محمدرضا ولیزاده؛ فرهیختگان آنلاین: در حاشیه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصاویری متفاوت از نشستصمیمی و درد و دل یکی از حضار با وزیر ارتباطات در حسینیه ارشاد منتشر شد.
بحثی نیست که این با مردم و در میان مردم بودنِ دولتمردان بهعنوان یکی از ضروریات فلسفه مسئولیتپذیری میتواند در افزایش فهم و گفتمان آنان با عامه مردم اثرگذار باشد. اما همین گوش دادن به گلهمندیها و مطالبات مردم بهصورت مستقیم را میتوان در حوزه مسئولیت وزرا و در این سوژه به طور اخص وزیر ارتباطات نیز توقع داشت؛ که نهتنها در حوزه ارتباطات با اختلال و کندی در سرعت اینترنت، افزایش تعرفه بستهها و معضل همیشگی فیلترینگ تا کنون دیده نشده و بلکه حتی به هشدار کارشناسان نیز دستکم در عمل توجهی نمیشود.
چند روز پیش بود که عیسی زارعپور در حاشیه جلسه هیأت دولت گفت: «سرعت اینترنت تا پایان سال، نسبت به دیماه گذشته ۵۰ درصد بیشتر میشود.» او پیش از این نیز در مورد برنامههای افزایش سرعت اینترنت در سال جدید گفته بود: «با افزایش تعرفه اپراتورها، تعهدی از اپراتورها گرفتیم؛ بهاینترتیب که تا خرداد سال ۱۴۰۳، ۳۰ درصد به سرعت اینترنت اضافه شود.» البته درخصوص ادعای اول که نزدیک به یکماه دیگر میتوان نتیجهگیری کرد اما بد نیست آمارهای موجود درمورد وضعیت اینترنت ایران در چندماه اخیر را مرور کنیم:
طبق گزارش فصل پائیز ۱۴۰۲ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ضریب نفوذ و تعداد مشترکان اینترنت ثابت رو به افول بوده است. همچنین سرعت دانلود در اینترنت همراه اول و ایرانسل نیز روند کاهشی داشته است. آمارهای گزارش پاییز رگولاتوری نشان میدهد تعداد مشترکان اینترنت ثابت کشور در این فصل ۰.۶۲ درصد کاهش داشته و میزان ضریب نفوذ اینترنت ثابت هم کاهش ۱.۳۸ درصدی پیدا کرده است. شدت گرفتن روند کاهشی ضریب نفوذ اینترنت ثابت نشان میدهد احتمالاً به دلیل مشکلات زیرساختی اینترنت ثابت و ضعفهای تجهیزاتی که پیش از این نیز مسئولان و کارشناسان به آن اشاره کرده بودند، مردم دیگر تمایلی به استفاده از اینترنت ثابت ندارند.
شاید بهتر باشد وزیر ارتباطات همانطور که در کف یک حسینیه مینشیند و به صحبتهای یکی از شهروندان گوش میدهد، صدای گله و اعتراض باقی شهروندان درباره مسئولیت خود را نیز بشنود و فکری به حال آن بکند.