تاریخ : Sat 09 Nov 2024 - 12:34
کد خبر : 197358
سرویس خبری : دانشگاه

5 پیشنهاد مهم برای آینده دانشگاه‌ها

آموزش عالی نه در حال افول، بلکه در مسیر تکامل است

5 پیشنهاد مهم برای آینده دانشگاه‌ها

آمار ثبت‌نام در طرح‌های اعطای مدرک بر تقاضا، بر نتایج متمرکز بر مهارت تأکید دارد. در این راستا، ثبت‌نام در مقطع کارشناسی به‌ویژه در کالج‌های محلی و مؤسسات دولتی، 2.5 درصد افزایش یافته است در‌حالی‌که طرح‌های تحصیلات تکمیلی با 3 درصد رشد روبه‌رو شده‌اند. گواهینامه‌ها، دوره‌های کسب گواهی، دوره‌های کارآموزی و سایر مسیرهای جایگزین نیز رشد قابل‌توجهی را داشته‌اند.

آموزش عالی برخلاف آنچه پیش‌تر تجربه کرده، در حال تغییر است. زندگی، ارزش‌ها و انگیزه‌های بیشتر دانش‌آموزان و دانشجویان امروزی، تقریبا هیچ شباهتی به زندگی یک دانش‌آموز یا دانشجوی عادی متعلق به زمان گذشته ندارد. از آنجایی که جهان به سرعت در اطراف ما در حال تحول است، باید به کالج‌ها و دانشگاه‌ها کمک کرد تا با ایجاد پلی بین دانشجویان امروزی و مسیر موفقیت آن‌ها در آموزش عالی، در مسیر تغییر چشم‌انداز حرکت کنند.

تلاقی تغییرات اقتصادی، تغییر اولویت‌های دانشجویی و تکامل فناوری، آموزش عالی را به عصر جدیدی با عنوان عصر فراگیران مدرن سوق داده است. در این دوره جدید، دانشجویان آینده، این توانمندی را دارند که مسیر تحصیلی خود را انتخاب کنند در حالی که سن و سال، راهی برای پیش‌بینی روش یادگیری و نتایج آن به حساب نمی‌آید. گزارش چشم‌انداز 2025 آموزش عالی، بینش‌های ارزشمند و نکات کلیدی را برای مؤسسات ارائه می‌دهد تا به طور مؤثر با تقاضاهای در حال تحول بازار کار و نیازها و رفتارهای دانشجویان سازگار شوند. این گزارش از سوی EducationDynamics (EDDY)، پیشرو در خدمت بازاریابی و مدیریت ثبت نام در آموزش عالی، این گزارش را منتشر کرده است که بر روندهای در حال تحول در شکل‌دهی مجدد صنعت آموزش عالی تأکید کرده است.

هدف از این گزارش، روشن کردن روندهای کلیدی تغییر شکل در آموزش عالی در عصر نوین و تأکید بر ضرورت انطباق مؤسسات با تقاضاهای بازار کار و ارائه نتایج دانشجو‌محور است. پیشرفت قابل توجهی که در این میان رخ داده، تمرکز بر برنامه‌های حرفه‌ای است که مهارت‌های عملی را ارائه می‌دهند. در حال حاضر، دانشجویان گزینه‌هایی را اولویت‌بندی می‌کنند که پیوندهای مستقیمی را برای اشتغال و بازگشت ارزش سرمایه ارائه می‌دهند. در این بین، تمایل زیادی به کسب مدارک مختلف ازجمله گواهینامه‌ها و دوره‌های کارآموزی و نیز مدارک شناسایی و کارشناسی ارشد وجود داشته است.

آمار ثبت‌نام در طرح‌های اعطای مدرک بر تقاضا، بر نتایج متمرکز بر مهارت تأکید دارد. در این راستا، ثبت‌نام در مقطع کارشناسی به‌ویژه در کالج‌های محلی و مؤسسات دولتی، 2.5 درصد افزایش یافته است در‌حالی‌که طرح‌های تحصیلات تکمیلی با 3 درصد رشد روبه‌رو شده‌اند. گواهینامه‌ها، دوره‌های کسب گواهی، دوره‌های کارآموزی و سایر مسیرهای جایگزین نیز رشد قابل‌توجهی را داشته‌اند. 

بیکاری در تحصیل‌کرده‌ها پایین‌تر است
بررسی نرخ بیکاری در سال 2024 براساس سطح تحصیلات، نتایج جالب توجهی را نشان می‌د‌هد. بیکاری در میان افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشدند، رشد 75 درصدی را در سال گذشته به همراه داشته است. در مقابل، افرادی که دارای مدرک تحصیلی کمتر از دبیرستانند، نسبت به سال قبل 21 درصد کاهش بیکاری داشته‌اند. در این میان، جای تعجب نیست که افراد دارای هر نوع مدرک دانشگاهی، در مقایسه با افراد فاقد مدرک، نرخ بیکاری کمتری را تجربه کرده‌اند. کاهش فرصت‌های شغلی می‌تواند بخشی از افزایش نرخ بیکاری در سطح آمریکا را تشریح کند. از جولای 2023 تا ژوئیه 2024، مجموع فرصت‌های شغلی حدود 13 درصد کاهش یافته است. 

کاهش ترک شغل به دلیل بی‌ثباتی اقتصادی 
در این میان، با کاهش نرخ استخدام و فرصت‌های شغلی، درصد کارمندانی که داوطلبانه شغل خود را کنار گذاشته‌اند نیز کاهش یافته است به طوری که از 12.8 درصد در آگوست 2023 به 12 درصد در آگوست 2024 کاهش یافته است. نسبت بیکاری ناشی از تازه‌واردهایی که به دنبال کار هستند، در مقایسه با 9 درصد در آگوست 2023، به بیش از 10 درصد افزایش یافته است. آمریکا شاهد کاهش نرخ رها کردن شغل در دو سال اخیر بوده است. پایین‌تر آمدن نرخ رها کردن شغل می‌تواند بیانگر عدم اطمینان اقتصادی باشد که طی آن، کارکنان ممکن است به دلیل ترس از بی‌ثباتی یا فقدان فرصت‌های جایگزین، در رها کردن شغل دچار تردید شوند. در سال 2024، نرخ مشارکت نیروی کار پس از چند سال رشد، به ثبات رسید. باوجود هجوم تازه‌واردان برای تصاحب جایگاه‌های شغلی، این نرخ هنوز به سطح قبل از همه‌گیری، به بیش از 63 درصد بازنگشته است.

مؤسسات خصوصی بالاترین تغییر میانگین سنی را به دوش می‌کشند
از ترم بهار 2020، میانگین سنی دانشجویان مقطع کارشناسی پاره‌وقت تقریبا 2 درصد در تمام بخش‌ها کاهش یافته است. مهم‌ترین کاهش در مقطع کارشناسی مربوط به مؤسسات دولتی دو‌ساله بود که 4.2 درصد کاهش داشت و پس از آن، دوره‌های خصوصی کارشناسی با کاهش 2.8 درصدی در میانگین سنی دانشجویان، تأکید می‌کند که سن و سال، دیگر نمی‌تواند به عنوان عنصری برای پیش‌بینی روند یادگیری باشد. در همین بازه زمانی، میانگین سنی دانشجویان مقطع پاره‌وقت کارشناسی ارشد 0.4 درصد رشد داشته است و از 34.4 سال به 34.6 سال رسیده است.

مؤسسات خصوصی با دوره‌های چهار‌ساله بالاترین رشد را در میانگین سنی دانشجویان پاره وقت کارشناسی ارشد داشته‌اند به طوری که از 32.8 سال به 33.3 سال رسیده است. از سوی دیگر، میانگین سنی دانشجویان تمام‌وقت در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ثابت باقی مانده است. در این مقاطع، بیشترین تغییر در مؤسسات انتفاعی خصوصی رخ داده است. در این مؤسسات، میانگین سنی دانشجویان مقطع کارشناسی از سال 2023 تا 2024 تا 1.5 درصد افزایش یافته است. در مقابل، میانگین سنی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مؤسسات انتفاعی طی پنج سال گذشته تقریبا یک درصد کاهش یافته است. 

متن کامل گزارش ندا اظهری، مترجم را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.