نخبه فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی:
نخبه فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: «در دوره دکتری با تدوین رساله با عنوان بهینه‌سازی و بهینه‌سازی معکوس و گسترش آن در حوزه زنجیره تامین، لجستیک و بنگاه‌های کوچک و متوسط SME با استفاده از ریاضیات و با حمایت موسسه پژوهشی و مطالعات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشتر از پیش به تلاش‌های علمی و صنعتی در این حوزه پرداخته‌ایم.»
  • ۱۳۹۶-۰۵-۰۹ - ۱۳:۳۲
  • 00
نخبه فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی:
تلاش کردم ورود ریاضیات به عرصه کسب‌وکار را پررنگ‌تر‌کنم
تلاش کردم ورود ریاضیات به عرصه کسب‌وکار را پررنگ‌تر‌کنم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، سمیه ممی‌زاده‌چاتقیه متولد سال 1363 و رشته تحصیلی‌اش ریاضی کاربردی گرایش تحقیق در عملیات است. او در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به تحصیل پرداخته است.

ممی‌زاده هم‌اکنون دانشجوی دکتری ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی و در حوزه لجستیک و زنجیره تامین کارآفرین است.

وی در اواسط دوره کارشناسی‌ارشد در سال 1388 با مطالعه بر موضوعات نوین هوشمندی تجاری و زنجیره تامین در منابع و شرکت‌های اروپایی و آمریکایی کار تحقیقاتی و پژوهشی را با تشویق و حمایت استادان دانشکده علوم پایه تهران مرکزی با موضوع مدیریت زنجیره تامین در تحلیل پوششی داده‌ها آغاز کرده است.

ممی‌زاده به خبرنگار ما می‌گوید: «در آن زمان حمایت و تشویق مدیران ارشد شرکت همکاران سیستم و تاسیس شرکت هوشمندی تجاری تلاش من را در این امر مضاعف‌تر کرد. از آنجایی که قابلیت‌های ریاضیات را در حوزه‌های خارج از کشور بررسی می‌کردم و بیش از پیش پیگیر بودم تا ورود ریاضیات به عرصه کسب‌وکار و صنعت را در ایران پررنگ‌تر کنم. سرانجام تحقیقات و پژوهش‌های حوزه زنجیره تامین و ریاضیات به‌ویژه تحلیل پوششی داده‌ها در بنیاد توسعه خوشه‌ها و شبکه‌های کسب‌وکار آسیا وابسته به سازمان توسعه ملل متحد یونیدو روی خوشه‌های صنعتی پیاده شد.»

وی می‌گوید: «در دوره دکتری همچنین با تدوین رساله با عنوان بهینه‌سازی و بهینه‌سازی معکوس و گسترش آن در حوزه زنجیره تامین، لجستیک و بنگاه‌های کوچک و متوسط SME با استفاده از ریاضیات و با حمایت موسسه پژوهشی و مطالعات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیشتر از پیش به تلاش‌های علمی و صنعتی در این حوزه پرداخته‌ایم.»

این کارآفرین با بیان اینکه در دنیای رقابتی امروز، تمامی کسب‌وکارها به سوی جهانی‌شدن حرکت می‌کنند و در این راستا کسب‌وکارهایی موفق هستند که بتوانند جایگاه مناسبی در بازارهای جهانی کسب کنند، اظهار کرد: «بنگاه‌های کوچک و متوسط SMEها که به‌عنوان موتورهای رشد و بدنه اصلی اقتصاد یک کشور نقش ایفا می‌کنند از این قاعده مستثنا نیستند. از طرفی SMEها به دلیل چابکی و انعطاف‌پذیری بالا، مزیت مناسبی برای ورود به بازارهای جهانی دارند، چراکه در دنیای رقابتی امروز، به دلیل حس تنوع‌طلبی مشتریان و بازار، تولیدکنندگان مجبور می‌شوند به سرعت خود را با شرایط و تغییرات بازار وفق دهند. در این راستا اگر بنگاه دارای مقیاس بزرگ باشد به دلیل پرهزینه و زمان‌بر بودن تغییرات، عملا با مشکلاتی مواجه خواهد شد. اما با توجه به مقیاس کوچک و متوسط SMEها، توانایی تغییرات و به‌روز شدن آنها به سرعت می‌تواند انجام پذیرد و از رقبا برای کسب سهم بیشتر بازار پیشی بگیرند.» 

این نخبه دانشگاه آزاد اسلامی در مورد برنامه آینده خود می‌گوید: «با توجه به اهمیت مدیریت زنجیره تامین و مدیریت لجستیک مستقیم و معکوس در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت به‌ویژه در بحث SME، هدف آن است که با به‌کارگیری ریاضیات کاربردی و شاخه‌های آن، که یکی از رویکردهای نوین در ارزیابی کارایی شرکت‌ها محسوب می‌شود، در عصر کنونی تجارت که چرخه عمر محصولات هر روز کوتاه‌تر و کوتاه‌تر می‌شود، سیاست‌‌های برگرداندن محصول با زمان‌های پاسخگویی سریع و خدمات مشتری تعریف شود و بر مدیریت بازگشت، تغییر شکل و ذخیره دوباره کالاهای تمام شده بیشتر تاکید شود. قوانین دولتی جدید و قوانین سبز که به بازگرداندن و از رده خارج کردن مواد زائد الکترونیکی و دیگر مواد خطرناک مربوط است نیز مدیران سطوح بالای امور لجستیک و فرآیندهای زنجیره تامین را وادار می‌کند توجه بیشتری به فرآیند لجستیک معکوس داشته باشند. قصد داریم به توسعه لجستیک معکوس در تمام فعالیت‌ها نیز بپردازیم.»

ممی‌زاده به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان توصیه می‌کند: «وابستگی به دیگران بدترین نوع اسارت در حوزه کسب‌وکار و جویای کار بودن است. در عصر کنونی نمی‌توان به انتظار مساعدت دیگران برای روزهای بهتر نشست. توصیه من این است که نیازهای پنهان مشتریان در جامعه را بررسی و روی آن تمرکز کنید تا بتوانید به بهترین دستاوردهای فردی و اجتماعی دست پیدا کنید.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰