بهانه‌ای به نام «کمبود بودجه»؛
برخی مدیران بانکی دلیل عملی نشدن دستور ازدواجی رئیس‌جمهور را کمبود منابع عنوان کرده‌اند. در حالی که کارشناسان معتقدند این تسهیلات ردیف قانونی و کافی دارد و با کمتر از 4 درصد موجودی مردم در حساب‌های پس‌انداز و جاری قرض‌الحسنه می‌توان به همه‌ی 268 هزار متقاضی در صف، وام ازدواج پرداخت کرد.
  • ۱۴۰۲-۱۰-۲۷ - ۱۰:۰۷
  • 00
بهانه‌ای به نام «کمبود بودجه»؛
گره منابع وام ازدواج، کور نیست!
گره منابع وام ازدواج، کور نیست!

راضیه پهلوان، پژوهشگر اجتماعی: اغلب جوانان ایرانی برای ازدواج و تشکیل زندگی به تسهیلات قرض‌الحسنه امید بسته‌اند. مهم‌ترین دغدغه ذهنی دختران و پسران مجرد، پس از یافتن شریک زندگی، تأمین کمک هزینه برای اجاره یک منزل آبرومندانه و تجهیز آن با لوازم اولیه و ضروری زندگی است.

با وجود این، طی سال‌های گذشته شبکه بانکی در فرآیند پرداخت این تسهیلات موانعی ایجاد کرده و جوانان بسیاری را در مسیر دریافت وام ازدواج، در صف‌های زمان‌بر و طولانی منتظر گذاشته‌است.

به همین دلیل، رئیس جمهور در هفته ملی ازدواج (تیر ماه ۱۴۰۲)، طی نامه‌ای به محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی خواستار تسریع پرداخت وام‌های ازدواج شدند و عنوان کردند که صف متقاضیان وام ازدواج تا پایان تابستان باید به صفر برسد. ایشان بانک مرکزی را موظف کرد با مدیران متخلفی که تضامینی بیش از حد قانونی، درخواست می‌کنند برخورد جدی کند.

کمبود منابع وام ازدواج، بهانه‌ای نخ‌نما و غیرمنطقی!

با وجود دستور ریاست جمهوری مبنی بر به صفر رسیدن صف انتظار وام ازدواج بر اساس آخرین داده موجود، تا تاریخ ۱۹دی‌ماه ۱۴۰۲، بیش از ۲۶۸هزار نفر همچنان در صف دریافت تسهیلات ازدواج قرار داشته‌اند. برخی از مدیران بانکی دلیل عملی نشدن این دستور را کمبود منابع عنوان کرده‌اند. در حالی که آمارها ثابت می‌کند که گره منابع کور نیست و به راحتی باز می‌شود، زیرا بر اساس ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مقرر شده است این وام از ردیف منابع موجود در حساب‌های پس‌انداز و جاری قرض الحسنه بانک‌ها پرداخت شود.

بر این اساس، طبق آمار بانک مرکزی در شهریور ماه امسال، منابع موجود در حساب‌های جاری و پس‌انداز قرض الحسنه به ترتیب بیش از ۱۶۶۷و ۵۸۳ همت و در مجموع بیش از ۲۲۵۰ همت بوده است. این یعنی موجودی این منابع نسبت به پارسال بیش از ۵۰۰ همت، افزایش داشته و حال با احتساب ۲۶۸ هزار نفری که تا ۱۹دی ۱۴۰۲، در صف تسهیلات ازدواج قرار دارند، برای پرداخت یک‌جا و آنی مبلغ ۲۱۵ میلیون تومانی وام ازدواج کمتر از ۵۸ همت مورد نیاز بوده است که کارشناسان این میزان را کمتر از ۴درصد منابع موجود در حساب‌های جاری و پس‌انداز قرض الحسنه، تخمین می‌زنند. بنابراین عدم پرداخت فوری وام ازدواج به بهانه واهی کمبود منابع، توجیه پذیرفتنی و واقعی ندارد!

پس وعده ازدواجی جمع شدن صف وام ازدواج توسط رئیس‌جمهور و پرداخت فوری وام ازدواج عملیاتی است و از نظر منابع مالی مشکلی ندارد. با وجود این، انتظار می‌رود دولت انقلابی با پیگیری جدی‌تر، و اجرای این مصوبه، روح امید را در دل جوانان کشور بدمد.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰