اگر خبرنگاران قطری در انتقاد خود از تیم رسانه‌ای تیم ملی فوتبال ایران، حب و بغض سیاسی داشتند که هیچ، اما اگر نه شاید بهتر باشد به عنوان خبرنگار که باید سطح اطلاعات عمومی و حتی تخصصی‌اش از عموم بالاتر باشد، مطالعه تاریخی بیشتری داشته باشند.
  • ۱۴۰۲-۱۱-۱۷ - ۱۵:۵۳
  • 00
خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!
خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

نعیمه موحد؛ فرهیختگان آنلاین: امروز در نشست خبری تیم ملی فوتبال ایران در قطر، اتفاق عجیبی افتاد. در این نشست که امیرقلعه‌نویی و سعید عزت‌اللهی حاضر بودند، عزت‌اللهی در صحبت‌های خود چندین بار از واژه صحیح «خلیج فارس» استفاده کرد.اما خبرنگاران قطری بعد از خروج این دو نفر از محل نشست به مسئولان رسانه‌ای ایران معترض شدند و گفتند چرا عزت‌اللهی واژه خلیج فارس استفاده کرده است!

پاسخ مسئولان رسانه‌ای تیم ملی به خبرنگاران قطری البته بسیار ساده و منطقی بود. آنها گفتند که عزت‌اللهی از اسمی تاریخی، اصیل و صحیح استفاده کرده است و نام درست این خلیج، خلیج فارس است.

اگر خبرنگاران قطری در انتقاد خود حب و بغض سیاسی داشتند که هیچ، اما اگر نه شاید بهتر باشد به عنوان خبرنگار که باید سطح اطلاعات عمومی و حتی تخصصی‌اش از عموم بالاتر باشد در تاریخ مطالعه بیشتری داشته باشند.

خلیج فارس به لحاظ وسعت وموقعیت جغرافیایی خود همیشه مهم بوده است و به این خاطر نام آن در اسناد تاریخی زیادی آمده است. قدیمی ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به کتاب‌های باقیمانده از یونان باستان بر می‌گردد. یونانی‌ها و مورخانشان در این کتاب‌ها با نام «پرسیکوس سینوس» که به معنی «خلیج فارس» است از این آبراهه یاد می‌کنند و تکرار همین نام باعث می‌شود که بسیاری از نقشه‌های باقیمانده از اروپاییان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد کنند.

بر اساس نوشته‌های مورخان یونانی مانند هرودت، یونانیان نخستین ملتی هستند که به این دریا نام «پرس» و به سرزمین ایران «پارسه»، «پرسای»، «پرس‌پولیس» یعنی شهر یا مملکت پارسیان گفته‌اند. درحالی که واژه جعلی خلیج عربی نخستین بار در دوره تحت قیمومیت شیخ نشین‌های خلیج فارس توسط کارگزاران انگلیس و به طور ویژه از طرف نمایندگان سیاسی انگلیس به کار برده شد. طوری که تا اوایل دهه ۱۹۶۰ درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی و آسیایی و امریکایی، دانشنامه‌ها و نقشه‌های جغرافیایی این کشورها از خلیج فارس در تمام زبان‌ها به همین نام یاد شده است.

حالا اگر خبرنگاران قطری همتی برای تاریخ خواندن ندارند، حداقل در اولین فرصت خود را به موزه‌ یا کتابخانه‌های معتبر برسانند و نقشه‌های قدیمی و دستکاری نشده را مشاهده کنند.جایی که در تمام این نقشه‌ها چیزی غیر از خلیج فارس درج نشده است.

در سال 1397جانشین فرمانده پلیس دبی در توییتر و در تلاش برای اثبات مالکیت بحرین بر قطر، از نقشه ای متعلق به سه قرن پیش استفاده کرد که نام خلیج فارس در آن ذکر شده است. «ضاحی خفان» حتما در زمان نشر آن توییت‌ها به این موضوع توجه نکرد، اما برای خبرنگارجماعت در هرجایی از دنیا هیچ چیز بدتر این نیست که ندانسته اظهارنظری کند که این روزها حتی به راحتی با یک سرچ ساده در موتور جستجوی گوگل هم می‌شود خلاف آن را ثابت کرد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰