فرهیختگان: معضل مالکیت مشترک باشگاههای استقلال و پرسپولیس و عدمتکمیل فرآیند خصوصیسازی آنها، درحالحاضر مهمترین چالش سرخابیها در راه رسیدن به آسیا است. درحالی که در سالیان گذشته بارها وعدۀ خصوصیسازی این دو باشگاه بزرگ پایتخت به هوادارانشان داده شده بود و هر بار بنا به دلایل متعددی این موضوع نهایی نشده است، گویا باز هم قرار نیست سرنوشت این باشگاهها تعیین تکلیف شود. شوربختانه با گذشت دو سال از فروش سهام سرخابیها، مشکلات این دو باشگاه نه تنها کم نشده است، بلکه افزون هم شده و تبعات خصوصیسازی غیراصولی آنها کماکان باقی است.
در حالی که سازمان خصوصیسازی و بازار فرابورس روز یازدهم فروردین را به عنوان زمان عرضه سهام پرسپولیس اعلام کرده بودند، معاملات روز شنبه این بازار بدون فروش سهام این باشگاه به پایان رسید. فرابورس پیش از این اعلام کرده بود که تنها تا روز ششم فروردین ماه تقاضای خرید برای این باشگاه را قبول خواهد کرد و در این 5 روز شرایط واگذاری را بررسی میکند. اما حالا مشخص شده که مشتری جدی برای سهام بلوکی قرمزها وجود نداشته تا موضوع واگذاری این تیم همچنان بلاتکلیف باقی بماند. قرار بود با تصمیم سازمان خصوصیسازی، ۵۱ درصد از سهام باشگاه پرسپولیس از طریق کارگزاری بانک ملی امروز به فروش برسد و از بانک ملت هم بهعنوان جدیترین گزینه برای خرید این سهام نام برده میشد. ساعاتی پیش نیز مذاکره برای واگذاری پرسپولیس به بانک ملت، از طریق نامه این بانک به فرابورس تایید شد، اما با پایان معاملات امروز مشخص شد، سرخپوشان تهرانی همچنان خریدار ندارند. پیمان حدادی، عضو هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس نیز امروز با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود اعلام کرد که بانک ملت درخواست خود برای خرید سهام پرسپولیس را به سازمان فرابورس ارسال کرده اما فرم های مربوطه تکمیل نشده و عدم ارائه مجوز از سوی بانک مرکزی، مهمترین مانع خرید سهام پرسپولیس توسط بانک ملت بوده است. آنهم در شرایطی که پیش از بانک ملت، از «شستا» بهعنوان مشتری سهام پرسپولیس یاد میشد که با اعلام مدیران سازمان تأمین اجتماعی فرایند انتقال سهم این باشگاه منتفی شد.
اما همانند رقیب سنتیاش، ۵۱ درصد از سهام باشگاه استقلال نیز قرار است ۲۱ فروردین از طریق شرکت کارگزاری بانک صنعت و معدن به فروش برسد که از درخصوص مشتریان این باشگاه نیز خبر واحدی در دسترس نیست. درحالی که در ابتدا از هلدینگ خلیج فارس بهعنوان خریدار جدی سهام آبیها نامبرده میشد، اما در روزهای اخیر بانک تجارت، بهعنوان مالک آینده عمده سهام استقلالیها اعلام شد که این خبر با اعتراض گسترده هواداران آبی روبهرو شد. حالا هم باید منتظر ماند و دید که آیا سهام استقلال هم شبیه به پرسپولیس بدونخریدار خواهد ماند یا خیر. دو سال قبل، پرسپولیس و استقلال هر دو با هم از آسیا حذف شدند و فصل گذشته هم آبیها برای دومین دوره پیاپی نتوانست مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورند. این باشگاهها تا روز پنجم اردیبهشتماه برای تفکیک سهامداران خود فرصت دارند؛ در غیر این صورت هر دو باشگاه شانس دریافت مجوز حرفهای و حضور در رقابتهای آسیایی را از دست خواهند داد. اکنون باید منتظر ماند و دید طی روزهای آینده مسئولان ورزش کشور چه تصمیمی برای سرخابیها اتخاذ خواهند کرد.