تاریخ : Fri 13 Dec 2024 - 01:13
کد خبر : 198842
سرویس خبری : جهان شهر


تحلیلی بر یک انتخاب عجیب

چرا تایم، ترامپ را انتخاب کرد؟

رئیس جمهور منتخب آمریکا که پیش‌تر اعلام کرده بود مجله تایم هرگز او را به عنوان «شخص سال» انتخاب نخواهد کرد، اکنون به عنوان شخصیت سال از سوی این مجله انتخاب شده است.

شماره جدید مجله تایم با عکسی از رئیس جمهور منتخب آمریکا منتشر شد؛ مردی با اتهامات کیفری و حواشی بی پایان. ترامپ حالا برای دومین بار است که به‌عنوان «شخصیت سال» مجله تایم برگزیده می‌شود.

این مجله گفته «شاید هیچ فردی به اندازه رئیس جمهور منتخب ایالات متحده نقش مهمی در تغییر مسیر سیاست و تاریخ نداشته باشد.»

مجله تایم مصاحبه تفصیلی‌ خود با ترامپ را حدود دو هفته قبل، در کلوب مارالاگو در پالم‌بیچ فلوریدا (Mar-a-Lago) انجام داده و حالا در ماه دسامبر و پس از معرفی او به عنوان شخصیت سال، متن این مصاحبه را منتشر کرده است.

تایم در شرایطی ترامپ را به عنوان شخصیت برگزیده سال انتخاب کرده که در سال جاری میلادی، موضوع اتهامات او در پرونده‌های مختلف برایش دردسرساز شده بود.

دونالد ترامپ که حال مرد سال معرفی شده، با پرونده‌های کیفری مواجه بوده؛ پرونده‌هایی که بعد از انتخابش به عنوان رئیس جمهور، بسته شده است.

حواشی ترامپ اما به همین پرونده‌ها و اتهامات ختم نمی شود. ترور او در کمپین‌های انتخاباتی، حامیان مالی، وعده‌های انتخاباتی، لفاظی درخصوص اخراج مهاجران، وعده پایان دادن به جنگ‌ها، تهدید به افزایش تعرفه کشورها و انتخاب‌های پر سر و صدا برای کابینه دولت دومش را می‌توان حواشی دیگر دونالد ترامپ برشمرد.

ترامپ پس از مناظراتی که با لفاظی‌‌های پرشور و اغلب نفرت‌انگیز علیه مهاجران، دموکرات‌ها و سایر مخالفان شناخته می‌شد، در انتخابات پنجم نوامبر به پیروزی رسید.

او که در بیستم ژانویه باز هم روی صندلی رئیس جمهور در کاخ سفید می‌نشیند، قول داده که «بزرگترین عملیات اخراج مهاجران در تاریخ ایالات متحده» را انجام دهد. قولی که با سرزنش مدافعان حقوق بشر مواجه شد و احساس ترس را در مهاجران برانگیخت.

اواخر ماه قبل بود که ترامپ تهدید کرد که «اگر کانادا و مکزیک از مهاجرت غیرقانونی و همچنین جریان مواد مخدر غیرقانونی در مرزهایشان با ایالات متحده جلوگیری نکنند»، تعرفه‌های سنگینی را بر این دو کشور وضع خواهد کرد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا حالا در این مصاحبه با تایم گفته که مایل است از ارتش برای اخراج مهاجران از آمریکا استفاده کند.

ترامپ در پاسخ به سؤالی درباره سیاستی که کودکان مهاجر را از والدینشان جدا می‌کند، گفت: فکر نمی‌کنم مجبور باشیم والدین را از فرزندان جدا کنیم، چون «کل خانواده را اخراج می‌کنیم.»

سیاست خارجی با شعار «اول آمریکا» هم از زمان پیروزی او در انتخابات مورد توجه بوده است.

ترامپ در مصاحبه خود با تایم گفت که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل می‌خواهد جنگ در غزه پایان یابد. وی در پاسخ به این سؤال که آیا به مقامات اسرائیل اعتماد دارد یا خیر، پاسخ داد «من به کسی اعتماد ندارم.»

ترامپ در صورتی این حرف را زده که اعضای کابینه‌اش را از بین کسانی انتخاب کرده که به صهیونیست‌ها وابستگی دارند و از حامیان سرسخت اسرائیل هستند؛ مثلاً «استفانیک»، سفیر آمریکا در سازمان ملل، یکی از حامیان سرسخت صهیونیست‌هاست که بارها در حمایت از آنها هر حرکت حمایتی از فلسطینیان را «یهودستیزی» خوانده است!

ترامپ همچنین حمایت قاطع خود از اسرائیل را تکرار و در اوایل دسامبر تهدید کرد که اگر اسیران در نوار غزه قبل از روی کار آمدن او آزاد نشوند، جهنمی در خاورمیانه برپا خواهد کرد.

ترامپ همچنین به این مجله گفت که با شلیک موشک‌های آمریکا توسط اوکراین به خاک روسیه مخالف است و گفت که این اقدام این جنگ را تشدید و اوضاع را بدتر می‌کند.

ترامپ در سال ۲۰۱۶، زمانی که برای اولین بار به کاخ سفید رسید، به عنوان مرد سال مجله تایم انتخاب شد.

دیگر فینالیست‌های نامزدی امسال هریس، نتانیاهو(!)، ایلان ماسک، و کیت، شاهزاده ولز بودند.

تایم تأکید می‌کند که روند انتخاب فرد برگزیده سال، بر این اساس است که شخص مورد نظر  شایستگی خبری دارد نه اینکه لزوماً[در زمینه‌های دیگر] شایسته باشد.

انتخاب‌های قبلی تایم برای جلد «شخصیت برگزیده سال» شامل آدولف هیتلر، رهبر نازی‌ها و جوزف استالین، رهبر اتحاد جماهیر شوروی و همچنین چهره‌هایی مانند مارتین لوتر کینگ، فعال حقوق مدنی ایالات متحده و شخصیت ضد آپارتاید آفریقای جنوبی نلسون ماندلا بود.

یکی از انتخاب‌های بحث برانگیز دیگر تایم، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بود که مدتی بعد از شروع جنگ روسیه با این کشور به عنوان فرد برگزیده انتخاب شد.

انتخاب‌های تایم در برهه‌های مختلف زمانی را می‌توان برخلاف ادعایی که این مجله دارد و می‌گوید «انتخاب‌ها مربوط به شایستگی خبری هستند» را گزینشی و سیاسی تفسیر کرد؛ چرا که افرادی انتخاب می‌شوند که نه تنها اقدام مؤثری نداشتند بلکه بیشتر به دلیل فعالیت‌های بحث‌برانگیزشان بین مردم و رسانه‌ها مطرح شده‌اند.