علی کفاشیان در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:
دیدار با سوریه بهانه‌ای شد تا به سراغ کفاشیان رفته و برای دقایقی درباره جام ملت‌های 2023 آسیا و عملکرد شاگردان امیر قلعه‌نویی در این رقابت‌ها با وی گفت‌و‌گو کنیم، البته این فرصت دست داد تا در پایان این مصاحبه دقایقی هم درخصوص قانون سقف بودجه باشگاه‌ها از وی سوالاتی را مطرح کنیم.
  • ۱۴۰۲-۱۱-۰۹ - ۰۰:۰۸
  • 00
علی کفاشیان در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:
من هم جای قلعه‌نویی بودم همین مسیر را می‌رفتم
من هم جای قلعه‌نویی بودم همین مسیر  را می‌رفتم

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش: تیم ملی فوتبال ایران در حالی یکشنبه شب برای سی و یکمین بار در طول تاریخ فعالیت خود به مصاف تیم ملی سوریه می‌رود که تا به حال فقط یک بار از این تیم شکست خورده است. این در حالی است که علی کفاشیان، رئیس سابق فدراسیون فوتبال ایران اعتقاد دارد که تیم‌هایی مانند سوریه یا عراق همیشه در دیدارهای رو‌در‌رو با ایران، تیم ملی را اذیت کرده‌اند و حریفان سرسختی برای کشورمان به شمار می‌روند.
دیدار با سوریه بهانه‌ای شد تا به سراغ کفاشیان رفته و برای دقایقی درباره جام ملت‌های 2023 آسیا و عملکرد شاگردان امیر قلعه‌نویی در این رقابت‌ها با وی گفت‌و‌گو کنیم، البته این فرصت دست داد تا در پایان این مصاحبه دقایقی هم درخصوص قانون سقف بودجه باشگاه‌ها از وی سوالاتی را مطرح کنیم. گفت‌و‌گوی «فرهیختگان» با کفاشیان را در ادامه می‌خوانید.

از رقابت‌های جام‌ملت‌های آسیا صحبت را آغاز کنیم. این رقابت‌ها را می‌بینید و از نتایج آن باخبر هستید؟
بله، چرا که نه! در جریان این رقابت‌ها هستیم و بازی‌ها را می‌بینیم. دعا می‌کنیم تا تیم ملی به مراحل بالاتر راه پیدا کرده و ان‌شاءالله در این رقابت‌ها موفق باشد.

ظرفیت‌های فنی تیم ملی در قیاس با قدرت‌های سنتی قاره، این اجازه را به ما می‌دهد که به مراحل بالاتر جام فکر کنیم؟
این بار شرایط طوری هست که قدرت‌های سنتی مانند کره و ژاپن و عربستان و... همه از وضعیت یکسانی برخوردار هستند. در واقع شرایط صعود آنها این موضوع را نشان می‌دهد چون همه یک جور بالا آمده‌اند. پیش‌بینی‌ها هم تا این جای کار سخت بوده است. تا اینجا نمی‌توان گفت کدام تیم ضعیف بوده یا کدام تیم خیلی قوی‌تر و بیشتر از حد تصور کار کرده است. تیم‌های صعود‌کننده طوری بازی کرده‌اند که نمی‌توانیم آنها را تیم‌های ضعیفی بدانیم و چه‌بسا آنها در مرحله حذفی هم یقه بزرگان را بگیرند، ضمن اینکه ما در مقابل تیم‌های بزرگی مانند ژاپن استرس کمتری داریم و مقابل آنها نسبت به تیم‌های مانند سوریه بهتر بازی می‌کنیم. در هر صورت به نظرم آنها خطرناک‌تر هستند. ممکن است در جریان بازی به یک باره گل بخوریم و در ادامه بازی کارمان سخت شود. به هر حال ما هم شرایط خوبی داریم و در خط حمله از نفرات قبراق و سرحالی بهره می‌بریم. اگر بتوانیم با یک برنامه‌ریزی، خط دفاعی را هم تقویت کنیم این امیدواری وجود دارد که به جمع چهار تیم برتر رقابت‌ها راه پیدا کنیم.

در مرحله مقدماتی چطور کار کردیم؟
در این مرحله به جز دیدار با هنگ‌کنگ که عملکرد خوبی نداشتیم در دو بازی دیگر بازی‌های خوب و نمایش مطلوبی را ارائه کردیم. به هر صورت مسلط‌تر و با اعتماد به نفس بیشتری به خصوص در دیدار با امارات بازی کردیم.

پس به هر صورت برای ادامه رقابت‌ها نسبت به تیم ملی امیدوار هستید؟
بله، همین‌طور است. بالاخره در دیدار با تیم‌هایی مانند ژاپن شرایط برای برتری 50-50 خواهد بود و اگر بچه‌ها یک مقدار دقت بکنند این توانمندی را داریم تا به مرحله نیمه‌نهایی صعود کنیم. هرچند آنها هم تمام توان خود را در بازی می‌گذارند اما در هر حال برایمان امید وجود دارد.

بازی با سوریه از مرحله یک‌هشتم نهایی را چطور می‌بینید؟
بازی با تیم‌هایی مانند سوریه و عراق برای ما خطرناک بوده است و ما را همیشه اذیت کرده‌اند اما اگر بچه‌ها دقت کنند با تمرکز می‌توانیم از سد این تیم هم عبور کنیم.

در هر صورت سوری‌ها برای این دیدار خیلی امیدوار هستند.
بله، درست است تا جایی که انگیزه‌های این تیم چند برابر انگیزه بچه‌های ماست. اما معتقدم با توجه به نفرات کادر فنی و بازیکنان قدرتمندی که داریم می‌توانیم به صعود تا مراحل بالاتر خوش‌بین باشیم.

بعد از حدود نیم‌قرن شانس‌مان برای قهرمانی این رقابت‌ها چقدر است؟
کار یک مقدار سخت است. شانس‌مان هم فکر می‌کنم برای قهرمانی 50-50 باشد. در هر صورت ما همیشه به آخرهای کار که می‌رسیم یک مقدار افت می‌کنیم اما در مجموع وضعیت خوب است و شانس خوبی هم داریم.

در دو دوره از این رقابت‌ها شما به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال در جام ملت‌ها حاضر بودید. یک بار در قطر از کره در یک چهارم شکست خوردیم و یک بار دیگر در همین مرحله در استرالیا از عراق باختیم. الان حسرت کدام دوره را بیشتر می‌خورید؟
در سال 2015 خود عراقی‌ها هم باورشان نمی‌شد که بتوانند به نیمه نهایی صعود کنند. ما راحت می‌توانستیم عراق را ببریم و به نیمه نهایی برویم اما با اخراج بازیکن ما، تیم 10 نفره شد و باعث شد تا در ادامه کار خیلی اذیت شویم. در این دیدار بچه‌ها واقعا خوب بازی کردند اما به هر صورت در ضربات پنالتی از رسیدن به مراحل بالاتر بازمانده و آنجا بازی را واگذار کردیم. طبیعی است که حسرت این دوره از رقابت‌ها را به خاطر باخت الکی که داشتیم بیشتر بخورم. ما اگر عراق را می‌بردیم راحت می‌توانستیم قهرمان جام ملت‌های 2015 که به میزبانی استرالیا برگزار شد بشویم.

در همین جام هم به نظر می‌رسد عراقی‌ها معادلات را بر هم زده و تا حدودی جدول را به‌هم ریخته‌اند.
بله، به همین دلیل است که می‌گویم نمی‌شود این رقابت‌ها را پیش‌بینی کرد. تیم‌های دیگر هم همگی با توانمندی و ظرفیت‌های فنی خوبی بالا آمده‌اند.

احساس می‌شود استراتژی یورگن کلینزمن، سرمربی آلمانی کره‌ای‌ها به گونه‌ای بود که این تیم با تساوی در برابر مالزی از دیدار با ژاپن و احیانا ایران رهایی پیدا کرده و به طرف دیگر جدول برود. به نظر شما این نتیجه از عمد برای کره‌ای‌ها اتفاق افتاد؟
نمی‌دانم! در این خصوص نمی‌توانم صحبت کنم چون از تفکرات کلینزمن خبر ندارم، چون با او ارتباطی نداشته‌ام! بعید است چنین اتفاقاتی افتاده باشد اما اگر شرایط این‌طور باشد که می‌گویند می‌تواند معنای تبانی داشته باشد و این موضوع می‌تواند روح جوانمردی در فوتبال را زیر سوال ببرد. فکر نمی‌کنم این کار مورد قبول جامعه فوتبال قرار گیرد، چرا‌که چنین رفتاری فلسفه فوتبال و بازی جوانمردانه را زیر سوال می‌برد.

شما اگر جای قلعه نویی بودید حاضر بودید به امارات ببازیم اما در مراحل حذفی به تیم‌های راحت‌تری در ادامه مسیر برخورد کنیم؟
هرگز حاضر نبودم و هیچ وقت چنین کاری را نمی‌کردم. من هم بودم همه بازی‌ها را باید می‌بردیم و به مسیر طبیعی‌مان ادامه می‌دادیم.

رفتار و اظهارات مانچینی، سرمربی تیم ملی فوتبال عربستان تا حدودی دردسرساز و جنجالی شده است. این رفتار شما را یاد کارلوس کی‌روش نمی‌اندازد؟
این دسته از مربیان این‌طوری هستند دیگر و بیشتر به دنبال منافع‌شان هستند.

به عنوان کسی که سال‌ها ریاست فدراسیون فوتبال ایران را برعهده داشته‌اید، درباره موضوع سقف قراردادها چه صحبتی دارید؟ در زمان شما هم اتفاقاتی مشابه با همین وضعیت رخ داد.
این سیاستگذاری هیچ وقت موفق نبوده است. آن زمان هم موفق نبود و حالا هم نمی‌تواند موفق باشد. سقف قرارداد باید در اختیار باشگاه‌ها باشد تا آنها براساس درآمدی که دارند این موضوع را مدیریت کرده و در خصوص رقم قراردادهایی که بسته می‌شود برحسب درآمد، هزینه‌ها مدیریت و رعایت شوند. هیچ وقت سقف قرارداد برای یک باشگاه یا یک بازیکن نمی‌تواند منطقی باشد.

این سیاست و محدودیت با این توجیه که جلوی ریخت و پاش‌ها گرفته شود تدوین شده است.
نمی‌شود! هیچ‌وقت این اتفاق نمی‌افتد. با توجه به رقابتی که بین باشگاه‌ها وجود دارد اینگونه سیاستگذاری‌ها امکان‌پذیر نیستند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰