تاریخ : Thu 07 Nov 2024 - 10:40
کد خبر : 197276
سرویس خبری : دانشگاه

7 نکته از نمایشگاه پانزدهم نانو

پرونده نمایشگاهی دیگر بسته شد

7 نکته از نمایشگاه پانزدهم نانو

چهارمین و آخرین روز از پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو روز گذشته به کار خود پایان داد و این نوآوران و محققان کشورمان بودند که سربلند بیرون آمدند و توانستند بار دیگر توانمندی خود را در این عرصه نوظهور فناوری به عرصه نمایش بگذارند.  اتفاقات و رویدادهای نمایشگاه به ویژه در روز پایانی آن را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد.

چهارمین و آخرین روز از پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو روز گذشته به کار خود پایان داد و این نوآوران و محققان کشورمان بودند که سربلند بیرون آمدند و توانستند بار دیگر توانمندی خود را در این عرصه نوظهور فناوری به عرصه نمایش بگذارند.  اتفاقات و رویدادهای نمایشگاه به ویژه در روز پایانی آن را می‌توان در چند مورد خلاصه کرد.

1- نکته قابل توجه در روز چهارم نمایشگاه امسال، حضور افشین، معاون علم و فناوری ریاست جمهوری بود که بعد از گذشت سه روز در نمایشگاه حاضر شد. او در ابتدای حضور، از سالن‌های خلیج فارس و ملل و از دو محصول میکرو که در سالن ملل به نمایش درآمده بود، بازدید و رونمایی کرد. رونمایی از این دو محصول با عنوان ‌«دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی»‌ (آی فست)، و «‌آشکارساز شعله در طیف فرابنفش و فروسرخ»‌ از مهم‌ترین رویدادهای روز گذشته نمایشگاه بود. حضور معاون علمی آن‌گونه که انتظار می‌رفت مورد توجه رسانه‌ها واقع نشد و خبری از گفت‌وگوهای اختصاصی یا حتی حضور در جمع خبرنگاران نشد.

2- از دیگر اتفاقات دیروز، معرفی استارتاپ‌های برتر بود که در مراسم پایانی معرفی شدند. این معرفی و تقدیر از استارتاپ‌ها با هدف تشویق به نوآوری و توسعه فناوری جدید، تأثیر اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی، جذب سرمایه و معرفی بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری است. برای این هدف، هفت جایزه در برنامه ایران نانو ستاد نانو تعریف شده که در این بین، ۳ جایزه به استارتاپ‌های منتخب مردمی تعلق گرفت. در این برنامه، ۳ جایزه به استارتاپ های منتخب اعطا شد که شامل جایزه تأثیرگذاری اجتماعی، جایزه بهترین فرصت سرمایه گذاری، و جایزه نوآوری می شود.

3- از دیگر بخش‌های جذاب نمایشگاه امسال نمایش محصولات با نوآوری جهانی بود که ۱۰ محصول نوآور و جدید را  عرضه می‌کرد که برای نخستین بار در دنیا تولید شده و ثبت جهانی شده‌اند و همین امر می‌تواند اعتبار ایران و محققان کشور را دو‌چندان کند.

4- یکی دیگر از مهم‌ترین رویدادهای نمایشگاه که در همان روز نخست برگزار شد، معرفی و تقدیر از برترین شرکت‌های صادراتی در بخش‌های ارزش صادراتی، پیچیدگی فناوری، و مقاصد صادراتی بود که با توجه به توانمندی‌های بالایی که پیدا کرده‌اند، در کنار تأمین نیاز داخل، توانسته‌اند ارزآوری قابل توجهی را برای کشور به دنبال داشته باشند و سالانه از خروج حجم بالایی از ارز و سرمایه خودداری کنند. 

5- دانشگاه آزاد را به جرئت می‌توان فعال‌ترین دانشگاه حاضر در نمایشگاه پانزدهم نانو و میکرو دانست. تعداد محصولات این غرفه امسال ۴۵ محصول بوده و تنها با ۵ محصول مشترک با سال گذشته حضور داشت.

6- حضور سفرا، معاونان فناوری و نوآوری برخی کشورها از جمله ازبکستان و بازدید از نمایشگاه و ارائه درخواست همکاری، و نیز افزایش تعداد کشورهای خارجی شرکت‌کننده در نمایشگاه امسال از مزیت‌های پانزدهمین نمایشگاه به شمار می‌رود. نشست‌های موفقی که با این سفرا و مهمانان خارجی صورت گرفته حکایت از نتایج مثبت به‌دست‌آمده و تفاهمنامه‌های امضا‌شده دارد که در نهایت می‌تواند منجر به ورود به بازارهای منطقه و آسیا شود. 

7- آنچه در روزهای اخیر بیش از هر چیزی در نمایشگاه پانزدهم به چشم می‌آمد، حضور تورهای دانش‌آموزی و دانشجویی بود و تقریبا از همان ساعت‌های اولیه شروع نمایشگاه، خیل جمعیت دانش‌آموز و دانشجو حاضر می‌شدند. این بازدید علمی در روز گذشته به حداکثر خود رسید. مقصد بیشتر دانش‌آموزان و حتی دانشجویان، غرفه‌های لوازم‌التحریرهای نانویی ‌پنتر‌ و ‌کنکو‌ بود و آنها این فرصت را پیدا می‌کردند که به طور ملموس با محصولات نانویی ارتباط برقرار کرده و آن را لمس کنند. درست است که هر ساله غرفه‌ای با عنوان باشگاه نانو برای حضور دانش‌آموزان تعبیه شده تا با حضور در آن غرفه با توانمندی‌های هم‌سن‌و‌سالان خود آشنا شوند، اما چیزی که بیش از هر چیز به چشم می‌آید، سرگردانی دانش‌آموزان و دانشجویان در نمایشگاه و ساده گذر کردن از کنار غرفه‌های فناور و تولیدکنندگان محصولات نانویی است و گاهی حتی به نیم‌نگاهی به محصولات بسنده می‌کنند. درست است که بازدید از نمایشگاهی با چنین قابلیت‌ها و فرصت‌هایی می‌تواند زمینه رشد فکری در سنین پایین‌تر و ایجاد علاقه‌مندی در آنها شود، اما به نظر می‌رسد چنین بازدیدهایی باید هدفمندانه‌تر و با برنامه‌ریزی بهتری انجام شود تا ستاد بتواند سریع‌تر به هدف مورد نظر خود در راستای ترویج نانو در کشور دست یابد.