دکتر طهرانچی:
چهارمین نشست حضوری نمایندگان ریاست دانشگاه آزاد در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی و جمعی از نمایندگان ریاست در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی، در واحد یادگار امام(ره) برگزار شد.
دکتر طهرانچی:
مهمترین کنش فعلی دانشگاه تلاش برای افزایش مشارکت سیاسی است
چهارمین نشست حضوری نمایندگان ریاست دانشگاه آزاد در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فرزاد جهانبین معاون فرهنگی و دانشجویی و جمعی از نمایندگان ریاست در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی، در واحد یادگار امام(ره) برگزار شد. دکتر طهرانچی با تبریک ولادت باسعادت امام جواد (ع) گفت: «مهندسی خداوند متعال بهگونهای بود که امام رضا(ع) سه سال دوری از خانواده و فرزندانش را برای تمدنسازی عالم اسلام تحمل کرد. بهواسطه وجود مبارک امام جواد (ع)، شبکه وکالتی در جهان اسلام شکل گرفت که شبیه به گسترش اراضی اسلام در صدر اسلام بود. شبکه بینظیری که گسترش آن تا زمان امام حسن عسگری(ع) نیز ادامه پیدا کرد و حضرت عبدالعظیم حسنی که در جوار ایشان هستیم، یکی از مظاهر بزرگ این شبکه است.» وی ادامه داد: «پس از شهادت امام حسین(ع)، دشمن گمان کرد که دیگر کار تمام است اما تاریخ بهگونهای تا زمان امام صادق(ع) تغییر کرد که مجبور شدند امام موسی کاظم(ع) را سالها به زندان بیندازند و امام رضا(ع) را از مرکز جهان اسلام دور کنند. این شبکه چنان توسعه یافت که دشمن به این نتیجه رسید که امامهادی(ع) و امام حسن عسگری(ع) را در پادگان نظامی و با قطع تمامی ارتباطات حبس کنند. بررسی این سیر ما را به دلیل بروز غیبت صغری میرساند.» رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه اگر بخواهیم دانشگاه را در یک جمله تفسیر کنیم، عبارتی کاملتر و جامعتر از تعبیر حضرت امام(ره) که فرمودند «دانشگاه کارخانه آدمسازی است» نداریم، اظهار داشت: «خداوند حضرت موسی و حضرت نوح را نیز با همین عبارت ساختن و صنع خطاب قرار میدهد، لذا جنس این ادبیات، ادبیاتی قرآنی است و این کارخانه، یک کارخانه قرآنی است. امام(ره) در جای دیگری از دانشگاه بهعنوان «محل تربیت قوه متفکره» یاد میکند و مقاممعظمرهبری نیز دانشگاه را با عبارت «محل تربیت قوه عاقله» یاد کردهاند؛ یعنی دانشگاه یک نظام جامع ساخت انسانها و تربیت قوه عاقله است.» دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «همانطور که در یک کارخانه همه مصادیق بیرونی در ساخت محصول مورد توجه قرار میگیرد و اقتضائات محیطی برخورد را در مورد محصول بررسی میکند، در نظام دانشگاه نیز باید برای همه وجوهی که فرد در اجتماع با آن برخورد دارد، برنامه وجود داشته باشد. این ساختنی نیست مگر با همراهی و معیت. دانشگاه قالببندی نمیکند، بلکه دانشجو را در تمرین حمایت و هدایت میکند.»
وی با تاکید بر اینکه یکی از وجوه لازم برای خروجی دانشگاه، علم است اما آیا همراهی علمی کافی است، گفت: «همراهی علمی بهتنهایی کافی نیست و باید مهارت دانشجو را نیز افزایش داد، یعنی دانشجو باید بتواند کاربست علم را نیز فرا گیرد و مهارت برخورد در جامعه را پیدا کند.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «درحقیقت دانشگاه میخواهد انسانی را تربیت و تنظیمگری کند که در مقولههای بینش، گرایش و دانش رفتار مطلوب داشته باشد. انبیاء از طریق تزکیه نفس، گرایش را تنظیم میکردند. ما در دانشگاه با اثربخشی و کنش دانشجو که شامل کنش علمی و مهارتی است، سروکار داریم. بخشی از کنش فردی و بخش دیگری از آن اجتماعی است. کنش اجتماعی نیز شامل کنش سیاسی میشود که به آن سیاست میگوییم. پس شما نمایندگان ریاست دانشگاه آزاد در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی باید بینش، دانش و گرایشات سیاسی دانشجویان را تنظیمگری کنید تا قوه عاقلهای تربیت شود که کنش مناسب و مطلوبی در جامعه داشته باشد.» وی افزود: «تربیت فردی در دانشگاه، در کلاسهای اختصاصی صورت میگیرد و تربیت اجتماعی در معاونت فرهنگی انجام میشود. تربیت سیاسی شبکه وکلایی در دانشگاه لازم دارد که با اعتقاد پای کار تربیت قوه عاقله بایستد. این شبکه از افسرانی با عنوان نمایندگان رئیس در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی برای هدایت امر سیاسی در دانشگاه تشکیل شده است.»رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: «کنشگر فعال فقط تماشاگر نیست، بلکه خود مبدع کنش سیاسی است؛ کنشی که معیت است و نه تصدیگری. برای چنین کنش سیاسی نیازمند یک اجتماع سیاسی هستیم. اجتماع سیاسی همان تشکلهای دانشجویی در دانشگاه است. ما در حقیقت شبکهای از افرادی که میخواهند سیاستورزی را به دانشجو یاد دهند، تشکیل دادهایم. نمایندگان، رئیس دانشگاه را در عالیترین شورای سیاسی واحد نمایندگی میکنند که حتی معاون فرهنگی نیز در آن شورا حق رأی ندارد. این موضوع نشان از اهمیت جایگاه ویژه نمایندگان دارد.» دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه آفت معیت و راهبری، ساختار است، گفت: «هرجا ساختار پیدا کنید، خود را متصدی میدانید لذا برای اینکه به راهبری خود باور پیدا کنید ساختاری برای شما در واحد در نظر گرفته نشده است اما ما به شما بهعنوان مسئول ارشد سیاستورزی واحد نگاه میکنیم. سیاستورزی را نمیتوان در خلأ آموزش داد، بلکه باید دائم با تشکلها همراهی داشته باشیم.»
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد یک دانشگاه اجتماعی است و دانشگاه اجتماعی بسیار عمیقتر از یک دانشگاه نخبگانی در جامعه تأثیر میگذارد، خاطرنشان کرد: «دانشگاه نخبگانی اثری همراه با هیاهو دارد، اما دانشگاه اجتماعی اثرگذاری زیرپوستی و بیسروصدا دارد.» دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد در دوره جدید خود وظیفه گسترش فضای انقلابی را برعهده دارد که این محوریت تربیت سیاسی را مشخص میکند. ما تربیت سیاسی را بهمنظور گسترش فضای انقلابی میخواهیم که بخش اجتماعی آن از طریق تشکلهای استادی و دانشجویی ممکن میشود. اصلا کنش سیاسی فردی بیمعناست و به قول ما فیزیکیها نیاز به رفتار فضای دوم دارد که در آنجا اجتماعها حرف میزنند.» وی با بیان اینکه گسترش فضای انقلابی تکساحتی نیست، بلکه هرکس با هر سلیقهای امکان فعالیت در آن را دارد، گفت: «فضای انقلابی برای ما خط قرمز است. دانشگاه در این رابطه وظیفه دارد و خدا نیامرزد کسی را که میگوید دانشگاه سیاسی نیست. امروز مهمترین کنش سیاسی دانشگاه، تلاش برای افزایش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی است. یک میلیون و 300 هزار نفر از رأیدهندگان نزد ما در دانشگاه آزاد اسلامی هستند. اگر ما درست عمل کنیم، میتوانیم تا چهار درصد در افزایش مشارکت موثر باشیم.» رئیس دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: «دستهای در رأی دادن به افراد مختلف تردید دارند و دستهای دیگر در تأثیر رأی دادن خود تردید دارند که اگر با آنها رفتار درستی شود، میتوان به مشارکت آنها در انتخابات رسید. سیاستهای ما باید متناسب با ظرفیتها و ویژگیهای هر منطقه و واحد و شهرستان باشد. باید اقطاب اثرگذار در سیاستورزی به کنش در آینده و دانشجویان را به مشارکت تشویق کند. دکتر طهرانچی اظهار داشت: «براساس فرمایش مقاممعظمرهبری هرکس که تریبون دارد باید برای مشارکت تلاش کند. دانشگاه و نمایندگان رئیس در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی، تریبونی به پهنای ایران دارند و باید از تشکلها برای دعوت از سلایق مختلف به دانشگاه و بحث و تبادل نظر حمایت شود.»
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰
قطعنامه ضدایرانی به تصویب رسیدمحتوای قطعنامه علیه برنامه هستهای ایران چیست؟تکذیب انتساب شعر به رهبری توسط روزنامه کیهانماجرای عدم واریز یارانه آبان چه بود؟درباره نقلقول معاون حقوقی رییسجمهور از رهبری در قانون مشاغل حساسمقاومت لبنان در آتشبس چه امکانهایی دارد؟واکنشهای جهانی به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانتطهرانچی: ۱۰ سال دیگر باید مهندس از خارج وارد کنیم!درصورت اسنپبک از NPT خارج میشویمدیدار دکتر ولایتی با وزیر خارجه سوریهمخالفت رهبر انقلاب با درخواست اصلاح قانون مشاغل حساسبازگشت ترامپ با پذیرش دانشجو در آمریکا چه میکند؟
تارتار مچ تراکتور را در تبریز خواباندآلمان بالاخره سکوت را شکستدستگیری مأمور سفارت آمریکا در اُسلو به اتهام جاسوسی برای ایراننبرد سخت ایتالیا با آلمان و فرانسه با کرواسیاولین پیروزی تاریخ بانوان پرسپولیسجزئیات اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامۀ شورای حکاممخالفت رهبر انقلاب با درخواست اصلاح قانون مشاغل حساسنخست وزیر کانادا از حکم بازداشت نتانیاهو حمایت کردچرا خودرو گران شد؟از دیپلماسی توییتری تا آمادگی در صحنهمدیران سابق پرسپولیس ممنوعالخروج شدند