تاریخ : Wed 24 Jul 2024 - 15:36
کد خبر : 193302
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

اگر به کمیسیون فرهنگی اقبالی نیست، تعطیلش کنید!

سندروم بی‌انگیزگی نمایندگان؛

اگر به کمیسیون فرهنگی اقبالی نیست، تعطیلش کنید!

کمیسیون فرهنگی اولین کمیسیونی است که هنوز اعضایش به حد نصاب نرسیده است. این روند تکراری در همه دوره‌ها بوده و موضوع تازه‌ای نیست.

فرهیختگان: گفتن این حرف تاسف‌آور است اما قابل پیش‌بینی بود که اعضای کمیسیون فرهنگی به حد نصاب نرسد. درنهایت مجبور شدند دست به کار شوند و به اجبار اعضایش را مشخص کنند. در جلسه علنی روز گذشته مجلس جزئیات طرح اصلاح ماده ۳۸ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی درخصوص تعداد اعضای کمیسیون‌هایی که به حدنصاب نرسیده‌اند در دستور کار قرار گرفت و به گفته علی نیکزاد قرار است براساس این پیشنهاد، پس از اجرای تبصره ۳ ماده ۳۷ هیاتی متشکل از کمیسیون آیین‌نامه و هیات‌رئیسه ظرف یک هفته حداقل اعضای مورد نیاز برای تشکیل کمیسیون‌هایی که به حد نصاب نرسیدند را تعیین کنند.

کمیسیون فرهنگی اولین کمیسیونی است که هنوز اعضایش به حد نصاب نرسیده است. این روند تکراری در همه دوره‌ها بوده و موضوع تازه‌ای نیست. در دوره قبل هم خیلی شنیده شد که برای کمیسیون‌های انرژی یا امنیت ملی صف می‌کشند اما کمیسیون فرهنگی آخرین نقطه ساختمان بهارستان است که اعضایش انتخاب می‌شوند و به حد نصاب می‌رسد. ساده‌ترین پیغامی که از سمت مجلس در این فقره به مردم می‌رسد، این است که فرهنگ و مسائل مربوط به آن برای ما در اولویت نیست.

این روزها که نگاه‌ها منتظر تشکیل کابینه دولت جدید است و گزینه‌های مختلف برای سکانداری وزارتخانه‌ها مطرح می‌شوند، اینکه چه کسی می‌خواهد سکانداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده بگیرد، بیشترین گمانه‌زنی را به خود اختصاص داده است و همه این اعلام‌نظرها نشان از اهمیت فرهنگ دارد. اما وقتی به مجلس می‌رسیم که می‌تواند بازوی مشورتی برای همین وزارتخانه باشد، این اهمیت کاملا از بین می‌رود.

اینکه کمیسیون فرهنگی انتخاب نمایندگان مجلس نیست، احتمالا باید دلیلش را در جذابیت‌های دیگر کمیسیون‌ها جست‌وجو کرد. طبیعتا فرهنگ که شامل جزئیاتی مثل سینما، تئاتر، موسیقی، رسانه و... است به ذات خود دارای جذابیت است اما وقتی فرهنگ با این جزئیات به مجلس می‌رسد از اولویت خارج می‌شود و اقبالی به آن نیست و نمایندگان ترجیح می‌دهند این کمیسیون را انتخاب نکنند یا حتی کسانی که آن را انتخاب می‌کنند، اولویت اصلی‌شان فرهنگ نبوده است. 

حالا که خود مجلسی‌ها دست به کار شده‌اند که برای این کمیسیون عضو دست‌وپا کنند، شاید بد نباشد برای یک بار سندروم بی‌انگیزگی ورود به کمیسیون فرهنگی هم بررسی جدی شود. شاید به این نتیجه برسند این کمیسیون به صورت کلی از فرآیند کمیسیون‌های تخصصی مجلس حذف و تعطیل شود! وقتی در کل فرآیند شکل‌گیری کمیسیون‌ها اصلا فرهنگ به حساب نمی‌آید و بود و نبودش فرقی ندارد و حتی از صحن علنی مجلس یک لایحه هم در طول ۵ سال نصیب‌شان نمی‌شود، باید گفت بهترین کار تعطیل کردن آن است.

متن کامل گزارش عاطفه جعفری، خبرنگار گروه فرهنگ را در روزنامه بخوانید.