بلینکن برای چهارمین بار در ۳ ماه اخیر به غرب آسیا آمده است؛
بلینکن برای چهارمین بار در ۳ ماه اخیر به غرب آسیا آمده است، آمریکایی‌ها تاکنون هم ضربات زیادی خورده‌اند هم نتوانسته‌اند حساب خود را از نتانیاهو جدا کنند
  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۷ - ۰۰:۳۶
  • 00
بلینکن برای چهارمین بار در ۳ ماه اخیر به غرب آسیا آمده است؛
قاتل به صحنه جرم برگشت
قاتل به صحنه جرم برگشت

سیدمهدی طالبی، خبرنگار گروه جهان‌شهر: صاحبان اصلی رژیم‌صهیونیستی نمایندگان خود را به منطقه اعزام کرده‌اند. آمریکا و اروپا تحت‌فشار سنگین و همه‌جانبه تبعات جنگ در غزه قرار دارند و به‌دنبال راه‌هایی برای خروج از این شرایط هستند. این فشارها مانند آب راه خود را گشوده و با عبور از موانع خود را به پشت دفاتر حزبی و خانه سیاستمداران غربی رسانده‌اند.
مخالفان جنگ و طرفداران فلسطین در آمریکا سایه‌به‌سایه آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور را تعقیب می‌کنند. آنها که در جریان یکی از جلسات کنگره با دستانی قرمز او را در جنایات رژیم شریک دانسته بودند، پیش از سفر او به منطقه بیرون خانه‌اش روی خودرو حامل وی رنگ‌قرمز پاشیدند.
در دولت نیز اوضاع بایدن بلینکن و رئیسش جو بایدن خوب نیست. طارق حبش، معاون فلسطینی‌تبار وزارت آموزش آمریکا که به‌تازگی در اعتراض به حمایت‌های دولتش از جنایات رژیم استعفا داده، اعلام کرده بسیاری در دولت نسبت به این روند خشمگینند.
تنها یک روز پیش از استعفای حبش، ۱۷ عضو ستاد بایدن درباره پشت کردن حامیان حزب دموکرات از او به‌خاطر جنگ غزه هشدار دادند. آنها در یک نامه بدون انتشار هویت اصلی خود، خواستار آتش‌بس شدند و گفتند که ستاد بایدن «شاهد استعفای دسته‌جمعی داوطلبان بوده است.» جنگ غزه ضربه‌ای سنگین به قدرت نرم نظام‌های سیاسی غرب در داخل جغرافیایی این جبهه و همچنین در حوزه‌های نفوذ آن وارد کرده است. برای پوشش این زیان‌ها، روز جمعه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قالب هیات‌های جداگانه‌ای وارد منطقه شدند. همزمانی سفر این دو نظرات مختلفی را برانگیخته است. یک نظر جدایی آمریکا و اروپا را در قضیه جنگ غزه بیان می‌کند و نگاهی دیگر به هماهنگی میان این دو مجموعه در این سفر معتقد است. مواضع و کشورهای محل سفر نشانگر آن است که آمریکا و اروپا از یک‌سو نظرات متفاوتی درخصوص جنگ دارند که نیازمند پیگیری‌های جداگانه‌ای است و از سوی دیگر آنها در یک قالب درحال به نظم درآوردن فضای منطقه به نفع غرب و رژیم هستند.

بلینکن و معامله نتانیاهو با همه‌چیز
بلینکن شامگاه جمعه 15 دی وارد ترکیه شده و با رئیس‌جمهور و وزیرخارجه این کشور دیدار کرد. این سفر، چهارمین سفر وزیر خارجه آمریکا درطول سه‌ماه جنگ در غزه است. علاوه‌بر ترکیه او به یونان، اردن، قطر، امارات متحده عربی، عربستان‌سعودی، رژیم‌صهیونیستی، کرانه باختری رود اردن و مصر نیز سفر می‌کند.
رسانه‌ها گفته‌اند بخشی از دستور کار این سفر ارسال پیام غیرمستقیم برای ابراز عدم تمایل آمریکا به گسترش جنگ به منطقه از سوی دولت‌هایی است که روابط خوبی با ایران دارند. منظور از این دولت‌ها احتمالا ترکیه و قطر است هرچند مدتی قبل عربستان‌سعودی نیز به‌عنوان میانجی برای ارسال پیام به ایران به‌کار گرفته شد. عبدالقادر فایز، خبرنگار الجزیره پیش از سفر گفته بود آمریکا از طریق میانجی‌های منطقه‌ای به ایران پیامی ارسال کرده که «پیام چهارچوبی چندگانه دارد و همزمان شامل عقب‌نشینی، تشویق، بازدارندگی و هشدار است.» موضوعاتی مانند تاکید بر حفاظت از غیرنظامیان، آزادی اسرا، ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، احیای خدمات حیاتی و جلوگیری از جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها نیز در چهارچوب مذاکراتی بلینکن قرار دارند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰