مجله تصویری فرهنگ و هنر «قاف» با اجرا و سردبیری اکبر نبوی در ایام جشنواره فیلم فجر به مدت 10 شب در فضای مجازی منتشر خواهد شد. یکی از قسمتهای این مجموعه تصویری گفتوگوی اکبر نبوی و فرزاد موتمن، کارگردان سینماست که گزیده این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
*مگر قرار نبود خانه سینما امنیت شغلی ما را فراهم کند؟ خب امنیت شغلی ما از کجا تهدید میشود؟ از همینجا. الان خانه سینما بودجهاش را از سازمان سینمایی میگیرد، پس نمیتواند از ما حمایت کند. این سیستم غلط است. ما احتیاج داریم که دولت و حکومت حضورشان را در سینما کمرنگ کنند و بخش خصوصی ما تقویت شود. ما باید به دورهای برگردیم که تهیهکنندگان دست در جیب خودشان میکردند و با پول خودشان فیلم میساختند. لعنت به آن کسی که گفت تهیهکننده آن کسی نیست که پول دارد و آن کسی است که پول میآورد! خیر، یک تهیهکننده آمریکایی به من نشان دهید که پول نداشته باشد. درست است که او پولها را از بانک و هلدینگها یا شرکتهای نفتی فراهم میکند.
*من معتقدم هالیوود با جامعهاش کنار میآید، یعنی در سالهای اولیه اختراع سینما در دوران گریفیث، مجبور بودند بازیگران سفیدپوست را رنگ کنند و بهعنوان سیاهپوست استفاده کنند. سیاهپوست در استودیوها راه نمیدادند. این دورانی است که ورود سگ و سیاهپوست به اماکن عمومی مثل استخرها و باشگاهها ممنوع بود.
*شما وقتی سینمای مهرجویی را نگاه میکنید، تاثیر نئورئالیسم ایتالیا و عشق و علاقهای که به فیلمسازانی مثل برگمن داشته، کاملا واضح است. نئورئالیسم ایتالیایی بیشترین تاثیر را در ایران داشته است.
*عدهای دوست نداشتند که روی طبقه متوسط فیلم ساخته شود.
برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.