در جلسه جمعی از چهره‌های مطرح سیاسی با رئیس‌جمهور حاضران بر انتخابات حداکثری تاکید کردند؛
در جلسه جمعی از چهره‌های مطرح سیاسی از طیف‌های مختلف با رئیس‌جمهور همه حاضران بر انتخابات حداکثری و گشوده تاکید کردند.
  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۳ - ۰۰:۱۴
  • 00
در جلسه جمعی از چهره‌های مطرح سیاسی با رئیس‌جمهور حاضران بر انتخابات حداکثری تاکید کردند؛
گفت‌وگو در میدان پاستور
گفت‌وگو در میدان پاستور

زهراطیبی- علی مزروعی، گروه نقد روز: «آقای رئیس‌جمهور در یک پاسخ کلی گفتند همه ما در یک کشتی هستیم و اضافه کردند براندازان فرقی بین ما قائل نیستند.» این بخشی از روایت محسن هاشمی از جلسه سه‌ساعته دوشنبه‌شب رئیس‌جمهور با احزاب و گروه‌های سیاسی بود. در این جلسه تقریبا بیشتر نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی فعال در کشور حضور داشتند و انتقادها و نظرات خود را مطرح کردند. پای ثابت این جلسه که حال‌وهوای انتخاباتی هم داشت مشارکت، ردصلاحیت‌ها و اقدامات هیات‌های اجرایی بود؛ موضوعاتی مهم که بیشتر از جانب طیف‌های مختلف اصلاح‌طلب مطرح شد و البته رئیسی در فرصت نیم‌ساعته پاسخ به نظرات و انتقادها درباره ردصلاحیت‌ها گفت اصل بر صلاحیت است، مگر اینکه فردی براساس مستندات قانونی صلاحیتش رد شود. رئیس‌جمهور البته نقدی هم ناظر به رسانه‌ها و مطبوعات اصلاح‌طلبی درباره انتشار اقدامات و فعالیت‌های دولت مطرح کرد. از متن جلسه که بگذریم، نشست احزاب با حضور رئیس‌جمهور حواشی نیز داشت، برای مثال عدم دعوت از آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات یکی از موضوعاتی بود که از جانب اصلاح‌طلبان با واکنش همراه شد. از طرف دیگر کنایه‌ای که دبیرکل جبهه پایداری درباره انتخابات 88 به اصلاح‌طلبان وارد کرد با واکنش آنها همراه شد و علی ربیعی و جواد امام ازجمله افرادی بودند که نسبت به اظهارات صادق محصولی واکنش نشان دادند، البته این بگومگو از جانب افراد حاضر در جلسه خیلی‌زود خاتمه پیدا کرد. نکته مهم و قابل‌توجه این بود که آیا می‌توان گفت این جلسه خروجی قابل‌توجهی خواهد داشت یا اساسا روی میزان مشارکت تاثیر خواهد گذاشت؟ امری که افراد حاضر در جلسه نظرات متفاوتی درباره آن داشتند. به همین منظور سراغ نمایندگان احزاب حاضر در جلسه رفتیم و نظرات آنها را جویا شدیم. با محسن هاشمی رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران، حمید رسایی مسئول کمیته انتخابات شریان، ابوالقاسم جراره دبیرکل حزب شریان، مالک شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب، محمدعلی وکیلی مدیرمسئول روزنامه ابتکار و نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم و جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

مالک شریعتی، دبیرکل جمعیت رهپویان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
مدعیان گفت‌وگوی تمدن‌ها هم اینچنین باز با منتقدان‌شان برخورد نمی‌کردند

مالک شریعتی، نماینده مجلس یازدهم یکی از چهر‌ه‌های حاضر در جلسه با رئیس‌جمهور بود. شریعتی که به‌عنوان دبیرکل جمعیت رهپویان را در این جلسه نمایندگی می‌کرد در مجموع آن را برای افزایش مشارکت مثبت ارزیابی کرده و معتقد است جای خالی این جلسات پیش از این در دولت روحانی و در دولت اصلاحات که رئیس آن مدعی گفت‌وگوی تمدن‌ها بود کاملا احساس می‌شد. مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

همه حاضران عزم ایجاد امید و افزایش مشارکت را داشتند
مالک شریعتی برگزاری جلسه با احزاب توسط رئیس‌جمهور را واجد جنبه نمادین دانست و درباره تاثیر این جلسات بر میزان مشارکت گفت: «این جلسات جنبه نمادین دارند. قاعدتا وقتی 50 نفر دعوت می‌شوند، همه نمی‌توانند آنجا سخنرانی کنند. فرصت اعلام دیدگاه‌ها مختصر است و برای افزایش همگرایی ملی و انسجام جنبه نمادین دارد. عزم همه برای ایجاد امید بود و تقریبا طرح مشترک همه کمک به افزایش مشارکت بود اما به‌هرحال هرکسی سلیقه خودش را می‌گفت. از این زاویه جلسه خوب و مفیدی بود. ما چنین جلسه‌ای را در دولت روحانی هیچ وقت شاهد نبودیم، حتی دولت‌هایی که ادعای گفت‌وگوی تمدن‌ها داشتند، چندان با روی باز نسبت به جریان‌های منتقدشان برخورد نمی‌کردند و چنین جلساتی با این کیفیت برگزار نمی‌شد.»

این کار خوب توسط رسانه ملی تداوم یابد
نماینده مجلس یازدهم در ادامه پیشنهاد تداوم جلسات تضارب آرا بین احزاب توسط رسانه ملی را داد و گفت: «عزم وزارت کشور درخصوص مشارکت دادن احزاب در فرآیندها، می‌تواند بیشتر از این هم شود، یعنی در تداوم این کار نمادین خوب با همکاری وزارت کشور، معاونت سیاسی و خانه احزاب می‌شود جلسات متعددی برگزار شود تا فضای گفت‌وگو میان احزاب و جریان‌ها برقرار شود. رسانه ملی نیز می‌تواند این جلسات را پوشش دهد و شور سیاسی و نشاط ایجاد کند. به نظر من تداوم این کار خوب است، یعنی به‌عنوان یک نکته خوب می‌شود از آن دفاع کرد. این کار می‌تواند توسط دیگران یعنی وزارت کشور و رسانه ملی هم تداوم پیدا کند و منعکس و دیدگاه‌های مختلف هم بیان شود. به‌نظر من حتی بخش‌های خوب و قابل‌توجه جلسه را رسانه ملی می‌تواند پخش کند و خوب است که دوستان ببینند چه حرف‌هایی زده می‌شود.»

قانون مجلس بدعت نیست
یکی از پیشنهادهای نمایندگان احزاب اصلاح‌طلب تصویب قانونی برای تداوم ثبت‌نام‌ها بود. مالک شریعتی این امر را برخلاف قانون مجلس دانست و افزود: «نکته‌ جالب‌توجه‌ جلسه تکرار عدم پذیرش قانون از سوی جریان اصلاح‌طلب بود. انصاری با این همه سابقه و تجربه پیشنهاد مشخصش این بود که بیاییم اجرای انتخابات را متوقف کنیم و دوباره فرصت ثبت‌نام بدهیم. کاندیداها و نامزدها بیایند ثبت‌نام کنند. درحالی‌که واقعا عجیب بود، اینکه فرآیندی به‌صورت علنی اعلام شده و هر کسی که می‌خواست پیش‌ثبت‌نام کرده و رکورد ثبت‌نام‌ها شکسته شده؛ حالا احساس کنند که ثبت‌نام نکرده‌اند پس باید مجددا فرصت ثبت‌نام‌ها تمدید شود واقعا اشتباه است و بسیار عجیب بود. وکیلی گفت پیش‌ثبت‌نام بدعت است. درحالی‌که این در کشور قانون است و وقتی فرآیندی در مجلس تصویب و تبدیل به قانون می‌شود، شورای نگهبان آن را تایید و ابلاغ می‌کند؛ خیلی بد است، آنجا که می‌بینیم بازی‌مان به‌هم خورده است اسم قانون را بدعت بگذاریم، بعد در جاهای دیگر به‌دنبال قانون بدویم. همین الان قانون در کشور بوده، بایستید و اجرایش کنید. اگر مردم ببینند این حرف‌ها زده شده، خیلی‌خوب است. به نظرم این قابل‌پخش است و از این منظر می‌تواند تداوم داشته باشد.»

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰