تاریخ : Wed 09 Oct 2024 - 12:19
کد خبر : 196136
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

سلاطین پخش سینما کدام‌اند؟

آماری از فروش گیشه فیلم‌ها

سلاطین پخش سینما کدام‌اند؟

فیلمیران با توزیع 7 فیلم در نیمه اول 1403 رکورددار پخش سینما شد اما رقابت بر سر گیشه را به اهالی «تگزاس3» واگذار کرد.

مصطفی قاسمیان، خبرنگار: با پایان ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۳ که با گیشه‌ای بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان برای کل سینمای ایران همراه بود، حال فرصت مناسبی برای بررسی مسائل سینمای ایران در این مدت به وجود آمده؛ خصوصا از باب توزیع و پخش فیلم‌های سینمایی که کمتر از دیگر ابعاد اقتصادی سینما مورد توجه و بحث قرار می‌گیرد.

از نظر تعداد فیلم، رتبه نخست فهرست شرکت‌های پخش سال ۱۴۰۳ در اختیار فیلمیران قرار دارد؛ شرکتی که حالا در ۲۰ سالگی تاسیس، همچنان قدرت اول پخش سینماست و بیشترین شانس را برای توزیع پرامیدترین آثار سینمایی دارد. فیلمیران که با علی سرتیپی شناخته می‌شود، تنها شرکتی به شمار می‌آید که در ۶ ماهه نخست سال، ۷ فیلم سینمایی را پخش کرده؛ شامل «پرویز خان»، «مست عشق»، «خجالت نکش: جدایی قنبر از صنم»، «ساعت ۶ صبح»، «مصائب شیرین۲»، «ملاقات با جادوگر» و «آغوش باز». این آثار درمجموع حدود ۴ میلیون قطعه بلیت به ارزش ۲۲۶ میلیارد تومان فروخته‌اند و پرفروش‌ترین آنها، عنوان غیرمنتظره «مست عشق» است که توانسته از مرز ۱۲۰ میلیارد عبور کند. 

در فهرست فیلم‌های پخش‌شده توسط فیلمیران، «ملاقات با جادوگر» به تهیه‌کنندگی حمید اعتباریان و «آغوش باز» به تهیه‌کنندگی علی سرتیپی به چشم می‌خورد که اعتباریان عضو پیشین و سرتیپی عضو کنونی هیئت‌مدیره این شرکت‌اند. نکته جالب آنکه با وجود این کارنامه پرفروغ ۷ محصوله، این شرکت پرفروش‌ترین پخش‌کننده نیمه اول سال نیست و قافیه را به شرکت عامریان‌فیلم باخته که تنها «تگزاس۳» را در نیمه اول سال پخش کرد. 

دومین صدرنشین فهرست، تنها پخش‌کننده ارگانی این فهرست است: شرکت بهمن سبز متعلق به حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که بیشتر فیلم‌های متعلق به حوزه (سازمان سینمایی سوره) را پخش می‌کند و از قضا بزرگ‌ترین سینمادار کشور نیز به شمار می‌آید. بهمن سبز در ۶ ماه اول سال، ۶ فیلم «ایلیا: جستجوی قهرمان»، «آسمان غرب»، «آپاراتچی»، «عطرآلود»، «شور عاشقی» و «در آغوش درخت» را پخش کرد که ۴ عنوان از آن‌ها، محصولات خود حوزه هنری‌اند.

متن کامل گزارش مصطفی قاسمیان، خبرنگار را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.