تاریخ : Wed 04 Dec 2024 - 13:04
کد خبر : 198408
سرویس خبری : دانشگاه


مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد

زیر بار تغییرات غیرقانونی نمی‌رویم

صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد، بزرگ‌ترین صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی در کشور محسوب می‌شود که با هدف ارائه خدمات مالی و حمایتی به طرح‌ها و شرکت‌های فناور فعال در اکوسیستم دانشگاه آزاد از سال ۹۸ مجوز فعالیت گرفت و از آذر ۹۹ رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.

فرهیختگان: صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد، بزرگ‌ترین صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی در کشور محسوب می‌شود که با هدف ارائه خدمات مالی و حمایتی به طرح‌ها و شرکت‌های فناور فعال در اکوسیستم دانشگاه آزاد از سال 98 مجوز فعالیت گرفت و از آذر 99 رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. این صندوق که به منظور رونق بخشیدن به اکوسیستم دانش‌بنیان و اقتصادی دانشگاه آزاد راه‌اندازی شد، در ابتدای راه، تنها 20 میلیارد سرمایه در اختیار داشت.

این رقم در دو سال گذشته به رقمی بالغ بر 374 میلیارد تومان افزایش یافت اما طبق آخرین آمار مجموع کل سرمایه این صندوق به 801 میلیارد تومان رسیده است؛ سرمایه‌ای کاملاً غیردولتی و بدون استفاده از بودجه‌ها و امکانات عمومی که نشان‌دهنده جدیت دانشگاه در سر و سامان دادن به فعالیت دانش‌بنیان‌ها و ایده‌های فناوران دانشگاه است.

صندوق در کنار وظیفه عاملیت مالی که بر عهده دارد و از مهم‌ترین وظایف آن به شمار می‌رود، در تزریق منابع در قالب تسهیلات و صدور ضمانتنامه نیز نقش‌آفرینی می‌کند. این مجموعه تاکنون به بیش از 400 شرکت و واحد دانشگاهی خدمت ارائه کرده است که ازجمله آن می‌توان به هزار و 700 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری خطرپذیر، هزار و 27 میلیارد ریال تسهیلات، 35 میلیارد ریال مشارکت مدنی و 845 میلیارد ریال عاملیت مالی اشاره کرد.

مدیرعامل صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد، بزرگ‌ترین صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی در کشور محسوب می‌شود که با هدف ارائه خدمات مالی و حمایتی به طرح‌ها و شرکت‌های فناور فعال در اکوسیستم دانشگاه آزاد از سال 98 مجوز فعالیت گرفت و در ابتدای راه، تنها 20 میلیارد سرمایه در اختیار داشت. این رقم در دو سال گذشته به رقمی بالغ بر 374 میلیارد تومان افزایش یافت اما طبق آخرین آمار مجموع کل سرمایه این صندوق به 801 میلیارد تومان رسیده است؛ سرمایه‌ای کاملاً غیردولتی و بدون استفاده از بودجه‌ها و امکانات عمومی. 

این مجموعه تاکنون به بیش از 400 شرکت و واحد دانشگاهی خدمت ارائه کرده اما به رغم ظرفیت بالای این صندوق، در اوایل آذرماه، نامه‌ای از سوی دبیرخانه کارگروه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری به صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد مبنی بر تعلیق این صندوق ارسال شده و حالا رکن اصلی تأمین مالی اکوسیستم فناوری و نوآوری دانشگاه دچار مشکلات جدی شده.

متن کامل گزارش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.