تاریخ : Tue 24 Sep 2024 - 11:58
کد خبر : 195538
سرویس خبری : جهان شهر

کشتار در لبنان با سلاح بایدن

صهیونیست‌ها در تازه‌ترین جنایت خود از سلاح‌های خاص و نامتعارف آمریکایی استفاده می‌کنند

کشتار در لبنان با سلاح بایدن

در ابتدای شهریورماه اعلام شد دولت بایدن اخیرا پنج فروش عمده تسلیحات برای هواپیماهای جنگنده اف-15، مهمات تانک، وسایل نقلیه تاکتیکی، موشک‌های هوا به هوا، گلوله‌های خمپاره و تجهیزات مربوطه به اسرائیل را تایید کرده است. تا ماه مارس، دولت بایدن بیش از 100 قرارداد تسلیحاتی جداگانه برای اسرائیل یا به‌طور میانگین هر 36 ساعت یک مورد را ثبت کرده بود. دولت احتمالا ارزش هر معامله تسلیحاتی را «زیر آستانه» نگه داشته تا از اطلاع کنگره جلوگیری کند.

 اسفند سال 1397 و پس از اینکه ارتش پاکستان با استفاده از جنگنده آمریکایی F-16 یک جنگنده هندی را در کشمیر هدف قرار داد، واشنگتن اعلام کرد براساس قرارداد با ارتش پاکستان، اسلام‌آباد اجازه استفاده از تجهیزات نظامی ساخت آمریکا در مناطق مورد مناقشه ازجمله کشمیر را نداشته است و از این رو می‌خواهد در مورد احتمال تخلف ارتش پاکستان در این مورد تحقیقات ‌کند.

این واکنش بابت سرنگونی تنها یک جنگنده هندی بود اما اکنون نزدیک به یک‌سال است که رژیم‌صهیونیستی با استفاده از تجهیزات و سلاح‌های آمریکایی در غزه، کرانه باختری و لبنان، بیش از چهل هزار نفر غیرنظامی را شهید کرده و همچنان به جنایت‌هایش ادامه می‌دهد اما نه‌تنها روند ارسال تجهیزات بی‌پایان به سرزمین‌های اشغالی متوقف نشده که آمریکا برای حفظ وجهه‌اش نیز حاضر به تحقیق در این زمینه نشده است. وزارت دفاع آمریکا در هفته نخست شهریورماه اعلام کرد از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر گذشته، با استفاده از پانصد هواپیمای ترابری و 107 کشتی بیش از پنجاه هزار تن تسلیحات و تجهیزات نظامی به اسرائیل تحویل داده است.

براساس آنچه دو ماه پیش وزارت جنگ رژیم‌صهیونیستی اعلام کرد، این تسلیحات که شامل اسکادران سوم ‌F-35، تانک، موتور خودروهای زرهی، خودروهای جنگی و... است، بیش از 11 میلیارد دلار ارزش دارند. البته با توجه به حجم انبوه تسلیحات اهدایی آمریکا به رژیم در دو ماه گذشته، به‌طور حتم این رقم افزایش چشمگیری داشته است.

اگرچه رژیم‌صهیونیستی یکی از صادرکنندگان عمده تسلیحات است، اما ارتش این رژیم به‌شدت وابسته به هواپیماهای آمریکایی، بمب‌های هدایت‌شونده و موشک برای نبرد در غزه بوده است. از این رو است که گفته می‌شود کارزار نظامی اسرائیل متکی به تسلیحات ایالات‌متحده است و بنابراین، تجهیزات ایالات‌متحده تقریبا در هر جنبه‌ای از کارزار اسرائیل دخیل است.

ترور شهید فؤاد شکر با موشک و ترور شهید ابراهیم عقیل با ‌‌F-35 آمریکایی، فاجعه چادر‌های رفح و کشتار نمازگزاران غزه‌ای در مدرسه تابعین همه و همه با استفاده از جنگنده‌ها، گلوله‌ها و بمب‌های آمریکایی صورت گرفته است. براساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم ‌(SIPRI)، ایالات‌متحده 69 درصد از واردات تسلیحات متعارف عمده اسرائیل را بین سال‌های 2019 تا 2023 به خود اختصاص داده است.

آمریکا از پاییز 2016 که دولت اوباما با امضای توافقنامه نظامی، واشنگتن را متعهد به ارائه ۳۸ میلیارد دلار تسلیحات به این رژیم طی ده سال ‌کرد، به‌طور مستمر به این رژیم کمک کرده است. با این حال پس از هفت اکتبر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت ایالات‌متحده «کمک نظامی بیشتری» به اسرائیل ارائه می‌کند. به گزارش سیپری، ایالات‌متحده به‌سرعت هزاران بمب هدایت شونده و موشک را در پایان سال 2023 به اسرائیل تحویل داد.

دسامبر گذشته، دولت بایدن پس از استفاده از اختیارات اضطراری برای نادیده گرفتن بررسی کمک‌ها در کنگره، دو فروش فوری به اسرائیل را علنی کرد. یکی از فروش‌ها برای چهارده هزار گلوله مهمات تانک به ارزش 106 میلیون دلار و دیگری فروش 147 میلیون دلاری قطعات برای ساخت گلوله‌های توپخانه 155 میلیمتری بود. در ماه گذشته میلادی، دولت بایدن به کنگره اطلاع داد که با فروش بیست میلیارد دلاری تسلیحات به اسرائیل موافقت کرده است.

اکثریت قریب‌به‌اتفاق بمب‌هایی که اسرائیل به غزه می‌اندازد، ساخت ایالات‌متحده است. ایالات‌متحده از 7 اکتبر به‌قدری تسلیحات به اسرائیل فرستاده است که پنتاگون برای یافتن هواپیمای باری کافی برای تحویل این مواد با مشکل مواجه شده است.

در ماه‌های گذشته گزارش‌های مختلفی درباره استفاده رژیم‌صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی در جنایت‌های جنگی‌اش منتشر شده است. یکی از این گزارش‌ها از سوی دیده‌بان حقوق بشر بود که ماه‌ها پیش اعلام کرد در حمله اسرائیل به یک مرکز اضطراری و امدادی در جنوب لبنان در 27 مارس 2024 (8 فروردین 1403) که می‌تواند یک جنایت جنگی به حساب بیاید، با بهره‌مندی از کیت هدایت شونده از مهمات حمله مستقیم مشترک (JDAM)‌آمریکایی استفاده شده که بمب‌های سقوط آزاد را به بمب هدایت شونده دقیق تبدیل می‌کند.

مصر، دیگر همسایه رژیم نیز وضعیت چندان خوبی ندارد. این کشور هرچند بیش از ۲۰۰ فروند اف-۱۶ دریافت کرده اما آنها قادر به حمل موشک هوا به هوای آمرام نیستند و باید موشک منسوخ‌شده اسپارو را به جای آن حمل کنند.

تحقیر مصری‌ها باعث شده آنها برای افزایش قدرت به سمت خرید جنگنده‌های فرانسوی و روسی گام بردارند اما آمریکایی‌ها در این مسیر نیز سنگ‌اندازی می‌کنند. چندی قبل قاهره مجبور شد به دلیل فشارهای واشنگتن قرارداد خرید ده‌ها فروند جنگنده سوخو-۳۵ از روسیه را لغو کند. این جنگنده به دلیل فناوری‌های پیشرفته، آخرین رده از جنگنده‌های نسل چهارم بوده و تنها یک گام با جنگنده‌های نسل پنجم فاصله دارد. با این‌حال مصر تحت فشار آمریکا از این ابزار قدرت محروم شده است.

در ابتدای شهریورماه اعلام شد دولت بایدن اخیرا پنج فروش عمده تسلیحات برای هواپیماهای جنگنده اف-15، مهمات تانک، وسایل نقلیه تاکتیکی، موشک‌های هوا به هوا، گلوله‌های خمپاره و تجهیزات مربوطه به اسرائیل را تایید کرده است. تا ماه مارس، دولت بایدن بیش از 100 قرارداد تسلیحاتی جداگانه برای اسرائیل یا به‌طور میانگین هر 36 ساعت یک مورد را ثبت کرده بود. دولت احتمالا ارزش هر معامله تسلیحاتی را «زیر آستانه» نگه داشته تا از اطلاع کنگره جلوگیری کند.

کاخ‌سفید از انتشار عمومی انتقال تسلیحات به کشورهای دیگر شرمساری ندارد اما تقریبا تمام اطلاعات در دسترس عموم در مورد انتقال تسلیحات ایالات‌متحده به اسرائیل را سانسور کرده یا بسیار اندک از آن صحبت می‌کند. آنچه در ادامه می‌آید فهرست غیرجامعی از حملات ارتش اسرائیل از هفت اکتبر 2023 است؛ حملاتی که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند و همه با استفاده از سلاح‌های ارائه ‌شده توسط ایالات‌متحده صورت گرفته است.

خردادماه سال جاری، رژیم‌صهیونیستی به مدرسه الساردی در نصیرات حمله کرد و نزدیک به 40 غیرنظامی از جمله 9 زن و 14 کودک را به شهادت رساند. پس از بررسی قطعات به‌جامانده از سوی الجزیره مشخص شد این تسلیحات ساخت شرکت آمریکایی هانی‌ول آمریکا بوده است. هانی‌ول به‌خاطر تامین IMU در کاربردهای مختلف نظامی و به‌ویژه موشک‌های هدایت‌شونده‌ای که از سال 2000 در اختیار نیروی هوایی اسرائیل قرار داده، شناخته شده است.

اسرائیل در 9اکتبر 2023 به یک بازار شلوغ در کمپ آوارگان جبالیا حمله کرد و دست‌کم 69 نفر را به شهادت رساند. بازار بیش از حد معمول شلوغ بود زیرا مردم به دستور ارتش اسرائیل در حال فرار از خانه‌های خود بودند. تجزیه و تحلیل دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش داد که این عملیات با استفاده از یک بمب 2000 پوندی MK-84 یا BLU-109 ساخت ایالات متحده و یک کیت هدایت JDAM انجام شده است. نه UN OHCHR و نه عفو بین‌الملل شواهدی دال بر یک هدف نظامی در زمان حمله پیدا نکردند.

17اکتبر 2023: پس از اینکه ارتش اسرائیل به مردم غزه گفت برای امنیت خود به خان‌یونس فرار کنند، خانه خانواده اللمدانی در خان یونس را بمباران کرد. در این حمله بین 15 تا 40 نفر کشته شدند. بقایای یک بمب 2000 پوندی MK-84 ساخت آمریکا در این محل پیدا شد.

25اکتبر 2023: حملات هوایی اسرائیل حداقل 5700 متر مربع را در محله الیرموک شهر غزه با خاک یکسان کرد و دست‌کم 91 نفر از جمله 39 کودک را کشت. ارزیابی سازمان ملل نشان داد که «چند» مهمات پرتاب‌شده GBU-31 2000 پوندی احتمالا توسط نیروهای اسرائیلی در این حمله استفاده شده است.

13ژانویه 2024: نیروهای اسرائیلی یک بمب 2000 پوندی MK-84 ساخت ایالات متحده را از یک هواپیمای F-16 ساخت ایالات متحده روی خانه‌ای در دیرالبلح پرتاب کردند اما منفجر نشد. دومین حمله هوایی خانه را ویران کرد و دهانه‌ای به اندازه تقریبا 40 فوت به جای گذاشت که مشخصه یک بمب 2000 پوندی با فیوز تاخیری بود. ارتش اسرائیل در ماه اکتبر دیرالبلح را به‌عنوان منطقه امن تعیین کرده بود. نیروهای اسرائیلی در 11 دسامبر به فلسطینیان در شمال غزه دستور دادند تا به آنجا فرار کنند و در 22 دسامبر به فلسطینیان در مرکز غزه نیز همین موضوع را گفتند. در اواسط ژانویه، بمباران اسرائیل کل بلوک‌های شهر و ده‌ها خانه خانوادگی در دیرالبلح را با خاک یکسان کرد.

23ژوئن 2024: حمله هوایی اسرائیل به یک کلینیک بهداشتی در شهر غزه پنج نفر از جمله هانی الجعفراوی، مدیر آمبولانس و اورژانس غزه را به شهادت رساند. بنا بر گزارش‌ها، او پانصدمین کارمند پزشکی بود که در جریان عملیات نظامی اسرائیل در غزه شهید شد و موتور یک موشک هلفایر تهیه‌شده توسط ایالات متحده در مرکز مراقبت‌های بهداشتی کشف شد.

16اکتبر: نیروهای اسرائیل گلوله‌های توپخانه 155 میلی متری حاوی فسفر سفید را به سمت ظیرا در جنوب لبنان شلیک کردند. حداقل 9 غیرنظامی کشته شدند و به اموال غیرنظامیان آسیب وارد شد. کدهایی که روی پوسته‌ها یافت می‌شود نشان می‌دهد که آنها در ایالات متحده ساخته شده‌اند.

متن کامل گزارش گروه جهانشهر را در روزنامه فرهیختگان بخوانید