مهدی فروزش در تشریح آمار دوازده ماهه مراجعین نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران در سال گذشته، گفت: در سال گذشته ۱۰۵ هزار وچهارصدوسی وپنج نفر به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان مراجعه کرده اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ یک ونیم درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این تعداد در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ که تعداد مراجعین به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی ۱۰۳ هزار و ۹۰۴ نفر اعلام شده بود، یک ونیم درصد افزایش یافته است.
به گفته مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از کل مراجعین به دلیل آسیبهای ناشی از نزاع درسال گذشته ۶۵ هزار و ۹۷۳ نفر مرد و ۳۹ هزار و ۴۶۲ نفر زن بودهاند.
نزاع و درگیری با ایجاد اختلال در مناسبات، فضایی مملو از دشمنی و کینهتوزی را میان افراد به وجود میآورد و جامعه را از نظر مادی و معنوی با مخاطراتی روبهرو میسازد که تبعات منفی فراوانی را در پی دارد. احساس ناکامی و محرومیت، احتمال نزاع را بالا می برد. در چنین شرایطی بازتولید خشونت به سرعت انجام میشود و فرد با کوچکترین حرف یا رفتاری، از خودش پرخاش نشان میدهد، که این امر در نهایت به نزاع ودرگیری منجر خواهد شد، از سوی دیگر این محرومیتهای اجتماعی به شرایط نابرابر در سطج جامعه دامن زده و طیف برخوردار را در مقابل طیف محروم قرار میدهد.
کمبود امکانات در به وجود آمدن نزاع و درگیری موثر است. این امر تنها مختص به شهرهای کوچک و روستاها نیست، بلکه امروزها کمبود امکانات در کلانشهرها نیز مشکلات بسیاری را به وجود آورد، در این زمینه کمبود وسائل حمل و نقل همگانی وعدم دسترسی همه به حمل و نقل ارزان و سریع، باعث شده افراد در کلانشهرها بهخصوص تهران روزانه ساعتهای زیادی را در ترافیک گیر کنند، بدون اینکه کار مفیدی انجام دهند، این امر فشار عصبی محیطی را به وجود میآورد و در مقابل آن کنترل اجتماعی را تضعیف میکند.