سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه: پس از راهاندازی کارگاه مهندسی معکوس حالا راهاندازی شهرک خودرویی، مزرعه برق خورشیدی و ایجاد شهرک بزرگ صنعتی سه پروژه مهمی است که امسال در دانشگاه آزاد واحد تهران شرق کلید میخورد. سیدعلی موسویاصل، رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران شرق در گفتوگو با «فرهیختگان» درباره این پروژهها و برنامههای دیگر این واحد دانشگاهی گفت: «با توجه به اینکه دانشگاه آزاد واحد تهران شرق، در جوار بزرگترین شهرکهای صنعتی تهران قرار گرفته، تلاشمان این است که هویت دانشگاه صنعتی باشد. در همین راستا موفق شدیم مجوز سرای نوآوری «عارضهیابی صنعتی» را از سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اخذ کنیم. این سرای نوآوری در حال حاضر فعالیت خود را آغاز کرده است. در همین خصوص پیشنهاد اجرای دو پروژه در شورای اقتصاد دانشبنیان واحد تهران شرق و استان تهران مصوب شد.»
او با بیان اینکه این دو پروژه مورد استقبال رئیس دانشگاه آزاد قرار گرفت، ادامه داد: «یکی از این پروژهها، شهرک خودرویی یا کلینیک خودرو است که در چهار فاز انجام میشود. شهرک خودرویی، یک پروژه بزرگ بوده که چندین گزینه جذاب و موثر دارد که عبارتند از مرکزمعاینه خودرو (ویایپی)، پمپ گاز، سیانجی و پیست اتومبیلرانی.» او اضافه کرد: «شهرک خودرویی یا همان کلینیک خودرو، تمام خدمات خودرویی را نیز ارائه میدهد. بهطور مثال مکانیکی، برق خودرو، کارواش، پلیس 10+، مراکز پژوهشی مرتبط و... در این مرکز ارائه میشود. در حال حاضر طرح این پروژه به سازمان مرکزی دانشگاه ارائه شده و دکتر طهرانچی به معاونت پشتیبانی دانشگاه، پیگیری راهاندازی این مرکز را تاکید کردند. جلسهای با معاونت پشتیبانی و حوزه مالی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا برگزار و قرار شد برای حوزه عملیاتی و اختصاص بودجه بررسیهای لازم انجام و بازدیدهای میدانی صورت گیرد.» به گفته رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران شرق، طرح کلینیک خوردویی یکی از طرحهای صنعتی این واحد دانشگاهی است که مصوبه آن در استان اخذ و مورد اقبال سازمان مرکزی دانشگاه قرار گرفته است.
موسویاصل درباره طرح دیگر این واحد دانشگاهی اظهار کرد: «یکی دیگر از طرحهای این واحد دانشگاهی «مزرعه برق خورشیدی» است که در استان تهران مصوب شده و در سازمان مرکزی نیز مورد اقبال قرار گرفته است. همچنین قرار شد نشستی با دکتر مشکینی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه برای اجرای این طرح برگزار شود.» او گفت: «قرارمان این است که برای اجرای این طرح، کارمان را با یک زمین یک هکتاری آغاز کنیم. البته حدود 5 الی 6 هکتار برای این پروژه در نظر گرفتهایم. با توجه به تفاهمنامهای که سازمان مرکزی با ساتنا منعقد کرده، قرار است زمین و بودجه را در اختیار آنها قرار دهیم تا اجرای پروژه را آغاز کنند.» موسوی اصل خاطرنشان کرد: «براساس این طرح میتوانیم برق را به وزارت نیرو بفروشیم.» او درباره طرح دیگر واحد تهران شرق توضیح داد: «یکی دیگر از پروژهها ایجاد شهرک بزرگ صنعتی در حوزه دانشبنیان است. این پروژه یکی از پروژههای شهری و سازمانی بوده که قرار است در جلسهای با یکی از اعضای شورای شهر بررسی و امکانسنجی شود. 50 تا 100 هکتار زمین برای احداث این پروژه لازم است.»
رئیس دانشگاه آزاد واحد تهران شرق با بیان اینکه یکی دیگر از پروژههای واحد تهران شرق، جذب دانشآموز برای مدرسه سما است، تصریح کرد: «این مدرسه سال گذشته راهاندازی شد و امسال حدود 200 دانشآموز جذب این مدرسه خواهند شد. همچنین پرورش حدود 25هزار قطعه ماهی در سال برنامهریزی شده تا در دو دوره بتوانیم 12تن ماهی پرورش دهیم.» او درخصوص مدارس عالی مهارتی نیز گفت: «روی اخذ مجوز مدارس عالی و مهارتی تمرکز کردهایم. یکی دیگر از اصلیترین پروژهها، اختصاص یکی از ساختمانهای دانشگاه به همراه طبقات به صورت کامل به سرای نوآوری است. این سرای نوآوری پروژه کلان دانشگاه برای سال جدید است.» او تصریح کرد: «تلاشمان این است که دانشگاه تهران شرق یک هویت و شخصیت صنعتی داشته باشد. در همین راستا دکتر مشکینی، معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری به دکتر رنجبر، رئیس دانشگاه استان تهران پیشنهاد داد تا کارگاه صنعتی و مهندسی معکوس واحد تهران شرق، محورکارگاههای صنعتی استان تهران شود. کارگاه صنعتی و مهندسی معکوس امسال با برخی از وزارتخانهها و صنایع دفاعی قرارداد منعقد کرده تا وارد ساخت قطعات صنعتی شود. با وجود حساسیتهای بالا در این زمینه، صنعت صنایع دفاعی به دانشگاه واحد تهران شرق اعتماد کردند؛ چراکه این کار نیاز به دقت بالایی دارد.»
سیدعلی موسویاصل بیان کرد: «تفاهمنامه نیز در واحد تهران شرق منعقد شده که یک طرف قرارداد دکتر مشکینی و طرف دیگر رئیس خانه معدن ایران بود. این توافقنامه در سطح کشوری و ملی منعقد شده ولی مجری برگزاری مفاد تفاهمنامه واحد تهران شرق است. یکی از بندهای اصلی این تفاهمنامه که متن آن نیز رسانهای شده این است که در کارگاه صنعتی واحد تهران شرق بتوانیم قطعات ماشینآلات صنعتی که ارزش افزوده بالایی دارند را بسازیم. این اقدام از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده و به تولید ملی کمک میکند و درنهایت درآمد غیرشهریهای زیادی برای دانشگاه خواهد داشت.» او در پایان گفت: «شرق تفاهمنامه امضا و بازدید از کارگاهها نیز انجام شد. در مرحله آخر قرار شد نمونهای از جکهای معدنی را برای ما ارسال کنند تا ما از روی آن بسازیم و بعد از تایید، وارد مرحله قرارداد شویم.»