مراسم بزرگداشت دهه فجر و تجلیل از دانشآموختگان و فرهیختگان بسیجی استان البرز (بخش آسارا) با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد و محمدرضا موسویزاده، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام محمدباقر(ع) بخش آسارا برگزار شد.
دکتر طهرانچی در این مراسم با تبریک مبعث حضرت محمد(ص) و یومالله 22 بهمن گفت: «ما در طول تاریخ یومالله 22 بهمن را ادامه مبعث حضرت رسول(ص) میدانیم و خدا را شاکریم که از امت رسولالله(ص) بوده و افتخار شیعه اهلبیت(ع) بودن را داریم.» وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی توسط امام خمینی(ره) بنیان گذاشته شد و در این مسیر شهیدان انقلاب اسلامی از جمع خوب بسیجیان و مردم وفادار این سرزمین، امام خمینی(ره) را همراهی میکردند، اظهار داشت: «امام خمینی(ره) بارها فرموده بود که حتی امت پیامبر(ص) هم به خوبی ملت ایران نبودند و شما خوبانی بودید که پیامبران انتظار شما را میکشیدند بر این مبنا نهالی کاشته شد که امروز ثمره خوبی دارد.»
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به آیه 16 سوره نحل، گفت: «خداوند در این آیه میفرماید «وَ عَلاماتٍ وَ بِالنَّجْمِ هُمْ یَهْتَدُونَ» یعنی اینکه آسمان پرستاره برای شماست که هدایت شوید و راه را از نشانههایی که در آسمان وجود دارد، پیدا کنید. این موضوع که در این آیه بدان اشاره شده، از اهمیت زیادی برخوردار است. آیا امروز مسیرها مشخص است؟ خیر. در حال حاضر همه ما از اپلیکیشنهای مسیریاب استفاده میکنیم؛ این نرمافزارهای هدایت مسیر مبتنیبر شش ماهواره و ستارهنمایی است که در آسمان است. ماهوارهها، ستارهنماهایی است که در آسمان قرار گرفته و میتوان با استفاده از آن، مسیر درست را یافت.» وی با بیان اینکه در آیه 16 سوره نحل نکات مهمی نهفته است، تصریح کرد: «نجم که در این آیه شریفه آمده، در عالم معنا به معنی اهل بیت(ع) است. ما در زیارت جامعه، اهل بیت(ع) را به عنوان ستارگان آسمان هدایت خطاب میکنیم.»
دکتر طهرانچی خطاب به دانشجویان و جوانترهای حاضر در مراسم گفت: «آیا ستارههایی که در آسمان قرار داشته و ما هم از زیبایی آنها استفاده میکنیم و هم جهت مسیر را از روی آنها تشخیص میدهیم، مربوط به زمان حالند یا در میلیونها و میلیاردها سال پیش اتفاق افتادهاند؟ مسلم است که این اتفاقی که توسط ستارگان در حال حاضر مشاهده میشود، مربوط به میلیاردها سال قبل است. این موضوع نشان میدهد اتفاقاتی که در گذشته افتاده، امروز میتواند منشأ هدایت شما باشد.»
رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اهمیت انس با قرآن کریم، گفت: «پیامبر اکرم(ص) در عالم قیامت بیان میدارند که قوم من قرآن را مهجور گذاشتهاند. قرآن کریم تنها کتابی است که از طرف خداوند جاری و ساری بوده، هیچ نسخه دومی ندارد، هیچ اختلافی در آن نیست و همه فرقهها و همه مذاهب در آن مشترکند و همه ادیان آن را قبول دارند.»
وی به آیات 99 تا 101 سوره طه اشاره کرد و گفت: «خداوند در این آیات به بیتوجهی به رخدادهای گذشته تاکید میکند و میفرماید من در قرآن از گذشته خبر میدهم. این یک ذکر و یادآوری است. این موضوع بسیار حائز اهمیت است، چراکه کسی که از گذشته درس نگیرد و به گذشته توجه نکند، قیامت برای او به «وزر» تبدیل میشود. اگر در اتفاقات گذشته تامل نکنیم، اشتباه بزرگی خواهید کرد که خسران آن عظیم خواهد بود.»
دکتر طهرانچی تاکید کرد: «اگر جوانان از تجربه گذشته پدران و پدربزرگان و کتابهای موجود استفاده نکنند، باید قیمت این تجربه را بپردازند که قیمت آن اصلا ارزان نیست؛ چراکه ما دو بار زندگی نمیکنیم که یکی از آن را صرف تجربهاندوزی و یکی دیگر را صرف استفاده از تجربیاتمان کنیم. قرآن در این خصوص دستور میدهد که بروید و ببینید در گذشته چه اتفاقاتی افتاده و از تجربیات گذشتگان درس بگیرید.»
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه ما هرچه درخصوص زمان صحبت میکنیم، راجعبه گذشته و آینده است، گفت: «این موضوع در زندگی قابل مشاهده است. ما اگر امروز در حال کار هستیم، به فکر آینده خود هستیم و میخواهیم در آینده در رفاه باشیم. در این زمینه باید تاکید کنم که اگر کسی آلزایمر بگیرد و حافظهاش به اختلال دچار شود، آیندهای نداشته و نمیتواند تفکر کند. بنابراین آینده به گذشته متصل است. اگر ریشه نداشته باشیم، با یک باد از جا کنده میشویم. درواقع گذشته ما تعیینکننده آینده ماست.»
وی ادامه داد: «اساسا رفتار انسانها مبتنیبر گذشته آنهاست. البته این موضوع فقط مختص انسانها نیست بلکه درخصوص حیوانات نیز صادق است. در این زمینه باید اشاره کنم که در حیوانات حافظه ماهی بسیارکوتاه است. در یک مستند، یک ماهیگیر حرفهای میگفت یک طعمه خاص را برای گرفتن ماهیها انتخاب کرده بودم ولی هنگامی که با این طعمه یک ماهی صید میکردم، دیگر نمیشد با همین طعمه بچه آن ماهی را گرفت. این موضوع، اهمیت حافظه را نشان میدهد که کسی که حافظه دارد، از یک سوراخ دو بار گزیده نمیشود.»
دکتر طهرانچی خطاب به دانشجویان حاضر در مراسم گفت: «ما چقدر در زندگی از یک سوراخ دو بار گزیده شدهایم و سابقه تاریخی خود را فراموش کردهایم؟ چقدر پیوستگی خود به این مرز و بوم را فراموش کردهایم؟ خیلیها به جوانان این مملکت وعده میدهند که از این کشور مهاجرت کنند که در آن سوی مرزهای این کشور خبرهای خوبی در راه است اما وقتی جوانان مهاجرت میکنند، به نوعی از اینجا رانده و از آنجا مانده میشوند.»
وی افزود: «یکی دیگر از موضوعات مهم در این زمینه این است که شما براساس رفتار گذشته درخت، برای محصول آن برنامهریزی میکنید. برای مثال، میگویید این درخت در چند سال اخیر اینگونه رفتار کرده و به همین دلیل در آینده نیز همین میزان محصول میدهد. درواقع گذشته درخت تعیینکننده آینده آن است.»
دکتر طهرانچی با بیان اینکه وقتی به تاریخ نگاه میکنیم، دو موضوع جزئیات و کلیات تاریخ مورد توجه قرار میگیرد، گفت: «یکی از موضوعات تاریخی مربوط به اصحاب کهف است که درخصوص آن جزئیاتی مطرح است که این اصحاب چند نفر بودند که خیلی در کلیت موضوع اثر ندارد اما کلیت این جریان تاریخی مهم است که اینها جوانمردانی خداپرست بودند. در این زمینه نیز جمهوری اسلامی دارای جزئیات و کلیاتی است. وقتی داریم به جمهوری اسلامی نگاه میکنیم، میبینیم که در این کشور قبل از انقلاب اسلامی آمدند و تاریخ شاهنشاهی را جایگزین تاریخ هجری شمسی کردند. وقتی به تاریخ قبل از انقلاب اسلامی نگاه میکنیم، میبینیم در این کشور لاابالیگری بهصورت رسمی حاکم بود.» رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به دو نوع علم حضوری و حصولی گفت: «نسل ما که دوران قبل از انقلاب را دیده و پهلوی دوم را کاملا درک کرده و فساد و ضددین بودن و وابستگی آن زمان را دیده، یک نوع علم حضوری نسبت به آن دوران دارد. وقتی جایی از بدن درد میکند و به پزشک مراجعه میکنید، علم شما نسبت به عضوی از بدنتان که درد دارد، علم حضوری و علم پزشک که شما را معاینه میکند، علم حصولی است. یعنی علم پزشک، از بیان شما حاصل میشود.» وی ادامه داد: «نسل ما که خباثت پهلوی را درک کرد و علم حضوری داشت، این علم را آنچنان که باید به جوانان خود منتقل نکرد. ما خیال کردیم اگر در مورد آن دوران صحبت نکنیم، این علم منتقل میشود اما اشتباه بود.»
دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه دوران پهلوی و دوران قبل از انقلاب، دوران سرسپردگی کشور بود، اظهار داشت: «آن دوران در کل کشور تنها هشت هزار استاد وجود داشت درحالیکه جمعیت کشور کم نبود و کشور دارای 35 میلیون نفر جمعیت بود. این درحالی است که امروز و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کشوری که 85 میلیون نفر جمعیت دارد، 100 هزار استاد وجود دارد. در دوران قبل از انقلاب، 175 هزار دانشجو در کشور وجود داشت اما درحالحاضر 3 میلیون و 200 هزار دانشجو در کشور درحال تحصیل هستند. پس از انقلاب اسلامی، 12 میلیون نفر از دانشگاههای کشور فارغالتحصیل شدند که بالغ بر 5 میلیون نفر از آنها خانم بودند. این درحالی است که در دوران قبل از انقلاب، خانمها حتی نمیتوانستند به مدرسه هم بروند. خیلی از جاهای کشور مدرسه نداشت و جهادسازندگی ایجاد شد تا در روستاها مدرسه تاسیس کند. در آن دوران، نفت را به قیمت خوبی میفروختند و کشور درآمد زیادی داشت. پس چرا مردم در سختی بودند؟» رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: «در آن زمان مردم در سختی بودند اما بچههای ما امروز این علم را ندارند و این نسل ما بوده که در انتقال این تجربهها کوتاهی کرده است. ما چیزی را که با همه وجود لمس کردیم، نتوانستیم بهدرستی به نسل جوان منتقل کنیم.» دکتر طهرانچی با تاکید بر اهمیت عزت و آقایی این کشور تصریح کرد: «درست است که سختیهای اقتصادی وجود دارد. مدیرانی در کشور هستند که توانمند نیستند اما مدیران خدوم نیز زیاد داریم. همه زندگی که منحصر به خواب و خوراک نیست؛ انسان به عزت، آقایی، بزرگی و روح استغنا نیاز دارد. آیا شما حاضرید برده کسی باشید که مدام به شما اهانت کند اما درمقابل به شما ناهار و شام بدهد؟ انسان حاضر است گرسنگی بکشد اما عزتش لکهدار نشود.» رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه 22بهمن 1357 برای ملت ایران عزت و اقتدار بهدنبال داشت، گفت: «یادمان نرود که قبل از انقلاب اسلامی زمانی که در عمان دعوای داخلی صورت گرفت، انگلستان از ایران خواست به عمان سرباز بفرستد و ایران در خدمت اعتلای انگلستان بهعنوان ژاندارم برای حفظ عمان قرار گرفت. آن دوران سرسپردگی کجا و این دوران آقایی کجا. انقلاب اسلامی کلیات بسیار ارزشمندی دارد که اگر به آنها توجه کنید، حتما برای رأی دادن مصمم خواهیم شد؛ چراکه متوجه میشوید جمهوری اسلامی عزت و آقایی را برای مردم به ارمغان آورده است و امام(ره) به این مردم مشروعیت داد، درحالیکه در دوران قبل از انقلاب، اصلا مردم را بهحساب نمیآوردند. درواقع آقایی و عزت مردم ایران محصول 22بهمن 1357 است.»
دکتر طهرانچی افزود: «جوانهای عزیز تجربه ارزان بهدست نمیآید. حضرت امیرالمومنین(ع) در نامه 31 نهجالبلاغه خطاب به فرزند خود امام حسن(ع) میفرماید با گذشتهات زندگی کن.» رئیس دانشگاه آزاد در ادامه اظهار داشت: «مرحوم شیخالاسلام بنیانگذار دانشگاه ملی نقل میکرد: «برای تاسیس دانشگاه خدمت وزیر وقت فرهنگ آقای مهران رفتم و گفتم که میخواهیم دانشگاه تاسیس کنیم. آقای مهران گفت تاسیس دانشگاه در کشور دو اشکال دارد؛ اول اینکه برای این کار قانونی وجود ندارد و دومین اشکال نیز این است که برای تاسیس دانشگاه باید از مستشاران آمریکایی نظرخواهی کرد... برای تاسیس دانشگاه به جلسهای با حضور هیاتی پنج نفره از مستشاران آمریکایی رفتم که سواد آنها به مراتب از من که در آمریکا درس خوانده بودم، پایینتر بود و مجبور بودم از آنها برای تاسیس دانشگاه در ایران نظرخواهی کنم.» این یکی از موارد سرسپردگی دولت پهلوی بود و کار مردم به جایی رسیده بود که اگر میخواستند دانشگاهی ایجاد کنند، باید از هیات مستشاری آمریکایی نظر بگیرند.» در ادامه این مراسم محمدرضا موسویزاده، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام محمدباقر(ع) بخش آسارا با تبریک دهه مبارک فجر گفت: «یکی از موضوعاتی که مقاممعظمرهبری بسیار بر آن تاکید دارند، طرح گفتمان علمی و بیان پیشرفتها و دستاوردها خصوصا برای نسل جوان است.»
وی ادامه داد: «لازم است در این زمینه به تبعیت از مقاممعظمرهبری؛ دستاوردها را برای جوانان تبیین کنیم.» موسویزاده با بیان اینکه در دوران پس از انقلاب اسلامی پیشرفتهای علمی فراوانی صورت گرفته است، و با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی تحولی بود که توسط امام خمینی(ره) ایجاد شد و با مدیریت و رهبری مقاممعظمرهبری ادامه پیدا کرد، خواستار حضور پرشور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی شد. لازم به ذکر است در پایان این مراسم، با حضور دکتر طهرانچی از دانشآموختگان برتر تقدیر به عمل آمد.