پاسخ ایران به اسرائیل با توجه به نگاه امام موسی صدر یک پاسخ تمام‌عیار تمدنی است.تاکید امام صدر هم این بود که برای ارائه پاسخ تمدنی به رژیم باید قدرتمند شد.
  • ۱۴۰۳-۰۱-۲۹ - ۰۱:۱۶
  • 00
پاسخ مقتدرانه به یک چالش تمدنی
پاسخ مقتدرانه به یک چالش تمدنی

شریف لکزایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی: پاسخ مشروع و متقابل جمهوری اسلامی ایران به رژیم‌صهیونسیتی با توجه به نگاه امام موسی صدر می‌تواند یک پاسخ تمام‌عیار تمدنی به شمار ‌آید. ایشان در مجموعه مباحث خود که این روزها بسیار هم مشهور و بارها تکرار شده بر این نظر است که اسرائیل، شر مطلق و باطل محض است و اگر شیطان هم با اسرائیل بجنگد ما در کنار شیطان با این رژیم می‌جنگیم. از سویی نیز چالش اسرائیل در منطقه را یک چالش تمدنی می‌داند و البته به دنبال پاسخی تمدنی به این رژیم است. امام موسی صدر به‌عنوان بنیانگذار مقاومت در منطقه در مقابل اسرائیل، نتوانست پاسخ تمدنی به این رژیم را شاهد باشد اما می‌توان دفاع مشروع ایران که در پاسخ حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران اتفاق افتاد را همان پاسخ تمدنی مورد نظر صدر دانست که با قدرت‌یابی ایران و جریان مقاومت در منطقه رخ داده است.
تاکید امام صدر هم این بود که برای ارائه پاسخ تمدنی به رژیم باید قدرتمند شد. به نظر با پاسخ بامداد یکشنبه ایران این اتفاق افتاده است. این پاسخ صرفا پاسخی به رژیم نیست و بلکه پاسخی به تمدن غرب و آمریکاست که حامی و بنیانگذار رژیم در منطقه هستند. به نظر صدر، اسرائیل، نتیجه و محصول تمدن غرب است و خاستگاه این رژیم نیز آمریکا است. بنابراین پاسخ تمدنی به اسرائیل، پاسخی به غرب و تمدن غرب و آمریکا به‌عنوان خاستگاه این رژیم نامشروع و جنایتکار است. به نظرم این پاسخ قدرتمندانه، آغاز وضعیت و دوره‌ای جدید برای ظهور و تحقق تمدن نوین اسلامی است.
در باب چالش تمدنی رژیم‌صهیونسیتی در جهان اسلام، این پرسش مطرح است که چگونه این رژیم نتیجه و محصول تمدن غرب به شمار آمده درحالی‌که این رژیم داعیه یهودی بودن دارد؟ در پاسخ این پرسش نیز به آرای امام موسی صدر ارجاع می‌دهم. براساس نظر ایشان رژیم‌صهیونیستی اسرائیل بر مبنای فلسفه یهودیت شکل گرفته و مبتنی‌بر این فلسفه هم عمل می‌کند. بر مبنای آیات قرآن کریم، فلسفه یهودیت، مبتنی‌بر برتری‌طلبی قومی و دینی بر دیگر ادیان و اقوام است. این درحالی است که براساس دیدگاه صدر، بر مبنای آیات قرآن، برتری‌طلبی قومی و دینی فاقد هرگونه توجیهی است. بنابراین رژیم‌صهیونیستی اسرائیل برمبنای این فلسفه خودش را برتر از دیگر انسان‌ها می‌شمارد. در حوادث خونین شش ماه اخیر و پس از هفت اکتبر، وزیر دفاع این رژیم از اهالی غزه با عنوان حیوانات انسان‌نما یاد کرد. این درحالی است که این رژیم تاکنون بیش از ۳۳ هزار نفر اعم از زن و کودک را در حملات خود به شهادت رسانده که نشان‌دهنده حضور چنین فلسفه‌ای در ذهن مقامات و طبعا بسیاری از شهروندان این رژیم است.
مطلب دیگر به خاستگاه و نقطه‌های پیدایش تمدن غرب باز می‌گردد. از نظر امام موسی صدر، تمدن غرب یک تمدن دینی مسیحی نیست، بلکه این تمدن بر مبنای دیدگاه یهودیان منحرف استقرار یافته است. بنابراین با توجه به نقشی که یهودیان در پیدایش تمدن غرب دارند، این تمدن به حمایت از رژیم جنایتکار و خشونت‌طلب اسرائیل می‌پردازد. درواقع از آنجا که تمدن غرب از نظر امام موسی صدر یک تمدن غیردینی و غیراخلاقی و صرفا مادی است، بنابراین حامی اقدامات جنایتکارانه این رژیم است. وجود فلسفه یهودیت در کنار خاستگاه یهودی تمدن غرب، به ابعاد چالش تمدنی رژیم اسرائیل عمق بخشیده و تمامی این تمدن را در خدمت و حمایت این رژیم قرار داده است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰