در حالی که رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری 2024 ایالات متحده وارد مراحل پایانی خود میشود، دونالد ترامپ و کامالا هریس تلاشهای خود را برای جلب نظر طرفداران ارز دیجیتال افزایش میدهند. ترامپ با توکن مالی (WLF) که به تازگی راهاندازی شده، قصد دارد خود را بهعنوان حامی سرسخت ارزهای دیجیتال و مالی غیرمتمرکز معرفی کند. از سوی دیگر، معاون رئیسجمهور فعلی، کامالا هریس بیسر و صدا شروع به تشریح سیاستهایی با هدف محافظت از سرمایهگذاران کریپتو، بهویژه در جوامع سیاهپوست، از طریق «برنامه فرصت» خود کرده است. برنامههای ارزهای دیجیتال ترامپ روی کاغذ عالی به نظر میرسند اما موجب چه گرفتاریهایی میشوند؟ آیا رویکرد آرامتر هریس میتواند کلید یک آینده امنتر و هوشمندتر برای ارز دیجیتال باشد؟ بیایید نگاهی عمیقتر بیندازیم به آنچه ترامپ و هریس به جامعه کریپتو ارائه میدهند، نحوه تنظیم سیاستهای آنها و معنای آن برای رأیدهندگانی که امیدوارند مقررات شفافتری را شاهد باشند.
موضع کریپتویی ترامپ
دونالد ترامپ موضع خود را در مورد ارزهای دیجیتال بهگونهای تغییر داده که مستقیما با یک گروه کلیدی از رأیدهندگان صحبت میکند، حرکتی حساب شده برای استفاده از نفوذ فزاینده جامعه رمزنگاری در آمریکا. همهچیز در ماه مه از زمانی شروع شد که کمپین ترامپ کمکهای ارزهای دیجیتال پذیرفت که تغییری قابل توجه نسبت به دیدگاههای بدبینانه قبلی او به شمار میرفت. این امر با چندین حرکت استراتژیک با هدف متقاعد کردن جامعه رمزنگاری مبنیبر اینکه او کاندیدای آنهاست، دنبال شد.
در ماه ژوئن، ترامپ علنا از ماینرهای بیتکوین حمایت و ابراز امیدواری کرد بیتکوین باقیمانده «در اینجا در آمریکا» استخراج شود، پیامی کلیدی برای کسانی که نگران انتقال عملیات استخراج به کشورهایی مانند روسیه و قزاقستانند. اما ترامپ به همین هم بسنده نکرد. حضور او در کنفرانس بیتکوین در نشویل در پایان ژوئیه، اتفاق مهمی را در کمپین کریپتو او رقم زد. ترامپ که در برابر انبوهی از حامیان رمزارز ایستاده بود، نهتنها قول داد در صورت انتخاب شدن، یک ذخیره ملی بیتکوین ایجاد کند بلکه متعهد شد که گری گنسلر، رئیس بورس اوراق بهادار آمریکا را برکنار کند.
این وعده که با تشویق شدید مردم روبهرو شد، رأیدهندگان ارزهای دیجیتال را امیدوار کرد، زیرا بسیاری از آنها به دلیل موضع قاطع گنسلر در قانونگذاری داراییهای دیجیتال مانند سهام و اوراق قرضه، او را مانعی برای رشد این صنعت میدانند. ایجاد یک ذخیره ملی بیتکوین، همراه با تشکیل شورای مشورتی بیتکوین و کریپتو، ترامپ را از رقیبش متمایز میکند، بهویژه در عرصه سیاسی که هریس در مورد ارزهای دیجیتال محتاط برخورد میکند. فراتر از وعدههای سیاستی، ترامپ همچنین حرکات بسیار قابل مشاهدهای برای نشان دادن حمایت خود از ارزهای دیجیتال انجام داده است. ترامپ اولین رئیسجمهور سابق ایالات متحده است که از ارز دیجیتال در یک تراکنش استفاده کرد و دهها همبرگر را با استفاده از بیتکوین خریداری کرد.
رویکرد محتاطانه هریس به ارزهای دیجیتال
در حالی که ترامپ رویکردی تهاجمی و عملی برای جلب نظر جامعه ارزهای دیجیتال درپیش گرفته، کامالا هریس مسیر سنجیدهتری را انتخاب کرده است. هریس، معاون فعلی رئیسجمهور، رمزارز را محور اصلی کمپین خود قرار نداده اما حرکتهای اخیر نشان میدهد که او از اهمیت روزافزون داراییهای دیجیتال و تأثیر آن بر رأیدهندگان آگاه است. اولین نشانههای ملموس از رویکرد هریس در طی یک میزگرد در کنوانسیون ملی دموکراتها در شیکاگو آشکار شد، آنجا که مشاور ارشد ستاد انتخاباتی او، برایان نلسون، بخشی از سیاستهای او را تشریح کرد. نلسون تصریح کرد هریس قصد دارد از سیاستهایی حمایت کند که به فناوریهای نوظهور مانند کریپتو اجازه رشد میدهد و در عین حال اطمینان میدهد قانونگذاری مناسب در این زمینه انجام شود. اگرچه قدری پیام مبهم بود اما اولین موضع عمومی اردوگاه هریس در مورد کریپتو بود. این حرکت زمانی نمود آشکاری به خود گرفت که هریس «برنامه فرصت» خود را معرفی کرد؛ یک طرح اقتصادی گستردهتر با هدف بهبود شمول مالی.
یکی از جنبههای کلیدی این دستور کار، حفاظت از سرمایهگذاران کریپتو، بهویژه سیاهپوستان آمریکایی است. جمعیتی که بیش از 20 درصد داراییهای دیجیتالی را در اختیار دارند. هریس قول داده یک چهارچوب نظارتی ایجاد کند تا اطمینان حاصل شود که بدون خطر تقلب، نوسانات یا دستکاری در بازار میتوان با خیال راحت از مزایای کریپتو بهره برد.
متن گزارش کامل علیرضا حیدریان خبرنگار گروه اقتصاد را در فرهیختگان بخوانید.