• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۱۱-۱۵ - ۰۱:۵۷
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
محمد کشاورز در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

لیگ ایران بهترین لیگ آسیاست

تیم گیتی‌پسند اصفهان چهار هفته مانده به پایان لیگ توانست با ۲۱ برد و تنها یک تساوی و بدون شکست، قهرمانی لیگ برتر فوتسال ایران را به دست بیاورد. این پنجمین قهرمانی گیتی‌پسند در تاریخ لیگ و همچنین دومین قهرمانی دوران مربیگری محمد کشاورز، سرمربی این تیم اصفهانی بود که امسال به دست آمد.

لیگ ایران بهترین لیگ آسیاست

سید مهدی خادم نبی، خبرنگار: تیم گیتی‌پسند اصفهان چهار هفته مانده به پایان لیگ توانست با ۲۱ برد و تنها یک تساوی و بدون شکست، قهرمانی لیگ برتر فوتسال ایران را به دست بیاورد. این پنجمین قهرمانی گیتی‌پسند در تاریخ لیگ و همچنین دومین قهرمانی دوران مربیگری محمد کشاورز، سرمربی این تیم اصفهانی بود که امسال به دست آمد. بعد از رقم خوردن این قهرمانی به سراغ کشاورز، کاپیتان اسبق تیم ملی فوتسال و سرمربی حال حاضر گیتی‌پسند رفتیم و درخصوص این فصل از لیگ برتر با او صحبت کردیم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با کشاورز را در ادامه می‌خوانید.

از قهرمانی در لیگ برتر فوتسال شروع کنیم. این فصل برای شما چگونه بود؟
اگر بخواهم از اول بگویم، باید از جلسه ابتدای فصل با هیات‌مدیره باشگاه گیتی‌پسند شروع کنم. در این جلسه قرار شد تا در تیم تغییرات گسترده‌ای داشته باشیم. در ابتدا با هفت ستاره فصل قبلی خداحافظی کردیم تا فضا برای کار کردن با جوانان بیشتر شود. امسال سال بسیار فوق‌العاده‌ای برای ما بود و من از همه بچه‌ها راضی هستم. معتقدم این اتفاق بزرگ حاصل یک کار تیمی بوده است. از همه بازیکنان، همکارانم در کادرفنی و مسئولان باشگاه برای رقم زدن این قهرمانی مقتدرانه تشکر می‌کنم.

گیتی‌پسند در این فصل رکوردهای عجیبی را از خود بر جای گذاشت.
بله امسال جدا از قهرمانی، به نظرم اعداد و ارقام شگفت‌انگیزی از تیم ما ثبت شد؛ هرچند که ما به دنبال رکوردشکنی نبودیم. این اتفاقات حاصل زحمات بازیکنان بود و به نظرم تا سال‌های سال این رکوردها دست‌نخورده باقی خواهند ماند.

شما در این فصل جوان‌گرایی کردید و نتیجه گرفتید. تجربه جوان‌گرایی را چگونه دیدید؟
مهم‌ترین فاکتور جوان‌گرایی این است که این کار دیدگاه واقعی ما باشد و باشگاه هم از این موضوع به خوبی حمایت کند. معتقدم باید به جوان‌ها فرصت داد و به آنها اعتماد کرد. درست است که قهرمان شدیم اما اعتقاد دارم این کار صبر و حوصله می‌خواهد. در مقطعی باید تاوان اشتباهات جوان‌ها را داد تا آنها رشد کرده و بتوانند در آینده به تیم ملی کشورمان کمک کنند. اگر این اعتماد وجود نداشته باشد و بعد از دو هفته از این کار پشیمان شویم، کار سخت می‌شود. البته ما از نقش باتجربه‌های تیم گیتی‌پسند نیز نباید بگذریم. آنها در این فصل کمک زیادی به ما کردند و من از آنها ممنونم.

در چهارمین سال مربیگری، به دومین قهرمانی خود در قامت سرمربی دست پیدا کردید.
باید از مدیران باشگاه گیتی‌پسند تشکر کنم که به من اعتماد کردند و سکان این تیم بزرگ را به من سپردند. در این راه خیلی‌ها به من کمک کرده و از من حمایت کردند و باید از آنها نیز ممنون باشم. من برای کارم زیاد وقت می‌گذارم و به چند ساعت تمرین قانع نیستم. علاقه زیادی به این کار دارم و همیشه می‌خواهم برنامه‌های جدید داشته باشم. سعی می‌کنم از علم روز دنیای فوتسال عقب نمانم و حالا نیز خدا را شکر می‌کنم که با لطف او توانستم این قهرمانی‌ها را در سال‌های ابتدایی مربیگری به دست بیاورم.

به سراغ لیگ برویم. مس سونگون رقیب همیشگی شما در این فصل نتوانست با گیتی‌پسند رقابت پایاپایی داشته باشد. دلیل این موضوع چه بود؟
به شخصه برای مس احترام زیادی قائل هستم چراکه آنها همیشه مدعی بودند و بخشی از پیشرفت تیم گیتی‌پسند نیز به دلیل وجود مس سونگون است اما امسال شرایط ما خیلی خوب بود و در یک برهه‌ای از زمان، در جدول از این تیم جدا شدیم و ماه‌ها بود که حساسیت در بالای جدول از بین رفته بود. این ذات ورزش است؛ یک روز قهرمان می‌شوی و روز دیگر نمی‌توانی به هدفت برسی. جا دارد به مس و تیم‌های دیگر لیگ برتر خسته نباشید بگویم.

لیگ‌های سال‌های اخیر نسبت به لیگ‌های زمانی که بازی می‌کردید، چه تغییرات داشته است؟
در آن سال‌ها یکی دو تیم بودند که هزینه می‌کردند و تمام ستاره‌ها را می‌خریدند و به تبع آن، لیگ یک‌طرفه می‌شد اما حالا چندین تیم‌ هستند که هم خوب هزینه می‌کنند و هم امکانات خوبی دارند. تیم‌ها به سمت حرفه‌ای شدن رفته‌اند و این باعث خوشحالی است؛ چراکه مسابقات سال به سال بهتر و با کیفیت‌تر می‌شود. لیگ ما در حال حاضر قطعا بهترین لیگ آسیاست و در جهان نیز جزء ۵ لیگ برتر است. یک موضوعی که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که دوست دارم ‌VAR به لیگ فوتسال ایران هم بیاید. این اتفاق در برخی از لیگ‌های اروپایی افتاده و در جام ملت‌های آسیا و جام‌جهانی نیز از آن استفاده می‌کنند. زیرساخت‌های VAR در فوتسال نسبت به فوتبال در دسترس‌تر است و می‌توانیم با هزینه کمی این امکانات را داشته باشیم. با این کار هم داوری‌های منصفانه‌تری داریم و هم داوران ما از تکنولوژی روز عقب نخواهند افتاد.

حضور تماشاگران در لیگ امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار پرشورتر بود.
چند سالی درگیر کرونا بودیم و سالن‌ها خالی بود و لذت از این رشته گرفته شده بود. بعد از آن درهای سالن‌ها به روی تماشاگران باز شد و اتفاقات خوبی رقم خورد. امسال در کمتر ورزشگاهی بود که به آن می‌رفتیم و سالن پر از تماشاگر نبود. تماشاگران در همه شهرها حضور فوق‌العاده‌ای داشتند و این جذابیت بازی‌ها را چندین برابر کرده بود. اصفهان هم از این قاعده مستثنی نبود. تماشاگران اصفهانی در هر بازی خانگی حضور خیلی خوبی داشتند و حمایت فوق‌العاده‌ای از ما می‌کردند.

در آخر از تیم ملی هم صحبت کنید. این تیم در سال آینده بازی‌های مهمی دارد.
ما باید در ابتدای سال آینده در جام ملت‌های آسیا شرکت کنیم که انتخابی جام‌جهانی هم به حساب می‌آید. امیدوارم اهالی فوتسال با یکدیگر متحد و همدل باشند تا تیم ملی موفق شود. موفقیت تیم ملی به سود همه اهالی این رشته است. من نه به حرف بلکه با عمل حمایت خودم را از این تیم نشان دادم. هر زمان که تیم ملی بازیکنان را دعوت می‌کرد، با افتخار آنها را تقدیم می‌کردیم و جاهایی نیز از این اتفاق ضربه هم خوردیم اما به این موضوع افتخار می‌کنیم؛ چراکه تیم ملی اولویت ماست. تا شروع جام ملت‌ها فرصت زیادی نداریم و باید یکدل شویم. هم جامعه فوتسال و هم مردم از تیم ملی توقع قهرمانی دارند و امیدوارم این اتفاق رقم بخورد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار