تاریخ : Mon 04 Nov 2024 - 11:05
کد خبر : 197148
سرویس خبری : جهان شهر

آیا ترامپ نتایج انتخابات آمریکا را می‌پذیرد؟

چالش‌های بعد از اتمام رای‌گیری

آیا ترامپ نتایج انتخابات آمریکا را می‌پذیرد؟

طبق گزارش ‌آسوشیتدپرس‌، ترامپ در این باره نوشته بود اگر پیروز شود افرادی را که به زعم وی درحال «فریبکاری» هستند تا «حد امکان» تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد که شامل مجازات‌های «حبس طولانی‌مدت» می‌شود.

کمتر از 48 ساعت به اتمام فرایند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا باقی مانده است. با پایان زورآزمایی در صندوق‌های رأی، چشم‌ها نگران واکنش‌های ‌دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهور سابق و نامزد کنونی انتخاباتند؛ این چشم‌ها اما در هر صورت گریان خواهند شد. 
با توجه به سابقه ترامپ، او در دو سناریوی موجود یعنی پیروزی یا باخت در انتخابات کشورش را به آشوب خواهد کشید. او اگر به کاخ سفید راه یابد مخالفانش را با سوءاستفاده از قدرت قلع و قمع می‌کند و اگر ببازد، اردو‌کشی خیابانی به راه خواهد انداخت؛ مگر آنکه سومین ترور جانش را بگیرد. 
‌جان بولتون‌، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که این مسئولیت را در دولت ترامپ برعهده داشت و سپس به دلیل اختلاف با وی اخراج شد، در روزهای اخیر طی مصاحبه‌ای با شبکه خبری سی‌ان‌ان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رئیس‌جمهور سابق آمریکا نتایج انتخابات ۲۰۲۴ را خواهد پذیرفت یا خیر، گفته است: «فکر نکنم او نتیجه انتخابات را بپذیرد. ما باید آماده چنین چیزی باشیم.»

اگر ترامپ رأی بیاورد...
ترامپ در صورت راهیابی به کاخ سفید، فارغ از سن و سلامتی خود می‌تواند تنها برای یک دوره، رئیس‌جمهور باشد. او امروز 78 سال سن دارد و در صورت پیروزی، تا 82 سالگی بر مسند قدرت خواهد بود. بر همین اساس او با پیروزی در انتخابات 2024 دست‌کم خواهد کوشید با سرکوب مخالفان، انتقامش را از مخالفانش بگیرد و این اقدام از مسیر قلع و قمع مؤثر مخالفان سیاسی می‌گذرد. 
این اقدامات شامل طیف وسیعی از اقدامات خواهد شد که لزوما تنها برخی از افراد خاص را در بر نخواهد گرفت؛ زیرا او برای پیروزی بی‌دردسر، نیازمند گامی بزرگ است. 
پرونده‌سازی برای تعداد محدودی از دموکرات‌ها، هرچند عالی‌رتبه باشند، برای او کارساز نیست، مگر آنکه ضربه‌ای بزرگ به خود حزب و سازمانش وارد کند یا آنکه اختلالاتی را متوجه شیوه‌های رأی دهی سازد. 

اگر ترامپ رای نیاورد...
برای آنکه بدانیم آیا ترامپ می‌تواند دست به اقدام مؤثری برای اختلال در کار دولت آمریکا بزند یا نه، باید زاویه دیدی واقعی نسبت به او پیدا کرد. آیا باید ترامپ را یک سیاستمدار ثروتمند دید؟ آیا او یک رئیس‌جمهور سابق است که تلاش می‌کند با پیروزی مجدد، قدرتش را احیا کند و هم‌اکنون فاقد قدرت است؟ 
در واقعیت اگر ترامپ را نماینده بخشی از دولت عمیق آمریکا بدانیم او به همین دلیل موفق به حضور در سیاست رسمی و رأس قدرت شده و با وجود تخلفات فراوان، آسیب کمی دیده است. ایلان ماسک که حامی ترامپ شده و به شدت برای او تلاش می‌کند نیز یکی از افراد وابسته به این دولت عمیق است. ماسک که به اصطلاح کارآفرین موفق آمریکایی توصیف می‌شود، در ارتباط با نهادهای حرفه‌ای آمریکا به ریاست بخش‌های تحقیقاتی و صنعتی این کشور دست یافته است و با دریافت قراردادها از نهادهای نظامی و اطلاعاتی، بخشی از قدرت آمریکا در جهان را مدیریت می‌کند. 
ترامپ را اگر نماینده این بخش قدرتمند بدانیم، متوجه می‌شویم او قادر خواهد بود دست به اردو‌کشی خیابانی بزند، همان‌گونه که در 6 ژانویه 2021، کنگره را اشغال کرد؛ آن هم درحالی که مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور به عنوان رئیس مجلس سنا، ریاست جلسه کنگره را برعهده داشت و در طرف مقابل ترامپ قرار گرفته بود. 

متن کامل گزارش سیدمهدی طالبی پژوهشگر حوزه بین‌الملل را در فرهیختگان بخوانید.