در روزگاری که ابرقدرتهای دنیا درحال رایزنیهای دیپلماتیک و باز کردن کریدورهایی برای صادرات محصولاتشانند تا بهوسیله آنها سرمایه جذب کنند، یک کشور در غرب آسیا با تکیهبر عناصر داخلی و اتخاذ سیاستهای رسانهای هوشمند سالانه میلیونها گردشگر جذب و بهوسیله آن خزانهاش را پر میکند. «۲۳.۶۶ میلیارد دلار» آورده ترکها از گردشگری تنها در ششماهه نخست 2024 بوده و هدف ترکیه در سال ۲۰۲۴ جذب ۶۰ میلیون گردشگر و درآمدزایی ۶۰ میلیارد دلاری از محل گردشگری است.
همه اینها درحالی است که دولت ترکیه در بودجه سالانهاش رقمی حدود 800 میلیون دلار برای صنعت گردشگری اختصاص داده و انتظار دارد درطول یک سال بیش از 70 برابر آن، از این طریق سرمایه جذب کند. در سالهای گذشته این میزان از جذب گردشگر توسط ترکیه محل سؤال مهمی واقعشده و این گزاره مطرح میشود که چرا ما نتوانستیم آنطور که شایسته ظرفیتهایمان است، از این صنعت بهرههای ملی و بینالمللی داشته باشیم؟
برای پاسخ به این سؤال نیاز است که ببینیم این همسایه شمال غربی ما چه رفتاری نسبت به ظرفیتهای موجود در سرزمینش داشته که قادر شده است به این موقعیت ویژه در صنعت گردشگری دست پیدا کند.
«۲۳.۶۶ میلیارد دلار» آورده ترکها از گردشگری تنها در ششماهه نخست 2024 بوده و هدف ترکیه در سال ۲۰۲۴ جذب ۶۰ میلیون گردشگر و درآمدزایی ۶۰ میلیارد دلاری از محل گردشگری است. همه اینها درحالی است که دولت ترکیه در بودجه سالانهاش رقمی حدود 800 میلیون دلار برای صنعت گردشگری اختصاص داده و انتظار دارد درطول یک سال بیش از 70 برابر آن، از این طریق سرمایه جذب کند.
بررسی فرهیختگان از سیاستهای رسانهای ترکیه نشان میدهد این کشور پس از ساخت فیلم و سریال برای تقویت گردشگری، آنها سراغ بلاگرها و اینفلوئنسرها رفتند. رایزنهای این کشور با در نظر گرفتن اهمیت فضای مجازی و گستره بزرگ آن، سعی میکنند بیشترین استفاده را از این ظرفیت عظیم ببرند و آن را نه بهمثابه یک تهدید که بهعنوان فرصتی برای شناساندن کشور و فرهنگ و هویتشان به مردم دنیا در خدمت بگیرند. از همین جهت ترکیه از اینفلوئنسرها و بلاگرهای مختلف دعوت میکند، با سفر به این کشور جاذبههایشان را به دنیا معرفی کنند.
گزارش علی ملکی خبرنگار گروه نقد روز را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.