تاریخ : Wed 27 Nov 2024 - 10:59
کد خبر : 198120
سرویس خبری : دانشگاه

دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد به دنبال تقویت مقاومت است

نشست مشترک شورای مرکزی بسیج اساتید دانشگاه آزاد

دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد به دنبال تقویت مقاومت است

دکتر طهرانچی در ادامه با تأکید بر اینکه مقاومت امروز نیاز به دو سلاح دارد، گفت: «این سلاح‌ها نرم‌افزار و سخت‌افزارند. اگر سلاح سخت‌افزاری وجود نداشته باشد، همه را می‌کشند و اگر سلاح نرم‌افزاری نداشته باشیم، پس برای چه مقاومت می‌کنیم. اساساً ذات مقاومت به این دو بخش استوار است. حالا عقبه این مقاومت باید فرهنگ بسیجی باشد، یعنی خداباوری و خودباوری که مقام‌معظم‌رهبری به خوبی آن را بیان کردند.» 

دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست مشترک شورای مرکزی بسیج اساتید دانشگاه آزاد با درود به روح حضرت امام خمینی(ره) که بنیان شجره طیبه بسیج را در سال 1358 بنا نهادند، یاد و خاطره شهدای بسیج، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای مقاومت را گرامی داشت و گفت: «این روزها شاهد اوج پیکار اسلام و کفر با تقدیم شهیدانی چون شهید سیدحسن نصرالله، هاشم صفی‌الدین و سرداران بزرگی که راه شهید حاج قاسم سلیمانی را دنبال می‌کنند، هستیم.» 

وی ضمن تبریک هفته بسیج و با اشاره به دیدار مقام‌معظم‌ر‌هبری با بسیجیان کشور، اظهار کرد: «ایشان حقیقت بسیج را به زیبایی، خردمندی و شیوایی بیان کردند. ایشان از شهید شهریاری یادی کردند و این شهید بزرگ را دارای فرهنگ بسیجی دانستند، یعنی درواقع مهم‌تر از خود بسیج، فرهنگ بسیجی است و در حقیقت تعریف یک الگو برای بسیج و بسیجی بسیار مهم است.» 

رئیس دانشگاه آزاد به یکی از بیانات آیت‌الله جوادی‌آملی در وصف شهید شهریاری اشاره و تصریح کرد: «آیت‌الله جوادی‌آملی در وصف شهید شهریاری گفت راز موفقیت شهید شاهد دکتر شهریاری و همراهان وی پی بردن به حقیقت علم، هجرت از آن به معلوم و ترغیب به چنین هجرت است. این سه بخش بسیار مهم است و ما باید حقیقت علم را بفهمیم، بتوانیم از آن به معلوم هجرت کرده و دیگران را به چنین هجرتی ترغیب کنیم.» 

دکتر طهرانچی در ادامه با بیان اینکه بنده افتخار رفاقت و همراهی با شهید دکتر شهریاری را داشته‌ام، گفت: «خداوند درجات رفیع و پایداری به این شهید عزیز عنایت کرده است. شهید شهریاری ریشه‌اش با قرار است که اینچنین پس از سال‌ها ذکر خیر او پایدار شده است.» 

وی با اشاره به دلیل پایداری یاد شهید شهریاری، خاطرنشان کرد: «شهید شهریاری فقط یک مهندس کارآمد و نوآور هسته‌ای نبود بلکه هجرت از علم به معلوم در این زمینه مهم بود و چیزی که شهید شهریاری را به شهید شاهد تبدیل کرد، پی بردن به حقیقت علم بود. واقعیت این است که اگر ما به حقیقت موضوعی دست نیابیم، هرچه در پیرامون آن تلاش کنیم، موفق نمی‌شویم. درواقع صورت نیکو بدون سیرت نیکو قوام ندارد. بالاخره چیزی که پیر می‌شود و از نیکویی می‌افتد، صورت است، اما اگر کسی به سیرت نیکو دست پیدا کرد، هرچند پیر شود، دوباره جوان و زیبا می‌شود.» 

رئیس دانشگاه آزاد تأکید کرد: «مقام‌معظم‌رهبری موضوعی را که برای بسیج اساتید به‌عنوان الگو، شاخص و متر مطرح کردند، شهیدانی بودند که با ما می‌زیستند. فاصله آنها با ما کیلومتری نیست، شهیدانی که در میان ما بودند.» 

دکتر طهرانچی با اشاره به این موضوع که چه شد که این شهیدان علو درجه و رتبه پیدا کردند، گفت: «این موضوع بسیار مفصل است. خداوند در قرآن در وصف حضرت رسول اکرم(ص) می‌فرمایند، ایشان هم مثل شما در بازار و جامعه حرکت می‌کند، مثل شما زندگی می‌کند، مثل شما نیازهای مادی چه فردی و چه اجتماعی دارد، اما روح بلند، سیرت بزرگ و سیرت نیکو ایشان را متمایز کرده است.» 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اتفاقات میان دو خط ایمان و کفر از منظر تاریخی اظهار کرد: «در این زمینه ما امروز به جایگاه حساسی رسیده‌ایم که باید در مورد آن شناخت داشته باشیم. غرب با همه توانش برای دستیابی به ادامه سلطه خود بر جهان، یک برنامه مدون دارد. غرب انقلاب صنعتی را در نسل‌های یک، دو، سه، چهار و پنج انجام داده است. نسل چهار انقلاب صنعتی چیزی بود که ما در 20 سال گذشته آن را پشت سر گذاشتیم که در این نسل فضای حقیقی سایبری ایجاد شد و با کرونا همه ما را شتابان به این فضا سوق داد.» 

رئیس دانشگاه آزاد افزود: «امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که تصور بشر این است که اگر سازمانی هوشمند و در بستر مجازی نباشد، سازمان نیست. درواقع نسل چهارم انقلاب صنعتی مقدمه نسل پنجم انقلاب صنعتی بود. نسل پنجم انقلاب صنعتی برخلاف چهار نسل قبلی انسان را مورد هدف قرار داده است. یعنی هویت انسانی را از انسان می‌گیرد و با یک هویت ابزاری به آن نگاه می‌کند. به دنبال این است که انسان با ماشین زوج شود، برای همین آمده است زوجیت را در انسان ـ انسان نفی می‌کند و به‌شدت روابط ده هزار ساله انسانی را نفی می‌کند. اصل خلقت که زن و مرد زوج آفریده شده‌اند را نفی می‌کند، جنسیت را یک امر نسبی می‌داند تا موضوع بزرگ‌تری اتفاق بیفتد و انسان را بتواند با ماشین زوج کند.» 

دکتر طهرانچی با بیان اینکه انقلاب صنعتی نسل پنج برای تمام این موارد فکر کرده و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده است، گفت: «همان‌طور که این نسل از انقلاب زوجیت مرد ـ مرد را برای تخریب زوجیت زن ـ مرد می‌سازد، پس از آن نیز به دنبال زوج کردن انسان با ماشین می‌رود. اینها بحث‌های بسیار جدی هستند که باید به آنها توجه لازم را داشت.» 

وی با اشاره به شعارهایی که بر ضد مردم غزه و لبنان گفته شده، خاطرنشان کرد: «کسانی که به راحتی شعر می‌خواندند و می‌گفتند که ‌ای مردم غزه دیگر مدرسه نسازید؛ چراکه ما بچه‌های شما را کشتیم، معتقدند که نسل باید فقط دو نوع سلطه‌گر یا سلطه‌پذیر باشد. کسی که براساس ژنتیک، گذشته، آرمان و تفکرش سلطه‌پذیر نمی‌شود، به اهل مقاومت تبدیل خواهد شد و اهل مقاومت در این کره خاکی یک رهبر بیشتر ندارد.» 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «وقتی از آمریکایی‌ها می‌پرسند دشمن شما کیست، می‌گویند ایران. چرا این اتفاق می‌افتد، مگر ایران به اقتصاد آمریکا آسیب زده یا هسته آمریکا را تهدید می‌کند؟ هیچ‌کدام از اینها نیست. آنها می‌گویند ایران دشمن اول ماست؛ چراکه ایران فرهنگ مقاومت در مقابل نظام سلطه را دارد. سلطه فقط اشغال سرزمین نیست، بحث سلطه به اسارت گرفتن مردم است. آمریکایی‌ها تعداد بیشماری از سرخپوستان را کشتند تا حاکم سرزمین آمریکا شوند. همچنین در زمان کرونا 7 میلیون آدم را کشتند تا بتوانند وارد نسل پنجم انقلاب صنعتی شوند تا بتوانند تحولات فناورانه و نظام سلطه را انجام دهند.» 

دکتر طهرانچی در ادامه با تأکید بر اینکه مقاومت امروز نیاز به دو سلاح دارد، گفت: «این سلاح‌ها نرم‌افزار و سخت‌افزارند. اگر سلاح سخت‌افزاری وجود نداشته باشد، همه را می‌کشند و اگر سلاح نرم‌افزاری نداشته باشیم، پس برای چه مقاومت می‌کنیم. اساساً ذات مقاومت به این دو بخش استوار است. حالا عقبه این مقاومت باید فرهنگ بسیجی باشد، یعنی خداباوری و خودباوری که مقام‌معظم‌رهبری به خوبی آن را بیان کردند.» 

وی ادامه داد: «این عقبه باید در کدام چهارچوب عمل کند؟ یکی از آن چهارچوب‌ها نهاد دانشگاه است. نهاد دانشگاه یکی از جاهایی است که شما خوراک فکری ایجاد می‌کنید. در این نهاد اسلحه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری می‌سازید. فکر نکنید که در این مقطع کارهایی که می‌کنید کامل است، این کارها لازم است اما کافی نیست. اگر در این زمینه غفلت کنیم، ما را به اسارت و بردگی می‌برند. اگر غفلت کنیم، می‌کشند و بعد نسل را به اسارت می‌برند. ما در مقطع خیلی حساسی هستیم. این یک واقعیت است، واقعیتی که باید شب و روز پای آن ایستاد، همان‌طور که مقام‌معظم‌رهبری فرمودند اگر پیشرفت علمی بیشتر بود، اتفاقات غزه و لبنان پیش نمی‌آمد. اگر ما در سخت‌افزار و نرم‌افزار کم‌کاری کنیم، آسیب می‌بینیم.» 

رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با تأکید بر اینکه دانشگاه نهاد است، سازمان نیست که بخواهد با سازمان بسیج رقابت کند، گفت: «دانشگاه نهاد است که با افتخار سازمان بسیج را در درون خود جای داده است. امروز بحمدالله در دانشگاه آزاد ما هیچ مرزی با بسیج قائل نیستیم و این‌طور نیست که این دو ساختار به هم تنه بزنند؛ چراکه قرار است اتفاق بزرگ‌تری را با هم رقم بزنند و آن اتفاق بزرگ تقویت مقاومت است. درواقع ما باید سرداران پشتیبان جبهه مقاومت باشیم.» 

دکتر طهرانچی تأکید کرد: «در این زمینه امور باید انجام شده، تحولات رقم بخورد و مهم‌تر اینکه آفرینش و خلق صورت بگیرد. این آفرینش و خلق هم در امور فرهنگی، هم در امور علمی و هم در امور فناوری باید انجام شود.» 

وی با تأکید بر اینکه لازم است در این زمینه شتابان جلو برویم، اظهار کرد: «جبهه مقاومت با همه اجزای خود در مقابل جبهه کفر صف‌آرایی کرده است. این صف‌آرایی برای نجات انسانیت است. خود انسان در خطر است. انسانی که با ماشین زوج شود، دیگر انسان نیست. پس لازم است که تلاش و حرکت مثمرثمری در این زمینه داشته باشیم.» رئیس دانشگاه آزاد در پایان ابراز امیدواری کرد ما به‌عنوان سرباز در این مسیر حقیقت علم را دریابیم، از علم به معلوم هجرت کنیم و دیگران را به این مسیر ترغیب کنیم. 

در ادامه جلسه دکتر سیدمحمود هاشمی، مسئول بسیج اساتید و دفتر هماهنگی کانون‌های دانشگاه آزاد به ارائه گزارشی از عملکرد بسیج اساتید دانشگاه آزاد پرداخت و گفت: «ارزیابی فعالیت کانون‌های بسیج اساتید در زمینه‌های مختلف و همچنین ایجاد کارنامه فرهنگی برای واحدها یکی از فعالیت‌های بسیج اساتید بود که در ارزیابی مشخص شد که کانون‌های بسیج اساتید وضعیت بسیار مطلوبی داشته و در سطح کشور پیشرو هستند.» 

وی ادامه داد: «نظارت ستادی از کانون‌های استانی، برگزاری همایش‌های علمی و ملی «امید‌آفرینی و پایداری اجتماعی» و «الگوی زن مسلمان در آینه 50 ساله»، برگزاری 36 کرسی علمی ترویجی در 6 ماه گذشته، برگزاری نشست‌های تبیینی برای مسئولان کانون‌ها، برگزاری بیش از 320 نشست کانون‌ها، برگزاری970 نشست تبیینی و تقویتی علاوه‌بر برنامه‌های مناسبتی، برگزاری 85 اردوی راهیان علم و فناوری، کمک به جبهه مقاومت در قرارگاه شهید شهریاری، جمع‌آوری کمک برای مردم مظلوم غزه و لبنان و... بخشی از عملکرد بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی است.»