محسن عراقی، مداح خاندان عصمت و طهارت در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مطرح کرد؛
یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با مداحان اهل بیت (علیهم‌السلام) توجه به پایگاه اجتماعی هیئات مذهبی بود و اینکه هیات‌ها و مداحان نقش مهمی در جهاد تبیین دارند.
  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۴ - ۰۲:۲۸
  • 00
محسن عراقی، مداح خاندان عصمت و طهارت در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مطرح کرد؛
هیات‌ها؛ پایگاهی برای وفاق ملی
هیات‌ها؛ پایگاهی برای وفاق ملی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ: کربلایی محسن عراقی یکی از مداحان اهل بیت است که دیروز در دیدار با مقام‌معظم‌رهبری حضور داشت و مدیحه‌سرایی کرد. او متولد سال ۱۳۶۶ در یکی از محلات شهر تهران و در خانواده‌ای مذهبی است. پدر او علاقه و اصرار زیادی داشت تا محسن مداح اهل بیت بشود، طوری که از سنین بسیار کم، زمانی که محسن ۵ یا ۶ سال داشت او را به هیات‌ها می‌برد و از مسئولان هیات می‌خواست تا به او اجازه خواندن بدهند. محسن عراقی چند سال بعد که ۱۰ سال سن داشت به همراه پدرش نزد حاج علی الهی برای یادگیری مداحی رفت؛ جایی که حدود ۲۰ نفر کودک و نوجوان جمعه‌ها بعد از ظهر به منزل‌ حاج علی الهی می‌رفتند تا آموزش مداحی ببینند. با کربلایی محسن عراقی به مناسبت حضورش در دیدار مداحان با رهبر معظم انقلاب راجع‌به برداشتی که از آن فرمایشات دارد و نیز روشی که می‌توان برای کاربست این رهنمودها در نظر گرفت، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

یکی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دیدار امروز با مداحان اهل بیت (علیهم‌السلام) توجه به پایگاه اجتماعی هیئات مذهبی بود و اینکه هیات‌ها و مداحان نقش مهمی در جهاد تبیین دارند. به نظر شما مداح یک هیات چگونه می‌تواند با تقویت این پایگاه‌ اجتماعی و گسترده کردن دایره مستمعانش، ضریب نفوذ بیشتری برای جهاد تببین بین مردم داشته باشد.
یکی از وجوه تمایز دین مبین اسلام با بعضی از ادیان دیگر، وجود جنبه‌های اجتماعی در آن است. مثلا می‌شود به نماز جماعت یا نمازجمعه اشاره کرد که فضیلتی بیشتر از ادا شدن این فریضه به صورت فرادی دارد. در آیین‌های زیارتی یا برخی آیین‌های عبادی دیگر هم چنین تاکیدی روی دور هم جمع شدن مومنان و ارتباط‌شان با یکدیگر شده است. طبیعتا وقتی تعدادی از افراد که ممکن است هرکدام از طیف جداگانه‌ای باشند به بهانه یک مراسم مذهبی دور هم جمع شوند، این تفاوت می‌کند با وقتی که آن افراد به‌طور جداگانه در اجتماعی دیگر شرکت کرده باشند. این یک میثاق معنوی و جمعی است که به افراد هویت می‌بخشد و در این فضاست که می‌توان بعضی زنگارها را زدود و برخی استدلال‌ها را جا انداخت که در فضای دیگر ممکن است توسط بعضی از همین افراد به سختی پذیرفته شود.

ادامه گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰