• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۱۰-۲۷ - ۰۱:۳۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

اهل هنر دغدغه‌ها را صریح گفتند

نظارت ستادی یک برنامه مدیریتی است که نهاد ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور برای ارزیابی میدانی و تطبیق عملکرد وزارتخانه‌ها براساس سند تحول دولت مردمی تدبیر کرده‌‌اند و روز گذشته، بعد از چند وزارتخانه نوبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید.

اهل هنر دغدغه‌ها را صریح گفتند

سیدمحمد هاشمی، قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: نظارت ستادی یک برنامه مدیریتی است که نهاد ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور برای ارزیابی میدانی و تطبیق عملکرد وزارتخانه‌ها براساس سند تحول دولت مردمی تدبیر کرده‌‌اند و روز گذشته، بعد از چند وزارتخانه نوبت به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. البته این دیدار فارغ از روند و روال اداری و نظارتی خودش، ضریب مضاعفی پیدا می‌کند و مورد توجه قرار می‌گیرد و آن هم به دلیل اثرگذاری فرهنگ در بقیه امور، اهمیت فرهنگ و جوانب و حواشی آن برای مردم و نگاه و اهتمام شخص رئیس‌جمهور به حوزه فرهنگ و هنر و‌ محتوا ست.
در ابتدای این دیدار سیدابراهیم رئیسی، مقبره میهمان تازه‌رسیده وزارتخانه، شهید ۱۸ ساله گمنام عملیات رمضان را زیارت کرد و بعد از آن متمایل بود یک بازدید سرزده‌ از بخش‌های مختلف داشته باشد. ابتدا به سازمان سینمایی رفت و اتاق‌ها را سرکشی کرد. مشکلات موردی کارکنان را شنیده و گره‌گشایی کرد؛ از سعد اقبال، همزمان در سازمان سینمایی جلسه‌ای بود و هیات انتخاب فیلم فجر امسال نشستی برای بررسی کارهای مختلف داشتند. رئیس‌جمهور با همراهی محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد جلسه شدند.
با صداقت، شفافیت همیشگی و حریت اهالی فرهنگ که همیشه از آنها سراغ داریم، بی‌پرده و بی‌واسطه دغدغه‌ها و مطالبات‌شان را منتقل کردند و با رئیس‌جمهور خودشان هم کلام شدند. کم‌سابقه و شاید بی‌سابقه بود که بالاترین مقام اجرایی برای چنین جمع سینمایی وقت بگذارد و حرف‌هایشان را بشنود.
بعد از سازمان سینمایی، به ساختمان اصلی وزارتخانه آمدند و دو طبقه را بازدید کردند؛ یکی از بخش‌های مورد بازدید، دبیرخانه هیات رسیدگی به موسسات بود و دغدغه‌شان سرعت خدمت‌رسانی و صدور مجوز برای اهالی فرهنگ بود. کارشناسان و مدیران ذیربط توضیح و پاسخ دادند و آنچه رئیسی شنید، خدمت‌رسانی به‌موقع و تحولی بود که در زمان اعطای مجوزها در این دولت مردمی انجام گرفته است.
پس از سرکشی، جلسه نظارت ستادی با حضور مدیران ارشد وزارتخانه آغاز شد. ابتدا برخی از حوزه‌های تخصصی چالش‌هایشان را مطرح کردند.
مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گزارش فعالیت‌های این سازمان را ارائه کرد. بعد از او، سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت گزارشی را با تمرکز بر اینکه حج را با تاکید رئیس‌جمهور، با توجه جدی به پررنگ شدن نقش مردم دنبال می‌کنند ارائه کرد و از تحولی گفت که در حوزه خدمت‌رسانی به مردم ارائه شده است.
در ادامه مهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گزارش مختصری از فعالیت‌هایشان ارائه کرد و بعضی از چالش‌های راهبری این حوزه را هم گفت که نیاز به تدابیر خاص رئیس‌جمهور دارد؛ که با احاطه و شناخت ایشان بر حوزه بین‌المللی فرهنگی، تدبیر درخوری اخذ شد که باعث انسجام هرچه بیشتر فعالیت‌های فرهنگی کشور می‌شود؛ ان‌شاءالله.
بعد از آن مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گزارش خوب و لطیفی از فعالیت نهاد کتابخانه‌ها ارائه کرد و از پروژه‌های نیمه‌تمامی که در این دولت به اتمام رسیده بود گفت که بعضا از برخی از این پروژه‌ها رئیس‌جمهور بازدید کرده بود و خود ایشان مسبوق به این سابقه ذهنی، از شور و شعف مردم و نخبگان فرهنگی استان‌ها و رضایت‌شان از افتتاح کتابخانه‌های عمومی مرکزی مخصوصا کتابخانه مرکزی سنندج گفت. همچنین دبیرکل نهاد در ادامه از این سخن گفت که توانسته‌اند کتابخانه را نه فقط محلی برای مطالعه کتاب، که محلی برای بسته اقدامات ترویجی و فرهنگی حول کتاب و با تمرکز بر کودک و نوجوان قرار بدهند.
بعد از معاونان، اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گزارش خود را در پنج محور مشخص «ارتقای نقش حاکمیت و تنظیم‌گری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «رونق فرهنگی و شکوفایی اقتصاد فرهنگ و هنر»، «عدالت فرهنگی، تمرکززدایی و تأمین زیرساخت‌ها»، «اقتدار فرهنگی و رسانه‌ای در عرصه بین‌المللی» و «تقویت گفتمان ایرانی اسلامی و نهضت جهاد تبیین» ارائه کردند. در پایان گزارش هم با یک ترسیم مختصر از آینده فرهنگ از این بایسته سخن گفت که باید یک نسبت‌یابی و بازآرایی ساختاری و ماموریتی در کلان حوزه فرهنگ و تولید و نظارت محتوا با مساله تکنولوژی، فضای مجازی و صنایع فرهنگی رخ ‌دهد و وزارت فرهنگ دولت مردمی در این مسیر گام بلندی برداشته است.
رئیس‌جمهور هم ضمن خداقوت و ابراز خرسندی از گزارش‌ها و نکاتی که ارائه شد، توجه به ماموریت ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلاش برای حفظ ارتقای هویت فرهنگی و اسلامی، و نیز مساله صنایع فرهنگی و توجه به آن را متذکر شد که از حیث فرهنگی و اقتصادی در حال رشد توامان است.
مساله اهمیت تولید محتوای جذاب و موثر فرهنگی و هنری توسط مجموعه‌های مختلف مردمی را بیان کرد و عدالت فرهنگی را به عنوان راهبردی دقیق در وزارت فرهنگ اسم برد و خواست که خیلی جدی دنبال شود و تمرکززدایی و توجه به استان‌ها و شهرستان‌ها همچنان در اولویت باشد. وی از لزوم توسعه‌ رونق قرآن و حفظ قرآن گفت و از مجموعه مدیران و کارکنان وزارت فرهنگ خواست به عنوان مرزبانان فرهنگی کشور، ایجاد امید در جامعه را جزو ماموریت‌های خود بدانند. رئیسی همچنین مساله دیپلماسی فرهنگی را بیان کرد و اولویت ارتباط با کشورهای اسلامی، همسو و همسایه را متذکر شد.
نکته مهم و راهبردی دیگری که بر آن تاکید کرد، تلاش برای حفظ ارتباط با ایرانیان خارج از کشور با سرزمین اجدادی‌شان بود که قابل تامل و گویای یک فرصت فرهنگی است و گویای نگاه انبساطی و پدرانه دولت مکتبی و مردمی است.
این دیدار و وقت‌گذاری بالاترین مقام اجرایی و سرکشی میدانی او از دستگاه مرجع فرهنگی و حضور در یک جلسه کارشناسی و فنی رسانه‌ای - هنری در سازمان سینمایی‌، نشان‌دهنده علاقه و اهتمام او به موضوع فرهنگ و هنر بوده و یک فرصت بزرگ برای فرهنگ است. البته که این حضور و توجه رئیس‌جمهور مسبوق به سابقه است‌ و در این مدت دو سال و چند ماه از دولت مردمی، ما در واقعیت با یکی از فرهنگی‌ترین رئیس‌جمهورهای تاریخ انقلاب مواجه هستیم که حضورهای متنوعی را در رویدادهای فرهنگی هنری رسانه‌ای یا کتابی در این دو سال داشته ‌است. از حضور در موزه هنرهای معاصر تا نمایشگاه قرآن و کتاب و جایزه‌های مختلف‌ ادبی و فرهنگی و جمع کتابداران و... که نشان‌دهنده توجه دولت مردمی به حوزه فرهنگ و هنر است. امری که هم تکلیف را برای ما به عنوان خدمتگزاران قرآن و فرهنگ و ادب و هنر و رسانه سنگین‌تر می‌کند و هم نشانگر یک فرصت ویژه برای اعتلای فرهنگ و هنر کشور است. ممنون این نگاه و الطاف رئیس‌جمهور هستیم و متوجه سنگین‌تر شدن بار مسئولیت خودمان.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول: 

رادیکال‌ها علیه رقابت بر سر ایده‌های حکمرانی

درباره متن انتخاباتی خاتمی و اصلاح‌طلبان میانه‌رو؛

خاتمی در نهایت فایده‌گرایانه تصمیم میگیرد

دنیا علیه خیمه‌سوز‌ها؛

همه چشم‌ها رو به رفح است

نعیمه موحد، دبیر سایت فرهیختگان آنلاین:

همیشه شعبون یه بار هم رمضون!

زهرا میرزایی، دکتری حقوق زن در اسلام:

مخالف حضور زنان در هر جایی

سارا مسعودی، دانشجوی دکتری رسانه:

می‌شود امید داشت!

سیده‌فریضه سیدی‌کیانور، دکتری مدیریت ورزشی:

یک رای، یک نور

حاشیه‌‌ی تبریک روز ملی خلیج‌فارس؛

شوآف با استقلال و پرسپولیس ممنوع!

شریف لکزایی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

پاسخ مقتدرانه به یک چالش تمدنی

در پی عملیات ایران علیه اسرائیل؛

آتش‌بس غیر‌رسمی در غزه امضا شد

ما قصه غدیر را شادمانه می‌گوییم؛

اگرچه می‌دانیم عاشورایی در راه است

تحلیل حقوقی پیشنهاد حذف ساکنان خارج از کشور از واجدان شرایط؛

راه‌حل در جای دیگر است

علی مزروعی، خبرنگار گروه نقد روز:

ضربه ستیزه‌گرها به جمهوریت

صحنه‌هایی که در اختتامیه «فجر» آفریده شد؛

کلاس درس رایگان خانم‌های بازیگر برای فعالان حوزه خانواده

عطیه همتی، دبیرگروه نقد روز:

چرخش دوربین از میدان آزادی به روستا

نگاهی به فیلم «بی‌بدن» و روایت متفاوت آن از دوگانه کلیشه‌ای قصاص و بخشش

وقتی جنجال قاتل می‌شود

ابراهیم فیاض، جامعه‌شناس:

بازسازی از مسیر عدالت یا فوتبال؟

تاملی در میزان انطباق لایحه برنامه هفتم با سیاست‌های کلی نظام؛

برنامه هفتم؛ آنچه هست و آنچه باید باشد

«عادی بودن» برای عامه مردم تعریفی دارد؛

پیامدهای سیاسی یک روایت عادی

حمیدرضا مقدم‌فر عنوان کرد؛

دشمن حضور مردم پای صندوق رای را هدف گرفته

یکی از بخش‌های مهم دستگاه اطلاعاتی، بخش فرهنگی و علمی است؛

22 اصل مهم برای دستگاه‌های نظارتی در عرصه فرهنگی و علمی  

دستگاه‌های مسئول در امنیت سایبری ضعیف عمل می‌کنند؛

صیانت از ابرداده‌ها؛ ماموریت فراموش‌شده

چقدر سخت است بزرگ کردن یک انسان. آیا می‌توانم!؛

تعالی هویت زن در گرو تکریم خود

حاشیه‌نگاری دیدار رهبر انقلاب با اقشار مختلف زنان؛

باز هم پشت‌مان درآمدید

در ارتباط با خرید و اجاره مسکن برای دهک‌های درآمدی متوسط و پایین؛

تجربه تامین مالی ساخت مسکن در کره‌جنوبی

به بهانه سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی؛

ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی!

دکتر طهرانچی درباره تفتیش عقاید در هاروارد، پنسیلوانیا و...

محاکمه دانشگاه توسط دیکتاتورهای اتوکشیده

آلودگی هوا یک معضل جدی برای سلامت شهروندان؛

لطفا با ماسک مطالعه شود

ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن؛

تامین مسکن کشور با مشارکت عموم مردم

مصطفی غفاری، دکترای جامعه‌شناسی سیاسی و مدرس دانشگاه امام صادق(ع):

خط قرمز‌های سیاسی نباید مبهم باشد

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار