اسلام آوردن عضو یک حزب اسلامستیز
شهروندان بسیاری در آلمان که بهتازگی به دین اسلام گرایش یافتهاند به این مساله اذعان میکنند که پناه بردن آنها به اسلام موجب نوعی آرامش در زندگی آنها شده است؛ آرامشی که به گفته خودشان، پیش از اسلام آوردن هرگز تجربه نکرده بودند. به نوشته «حریت»، همین آرامش موجود در دین اسلام سبب شده است سیاستمداری که پیشتر بهواسطه داشتن عقاید ضد اسلام شهره بود و در پی راهی برای یافتن نقصی در کتاب آسمانی مسلمان و شریعت اسلام میگشت بعد از آشنایی با اسلام و زندگی پیامبر دست از ستیزهجویی با اسلام بردارد. اتفاقاتی از این دست نشان میدهد که امروز اسلام موفق شده قلبهای سنگشده انسان غربی را نیز فتح کند. یکی از نمونههای گرایش سیاستمداران به اسلام، «آرتور واگنر»، سیاستمدار 48 ساله است که اصلیتی روسی دارد. وی عضو هیات مدیره ایالت براندنبورگ آلمان است و به کار ترجمه متون روسی نیز اشتغال دارد و بهزعم برخی تحلیلگران ترجمه برخی متون برای مسلمانان روس ساکن چچن در آشنایی بیشتر وی با مفاهیم اسلام تاثیر بسیاری داشته است. وی پیش از گرایش به اسلام، عضو برجستهای از یک حزب آلمانی بود که درواقع حزب جایگزین دولت فعلی آلمان محسوب میشد. AFD که در حال حاضر سومین حزب سیاسی در آلمان است پس از موفقیتهای خیرهکننده خود در انتخابات ماه سپتامبر گذشته، تلاش کرده ساخت مساجد را در آلمان ممنوع کند و از پلیس مرزی این کشور خواسته است تا به صورت موقت پذیرش پناهندگان و مهاجران را متوقف کند. تبلیغات این حزب یادآور هشدارهای تبلیغاتی حزب ناسیونال سوسیالیست (نازی سوزی) طی جنگ جهانی دوم است که مسلمانان را تهدید میکردند به آلمان نیایند.
به نوشته رسانههای آلمانی، واگنر در گذشته آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور را متهم کرده که با اجازه ورود بسیاری از پناهندگان مسلمان به کشور «یک اشتباه بزرگ» را مرتکب شده است و با این کار «آلمان به یک کشور دیگر تبدیل شده است.»
به همین دلیل است که گرایش ناگهانی او به اسلام و تصمیم به عقبنشینی از مواضع قبلی بسیار مورد توجه رسانهها قرار گرفته است.
اسلام برای آلمان نیست
حزب راستافراطی آلمان که بهواسطه اتخاذ رویکرد اسلامستیزانه و ضد مهاجرتی خود شناخته میشود، شعار «اسلام برای آلمان نیست» را بهعنوان شعار تبلیغاتی این حزب انتخاب کرده است. نمایندگان این حزب بارها با مواضع خاص خود سعی کردهاند ضدیت خود را با دین اسلام در رسانهها و شبکههای اجتماعی نشان دهند. این حزب که بهتازگی وارد پارلمان شده است حتی از دولت آنگلا مرکل خواسته بود که کنترل بیشتری نسبت به مساله ورود و پذیرش مهاجران به این کشور داشته باشد. با تمام اینها، واگنر بدون توجه به سیاست حزب متبوعش و جایگاهی که وی در این حزب دارد ترجیح داده است به آغوش اسلام پناه ببرد. وی بلافاصله بعد از گرایش به اسلام 11 ژانویه (21 دی) با تقدیم استعفای خود از حزب جدا شد. خبر استعفا و جدایی آرتور از حزب راستافراطی آلمان در رسانههای داخلی این کشور و رسانههای بینالمللی بازتابی گسترده داشت.
یک اتفاق کمنظیر در عرصه سیاست آلمان
رسانههای داخلی آلمان، گرایش عضو حزب اسلامستیز این کشور به دین اسلام را یکی از اتفاقات کمنظیر در عرصه سیاست آلمان و شوک بزرگی برای دیگر اعضای حزب راستافراطی آلمان دانستند. آرتور که دوست ندارد خبر مسلمان شدنش زیاد رسانهای شود این تصمیم را مسالهای کاملا شخصی میداند و ترجیح میدهد در این زمینه سکوت کند و در برابر دوربینها ظاهر نشود، اما از آنجا که ماجرای مسلمان شدنش برای بسیاری از شهروندان آلمانی شنیدنی است احتمال میرود در روزهای آینده یکی از رسانههای آلمانی به آن بپردازد. «دانیل فریس»، سخنگوی حزب آلترناتیو راستافراطی با تایید این خبر در مصاحبه با «رویترز» مدعی شد که آرتور خودخواسته از حزب استعفا داده و گرایش او به دین اسلام دلیل کنار گذاشته شدنش نبوده است. وی مدعی شد که هر انسانی در انتخاب دین خود آزاد است و این مساله حتی در قانون اساسی کشور آلمان ذکر شده و ما حق دخالت در آن را نداریم. وی افزود که آرتور میتوانست حتی دین دیگری غیر از اسلام را انتخاب کند، آن موقع هم ما حق دخالت نداشتیم.
تلاش نافرجام
«حریت» در انتهای گزارش خود با اشاره به گسترش چشمگیر اسلام در کشورهای غربی مینویسد که هنوز برخی سیاستمداران این کشورها به دنبال راهی هستند تا جلوی تبلیغ اسلام را بگیرند و آن را تا جایی که میتوانند محدود کنند. درواقع این رفتارها تحت تاثیر سیاستهای اسلامهراسانه به وقوع میپیوندد. پیشتر نیز گرایش سیاستمداری به نام «آرنولد فان دورن» عضو حزب راستگرای هلند به اسلام موجب شده بود رهبر حزب از وی بخواهد بیسروصدا استعفایش را ارائه کند. هرچند رهبری این حزب سعی کرد ماجرای مسلمان شدن این سیاستمدار را از رسانهها پنهان کند اما طولی نکشید که این موضوع به تیتر یک رسانههای هلند تبدیل شد.
* نویسنده : آذر مهدوان روزنامهنگار