• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۱۲-۱۲ - ۱۶:۰۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
به دلیل نداشتن ویزا؛

سریع‌ترین زن و مرد ایران به اسکاتلند نرسیدند

فرزانه فصیحی و حسن تفتیان رکورددار دوى سرعت زنان و مردان ایران از حضور در مسابقات داخل سالن جهان به دلیل نداشتن ویزا جا ماندند.

سریع‌ترین زن و مرد ایران به اسکاتلند نرسیدند

مسابقات دوومیدانی داخل سالن قهرمانی جهان در حالی به میزبانی اسکاتلند در حال برگزاری است که ایران نماینده‌ای در این رویداد بزرگ ندارد. فرزانه فصیحی، دونده سرعتی ایران که ورودی رقابت‌های دوومیدانی داخل سالن قهرمانی جهان را به دست آورده بود از  حضور در این رقابت‌ها بازماند. او در پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود در این باره نوشت: «از یک مسابقه دیگر هم جاماندم؛ قهرمانی جهانی. بدون اینکه خطایی کرده یا تقصیری داشته باشم. شاید درک ارزش حضور و سختی کسب ورودی مسابقات قهرمانی جهان برای عده‌ای قابل لمس نباشد اما من هیچوقت بابت آن نه پاداش خواستم، نه حواله‌ای و نه اینکه خبرش را در سایت فدراسیون بزنند. بدون هیچ توقع و انتظاری حتی یک لوح تقدیر ساده.
من در سال‌های اخیر یاد گرفتم سطح توقعاتم را تا حد زیر صفر پایین بیاورم و امروز با وجود این حجم از ناملایمتی و نادیده گرفته شدن‌ها باز هم ادامه دادم. من فقط توقع داشتم در آماده‌ترین سال ورزشی‌ام و بعد از رکوردشکنی بروم با بزرگان جهان مسابقه بدهم و کاری کنم که در تاریخ ورزش بی‌سابقه بوده است اما این اجازه به من داده نشد. دلیلش دیگر برایم مهم نیست که چرا اینگونه شد چون بار اول نیست و بار آخر هم نخواهد بود اما حالا پرچم ایران در محل مسابقات نیست. از وقوع اتفاق بی‌سابقه در تاریخ ورزش کشور جلوگیری شد و ناراحت کننده‌ترین اتفاق اینکه زحمات، تلاش و رویاهای یک ورزشکار زیر پا له شد. هیچ کاری از دستم برنمی‌آید. چند روز ناراحتی می‌کنم، به خودم می‌آیم و ادامه می‌دهم. این روتین ۱۵ سال سابقه ورزش من بوده است.»

با این حال محمد مشهدی‌یاری، سرپرست دبیری فدراسیون دوومیدانی صادر نشدن ویزا را دلیل عدم حضور فصیحی در قهرمانی جهان عنوان کرد. او گفت: «مشکل ویزا داشت و صادر نشد. سفارت انگلیس باید ویزا را صادر می‌کرد که مشکلات خود را دارد. ما نامه زده بودیم که ممکن است ورزشکاران ما ورودی قهرمانی جهان بیاورند با ما همکاری کنید اما گفتند تا دعوتنامه به اسم نیاید کاری انجام نمی‌دهیم. ورودی دیر آمد. حسن تفتیان که اصلا ورودی نگرفت. فکر می‌کنم فرزانه فصیحی هم ۲۲ بهمن ورودی گرفت که بچه‌ها ۲۵ بهمن به سفارت رفته بودند. سفارت به آنها دو ماه بعد وقت داد. بچه‌ها از بین‌الملل وزارت ورزش کمک گرفتند اما باز هم سفارت تاریخ را دو هفته بعد انداخته بود. این اتفاق افتاد و متاسفانه ویزا نیامد.

او در واکنش به پست فرزانه فصیحی گفت: مساله دیگری غیر از ویزا نبوده است.»

از سوى دیگر حسن تفتیان، رکورددار دوى سرعت مردان ایران که البته در مسابقات آسیایى به مدال نرسید، ویدیویى از خود منتشر کرده که در حال تماشاى مسابقات داخل سالن جهان است. او ادعا کرده سهمیه این رویداد را در اختیار داشته، اما دبیر فدراسیون دوومیدانى در مصاحبه اخیر خود این ادعا را رد کرده است! با این حال حسن تفتیان هم به انتقاد از فدراسیون پرداخته است: «چه کسی در ورزش پاسخگوی من است؟  تمامی اهالی ورزش دنیا اعم از مسئول و ورزشکار و مربی و هوادار هزینه میکنند، مدیریت میکنند، تلاش میکنند و زحمت می‌کشند تا در مهم‌ترین رویداد ورزشی رشته خود در جهان شرکت کنند و نتیجه بگیرند این رویداد در مسابقات دو و میدانی، قهرمانی جهان نام دارد که همه دوندگان دنیا به نوعی آرزوی شرکت در این میدان ورزشی را دارند. 
حال سوال من این است که چرا حسن تفتیان، در این رقابت‌ها شرکت نکرد؟؟؟ یا او علاوه بر تمرین کردن و تمرکز بر حضور موفق‌تر در این مسابقات می‌بایست جور کارهای انجام نشده اداری از سوی فدراسیون را هم نیز بکشد؟ در کل حسن تفتیان تمرین کند یا کارهای که بر عهده فدراسیون است را انجام دهد؟ آیا متولیان ورزش کشور تا کنون پیشرفت حسن تفتیان را نسبت به سال فعالیت با بزرگان سرعت دنیا مقایسه کرده‌اند که ببینید آیا حسن تفتیان از غول‌های سرعت چیزی کم دارد یا نه؟؟ من در ابتدای شروع کار و برنامه دادن به فدراسیون این مسابقات مهم را در برنامه تمرینی خود تا المپیک گنجانده.ام و فدراسیون را از اهمیت شرکت کردن در این مسابقه و اردوی بعد از آن در مسیر رسیدن به هدف اصلی مطلع کردم. 
چرا باید دوندگانی که توانایی آنها از حسن تفتیان در دیگر کشورها کمتر است بیشتر از حسن تفتیان مورد حمایت قرار گیرند؟ متولیان ورزش کشور صدای مرا از باب درخواست حمایت بشنوند که چرا وقتی در توان خود میبینم که پرچم کشورم را در میادین مهم به اهتزاز در آورم زمینه‌اش که بسیار پیش پا افتاده است همچون ثبت نام کردن و فرستادن نام من به عنوان نماینده ایران به فدراسیون جهانی هم فراهم نمی‌شود.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار