تاریخ : Mon 02 Dec 2024 - 11:08
کد خبر : 198311
سرویس خبری : ورزش


آینده مبهم سمیعی روی صندلی مدیرعاملی

آقای شریعتمداری! جلوی رفیق‌بازی در استقلال را بگیرید

با انتقاداتی که از شجاعی‌برهان و دادکان، دو چهره پرسپولیسی در محافل استقلالی به‌راه افتاده و از سوی دیگر با وجود رفیق‌بازی مدیران قبلی که نتیجه‌ای جز ناکامی را برای استقلال به‌همراه نداشت باید منتظر ماند و دید آیا حضور شریعتمداری در هلدینگ آغاز حکمرانی پرسپولیسی‌ها بر استقلال خواهد بود و مثلث مدیران سابق فدراسیون فوتبال دسته‌جمعی امور آبی‌پوشان را برعهده خواهند گرفت یا خیر.

شنبه‌شب گذشته محمد شریعتمداری به‌جای عبدالعلی علی‌عسگری مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس شد. این امر به‌طورکلی می‌تواند روی مدیریت باشگاه استقلال تأثیرگذار شود و باب جدیدی را در معادلات قدرت برای دستیابی به صندلی مدیریتی در این باشگاه باز کند. درواقع تغییر مدیریت در هلدینگ خلیج‌فارس و انتصاب شریعتمداری به‌جای علی‌عسگری می‌تواند اثرات مهمی بر باشگاه استقلال- که تحت‌مالکیت این هلدینگ است- داشته باشد.

شروع تغییرات از هیئت‌مدیره
درخصوص گزینه‌های احتمالی مدیریت و هیئت‌مدیره استقلال، تغییراتی اساسی در ساختار مدیریتی این باشگاه پیش‌بینی می‌شود. با توجه به تحولات اخیر، برخی نام‌های مطرح برای پست مدیرعاملی شامل محمدحسین قریب و واعظ آشتیانی‌اند که هر دو در گذشته تجربه مدیریت در استقلال را داشته‌اند. بااین‌حال واعظ ‌آشتیانی به‌طور رسمی اعلام کرده که به‌عنوان مدیرعامل به استقلال بازنخواهدگشت.
وی همچنین بازگشت در سایر عرصه‌های مدیریتی را هم رد کرده و این در شرایطی است که تا زمانی که علی‌عسگری و شهریاری در رأس کار بودند در مورد اعضای هیئت‌مدیره نیز گمانه‌زنی‌هایی درباره اضافه شدن چهره‌های جدید وجود داشت. نام‌هایی همچون ضرغامی و شهسواری و پیشکسوتانی مانند همدانی و طباطبایی در میان شایعات به چشم می‌خورد، هرچند این اخبار به‌طور رسمی هیچ‌گاه تأیید نشده‌اند.
در این بین به نظر می‌رسد جلسات مجمع باشگاه، به‌ویژه مجمع پیش رو، نقش مهمی در تعیین ترکیب نهایی هیئت‌مدیره خواهد داشت و انتظار می‌رود تصمیمات نهایی در این جلسات اتخاذ شود. 
نکته مبهم اما در این بین اینکه با توجه به تحولات در هلدینگ خلیج‌فارس و انتصاب جدید مدیرعامل این مجموعه، این احتمال می‌رود که حمایت‌های مالی و مدیریتی از استقلال با تغییراتی همراه باشد که می‌تواند بر ساختار مدیریتی این باشگاه تأثیرگذار باشد. 
در هر صورت هرچه باشد به نظر می‌رسد تغییرات بنیادی در بدنه مدیران استقلال به زودی از اعضای هیئت‌مدیره این باشگاه آغاز شود. 

  حضور تاجرنیا چقدر جدی است؟ 
علی تاجرنیا، گزینه محتمل برای ریاست هیئت‌مدیره استقلال، از چهره‌های سیاسی و ورزشی شناخته‌شده است که پیش‌تر در هیئت‌رئیسه فدراسیون و هیئت‌مدیره استقلال فعالیت داشته است. او همچنین در انتخابات گذشته ریاست ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در استان تهران را برعهده داشت. بااین‌حال برخی گمانه‌زنی‌ها درباره موانع بازگشت او به ساختار‌های دولتی به دلیل اتفاقات مجلس ششم و برخی حواشی انتخابات سال 88 ممکن است تصمیم‌گیری در این زمینه را تحت‌تأثیر قرار دهد. 
این چهره چندی پیش در گفت‌وگویی با «فرهیختگان» از بازگشت دوباره به باشگاه استقلال و کمک به این باشگاه استقبال کرده بود. در سطح سیاسی اما، انتصاب تاجرنیا می‌تواند به تعبیر برخی، نشانه‌ای از نزدیکی برخی جریان‌های اصلاح‌طلب به ساختار مدیریتی استقلال باشد، هرچند این موضوع هم می‌تواند واکنش‌هایی را درپی داشته باشد. از سوی دیگر، شریعتمداری، مدیرعامل جدید هلدینگ خلیج‌فارس که تصمیم‌گیر اصلی در تغییرات مدیریتی استقلال خواهد بود، گفته می‌شود برای بازسازی هیئت‌مدیره باشگاه به‌دنبال چهره‌هایی با ترکیب تجربه مدیریتی و ورزشی است و تاجرنیا یکی از گزینه‌های او به‌شمار می‌رود. 

  سمیعی رفتنی شد؟ 
بررسی شرایط فرشید سمیعی در باشگاه استقلال نشان می‌دهد آینده او همچنان مبهم است. گزارش‌ها حاکی است که با تغییرات در هیئت‌مدیره استقلال و حضور اعضای جدید، احتمالاً وضعیت سمیعی نیز مورد بازنگری قرار خواهد گرفت. بااین‌حال، در حال حاضر این چهره همچنان با هر ترفندی به‌عنوان مدیرعامل فعالیت دارد و ممکن است به طور موقت در این سمت باقی بماند تا تصمیم‌گیری‌های بیشتری انجام شود. 
از طرفی برخی منابع از جدایی احتمالی سمیعی خبر داده‌اند و تأکید دارند تغییرات مدیریتی در راستای تحولات کلان‌تر در ساختار استقلال خواهد بود. به‌طورکلی اما ماندن یا رفتن سمیعی به عوامل متعددی بستگی دارد، ازجمله تصمیمات هیئت‌مدیره جدید، سیاست‌های کلی باشگاه و عملکرد او در ماه‌های اخیر. این موضوع همچنان در فضای مدیریتی باشگاه تحت بحث و بررسی است، هرچند کارنامه مدیریتی وی در این مدت شایعه رفتن این چهره را بیشتر از هر زمان دیگری تقویت می‌کند. 

  نام یک هاشم دیگر هم در میان است! 
هاشم ساعدی یکی از مدیران اسبق باشگاه استقلال به‌عنوان یکی از چهره‌های باسابقه در مدیریت ورزش و سیاست‌های ورزشی شناخته می‌شود. با توجه به حضور مجدد شجاعی‌برهان و شریعتمداری در عرصه‌های مدیریتی هلدینگ، احتمال دارد از تجربه ساعدی برای تنظیم ترکیب هیئت‌مدیره یا تدوین سیاست‌های جدید در باشگاه استقلال هم استفاده شود. 
این چهره در گذشته به‌عنوان مدیر دفتر سیدضیاءالدین شجاعی‌برهان فعالیت کرده است. شجاعی‌برهان سابقه حضور در سمت‌های مختلف مدیریتی را دارد، ازجمله معاونت پارلمانی وزارت بازرگانی، مشاور عالی وزیر ارتباطات و همچنین سرپرستی شستا با حکم محمد شریعتمداری. ارتباط نزدیک ساعدی با شجاعی‌برهان از همین همکاری‌ها نشئت می‌گیرد. بر همین اساس از این چهره یعنی هاشم ساعدی با توجه به ارتباطات صمیمانه با نفرات فوق و همچنین با علی تاجرنیا، به‌عنوان یکی از مدیران بعدی استقلال نام برده می‌شود. 

  آغاز مدیریت پرسپولیسی‌ها بر استقلال؟
شجاعی‌برهان و محمد شریعتمداری هر دو در زمان ریاست محمد دادکان بر فدراسیون فوتبال به عنوان اعضای هیئت‌رئیسه فعالیت داشته‌اند. این همکاری در دوره‌ای بود که تیم ملی ایران موفق به صعود به جام‌جهانی 2006 شد. شریعتمداری در این دوره علاوه‌بر فعالیت در فدراسیون فوتبال، وزیر بازرگانی دولت اصلاحات نیز بود. این ارتباط کاری و نزدیکی به دادکان، بعد‌ها در مسئولیت‌های دیگر نیز ادامه یافت، به‌خصوص در زمان حضور شریعتمداری در وزارت‌های مختلف که دادکان به عنوان مشاور ورزشی او فعالیت می‌کرد. 
حالا با تغییرات مدیریتی در هلدینگ خلیج‌فارس و احتمال حضور شریعتمداری به‌عنوان مدیرعامل، نقش شجاعی‌برهان و دادکان نیز به‌عنوان یکی از افراد تأثیرگذار در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با هیئت‌مدیره باشگاه استقلال برجسته شده است. شجاعی‌برهان در گذشته در پروژه‌های فوتبالی مرتبط با دادکان حضور داشت و این احتمال وجود دارد که بار دیگر درکنار شریعتمداری و دادکان در مدیریت استقلال نقش‌آفرینی کند. 
این ترکیب مدیریتی ممکن است بازتاب سیاسی نیز داشته باشد؛ چراکه دادکان و شریعتمداری هر دو به‌عنوان چهره‌های اصلاح‌طلب شناخته می‌شوند و این موضوع در شرایط فعلی فوتبال ایران، می‌تواند انتقادات یا حمایت‌هایی را درپی داشته باشد. در عین حال، تأثیر این ارتباطات در تغییر ترکیب مدیریتی استقلال بسیار محتمل به‌نظر می‌رسد. 

  شریعتمداری در مسیر علی‌عسگری! 
حال اینکه چقدر حضور دادکان و شجاعی‌برهان به‌عنوان دوستان قدیمی و نزدیک به شریعتمداری در کابینه ورزش این چهره در هلدینگ خلیج‌فارس جدی است، اخبار و گمانه‌زنی‌ها حکایت از آن دارد که این امر به واقعیت نزدیک است. اما اینکه باز هم قرار است همان دست‌فرمان مدیران قبلی هلدینگ در راستای سپردن پست‌های مهم به دوستان و نزدیکان دنبال شود باید گفت حداقل در باشگاه بزرگی مثل استقلال جای چنین کار‌هایی نیست. ناکامی پشت ناکامی و بدبیاری پشت بدبیاری نشان می‌دهد اولین و مهم‌ترین موضوعی که باید مدنظر شریعتمداری قرار بگیرد، این است که استقلال جای رفیق‌بازی نیست.
این درحالی است که هر دو چهره مهمی که برای گرفتن امورات ورزشی در هلدینگ خلیج‌فارس انتخاب شده‌اند؛ هر دو نفر منتسب به رقیب سنتی استقلال محسوب شده و به نظر نمی‌رسد این دست‌فرمان هم درست باشد. درواقع زمانی که شهریاری با سابقه‌استقلالی بودن (یک‌دهه پیش و حضور در هیئت‌مدیره این باشگاه) با تصمیمات و اقدامات حاشیه‌ای آبی‌ها را به مسیر فعلی کشاند، هیچ تضمینی هم وجود ندارد که شریعتمداری با انتخاب دو مدیر پرسپولسی برای سروسامان دادن به رقیب این تیم، راهکار درستی را در فرایند چیدن مدیران استقلال انتخاب کرده باشد! 
در هر صورت هلدینگ خلیج‌فارس برخلاف بسیاری از بنگاه‌های بزرگ دیگر به‌جز مبحث استقلال، امور ورزشی خاص دیگری نداشته و فعلا ورزش در تشکیلات هلدینگ فقط به باشگاه استقلال خلاصه می‌شود. حالا و با انتقاداتی که از شجاعی‌برهان و دادکان، دو چهره پرسپولیسی در محافل استقلالی به‌راه افتاده و از سوی دیگر با وجود رفیق‌بازی مدیران قبلی که نتیجه‌ای جز ناکامی را برای استقلال به‌همراه نداشت باید منتظر ماند و دید آیا حضور شریعتمداری در هلدینگ آغاز حکمرانی پرسپولیسی‌ها بر استقلال خواهد بود و مثلث مدیران سابق فدراسیون فوتبال دسته‌جمعی امور آبی‌پوشان را برعهده خواهند گرفت یا اینکه رئیس جدید هلدینگ در این تصمیم خود بازنگری کرده و افراد دیگری که به استقلال عرق و تعصب دارند امور این باشگاه را برعهده خواهند داشت. 

متن کامل گزارش محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش را در روزنامه فرهیختگان بخوانید