نگاهی به پدیده جادوگری در فوتبال ایران؛
با اعلام سخنگوی باشگاه ذوب‌آهن، پرونده دست‌نوشته‌های جنجالی رختکن ورزشگاه فولادشهر در کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال پیگیری خواهد شد.
  • ۱۴۰۲-۱۲-۱۳ - ۱۵:۴۳
  • 10
نگاهی به پدیده جادوگری در فوتبال ایران؛
«از مابهترون» قانون ندارند
«از مابهترون» قانون ندارند

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین: هفته هجدهم رقابت‌های لیگ‌برتر حواشی متعددی داشت که مهم‌ترین آن در فولادشهر رقم خورد؛ دیدار ذوب‌آهن و پرسپولیس و ماجرای رختکن و دست نوشته‌های عجیبی که شائبه جادوگری در فوتبال ایران را باز هم شدت داد. هر چند واکاوی رخدادهای چند سال اخیر نشان می‌دهد فوتبالِ ما به‌طرز عمیقی درگیر این پدیده است و هر بار پرده‌ای جدید از این نمایش مبتذل رونمایی می‌شود.

پرونده بازی در کمیته اخلاق
پس از این اتفاق، پرسپولیسی‌ها دست‌ نوشته‌های عجیب رختکن را به ناظر بازی تحویل دادند و در نهایت هم این دیدار با پیروزی تک‌گله شاگردان اوسمار به پایان رسید، اما باشگاه ذوب‌آهن واکنش تندی نسبت به این اتفاق داشت؛ آن‌ها در ابتدا این اقدام پرسپولیسی‌ها را عجیب و مضحک خواندند، محمد ربیعی، سرمربی گاندوها نیز درخواست کرد ادعای پرسپولیسی‌ها راستی‌آزمایی و در صورت اثبات با متخلفان به شدت برخورد شود. ذوبی‌ها همچنین امروز از طرح شکایت‌شان در کمیته‌های انضباطی و اخلاق خبر دادند و سخنگوی باشگاه در تشریح این خبر گفت: «با کمیته انضباطی و کمیته اخلاق مکاتباتی داشتیم و آمادگی خود را برای رسیدگی به این موضوع اعلام و شکایات خود را طرح کردیم. ما یک‌سری مستندات داریم که هر وقت کمیته انضباطی یا اخلاق فدراسیون فوتبال وقت رسیدگی تعیین کنند در جلسه مذکور قابل ارائه است.»

این، اولین‌بار نیست
پیش از جنجال اصفهان، آخرین‌بار در دوران ریاست شهاب‌الدین عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال حرف و حدیث‌هایی پیرامون حضور یک جادوگر در اردوی تیم ملی شنیده شد، آن‌هم با کلیدواژه‌هایی چون «خوبان عالم» و «نفس‌های حق» که بارها توسط او در گفت‌وگوهایش تکرار شده بود و حواشی متعددی را در آن زمان برای فوتبال ملی ایجاد کرد. گرچه این موضوع مدتی بعد توسط «علیرضا جهانبخش» هم تایید شد اما رئیس وقت فدراسیون هیچ‌گاه در این‌باره صحبتی نکرد تا این ابهامات همچنان باقی بماند. همۀ اینها درشرایطی است که سابقه جادوگری در فوتبال ایران به دهه ۸۰ برمی‌گردد و اهالی فوتبال ایران مدت‌هاست به شنیدن چنین اخباری عادت کرده‌اند؛ از ماجرای ریختن ادرار کودک نابالغ روی خط دروازه و رنگ پیراهن مربیان گرفته تا پرسیدن نام مادر بازیکنان و روایت‌های عاج فیل، مهره مار و کله خروس که هر یک مثنوی هفتاد من است.

قانون نداریم
بدون‌شک، ماجرای اصفهان باز هم از یک ایراد بزرگ در قانون‌گذاری فوتبال ایران پرده برداشت، متولیان ورزش(فوتبال) کشور پدیده جادوگری را امری غیرحرفه‌ای می‌دانند و همگی، از تلاش برای جلوگیری و رواج آن می‌گویند. حتی هر بار پس از انتشار چنین اخباری از برخورد جدی با متخلفان خبر می‌دهند اما مهم‌ترین معضل جایی است که در آیین‌نامه انضباطی فوتبال ایران، تعریفی از این تخلف و نوع برخورد با متخلفان وجود ندارد. اگرچه همانند دیگر موارد، عزمی هم برای انسداد بسترهای فسادزا در فوتبال ایران نیست و این، مهم‌ترین چالش در بروز موضوعات این‌چنینی است.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰