعی خاص برگزار شد و با مشارکت بیش از ۱۵ گروه از مدیران ارشد کشور با هدف ایجاد فضای مناسب برای بحث و بررسی مسائل مختلف زنان، به ویژه در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و حقوقی، برگزار گردید. در این نشست، نمایندگان مجلس و سازمانهای مختلف، از جمله سازمان ملی فرش و وزارت صمت نیز حضور داشتند.
امسال، با توجه به بررسی نتایج سال گذشته و استقبال از کنگره، سعی شده محوریت کمیته علمی کنگره مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی با رویکرد علمی و پژوهشی در دستور کار قرار گرفته است، چرا که به باور دستاندرکاران کنگره، ورود به حوزههای مختلف زنان بدون تحقیقات علمی میتواند موجب انحراف از مسیر اصلی شود.
ورود 50 درصد از متقاضیان دور قبل رویداد زنان باور به فاز مشاوره اقتصادی
خاطره استاد رضایی، رئیس کنگره ملی بانوی ایرانی باور، به تشکیل ائتلاف زنان اقتصادی بریکس، پیمان شانگهای و همچنین محور مقاومت اشاره و بر لزوم معرفی زنان اقتصادی فعال در سه حوزه دولت، بخش خصوصی و تعاون تأکید کرد. وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فرهیختگان درباره خروجی دور قبل برگزاری این رویداد اشاره کرد که در دور قبل حدود ۵۰ درصد افرادی که ثبت نام کردند وارد بخش مشاورهای در حوزه دریافت اعتبارات و صدور مجوز شدند.
سند زیست بوم اقتصاد زنان تدوین میشود
استاد رضایی افزود: موضوع فعالسازی بیش از ۳۵ درصد اشتغال جدید از دل افراد سابق رقم خورد. در بخش مسئولیت اجتماعی تلاش کردیم مشکل مادرانی که دچار مشکل اقتصادی شده بودند حل شود. عملا هدف گذاری ما مبتنی بر قیمت گذاری برای حوزه صادرات، صدور مجوزها، بیمه و ایجاد اشتغال است. به دنبال ایجاد سند زیست بوم با نگاه همه جانبه برای حوزه اقتصاد زنان هستیم. ما در تلاش هستیم از دل گروههایی که ثبت شدند و استاندارهای بینالمللی دارند را معرفی کنیم. دفتر زنان ایران حوزه بریکس فعال نشده و ساختار و سیستم اطلاع رسانی یکپارچه نیز ایجاد نشده است. بخش خصوصی نیز هنوز دعوت به کار نشده است.
اقتصاد زنانه؛ نه تحجر نه فمنیسم
سینا شیخی، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس به مسائلی نظیر افراطیگری در حوزه فمنیسم و لزوم توجه به زیستبوم زنان پرداخت. او معتقد بود که در بحثهای مربوط به زنان باید به مقولههای کلان و مسئلهمحور توجه شود و پژوهشهای گستردهای در این حوزه صورت گیرد.
تاریخ برگزاری همایش کنگره زنان باور در روز دوم دیماه، مصادف با میلاد حضرت زهرا، تعیین شده و این همایش از ساعت 8 صبح در محل مرکز همایشهای صداوسیما برگزار خواهد شد. برنامههای این همایش شامل کارگاههای آموزشی، سخنرانیهای مختلف از سوی مقامات دولتی و مجلس و همچنین حضور فعال کارگروههای تخصصی در زمینههایی نظیر سلامت، ورزش، کشاورزی، پوشاک و رسانه خواهد بود. هدف اصلی این برنامهها، ارتقای جایگاه زنان فعال در این حوزهها و حمایت از کارآفرینان زن است.