چالش خریداران خودروهای چینی؛ قطعه نیست؛
مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار پاییز ١٤٠٢ را منتشر کرد. بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥‌ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 7.6 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١٤٠١) 0.6 درصد کاهش یافته است.
  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۲ - ۰۲:۳۴
  • 00
چالش خریداران خودروهای چینی؛ قطعه نیست؛
نرخ بیکاری پاییز به ۷.۶ درصد رسید
نرخ بیکاری پاییز به ۷.۶ درصد رسید

حسین نقی‌پور: مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار پاییز ١٤٠٢ را منتشر کرد. بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥‌ساله و بیشتر نشان می‌دهد که 7.6 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١٤٠١) 0.6 درصد کاهش یافته است. در پاییز ١٤٠٢، به میزان 41.5 درصد جمعیت ١٥‌ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (پاییز ١٤٠١) 0.5 درصد افزایش یافته است.
جمعیت شاغلان ١٥‌ساله و بیشتر در این فصل ٢٤ میلیون و ٧٧٥ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ٧٠٦ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد در پاییز ١٤٠٢ بخش خدمات با 1/52 درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با 34.2 درصد و کشاورزی با 13.6 درصد قرار دارند. نرخ بیکاری جوانان ١٥ تا ٢٤‌ساله حاکی از آن است که 20.6 درصد از فعالان این گروه سنی در پاییز ١٤٠٢ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (پاییز ١٤٠١) 1.4 درصد افزایش یافته است. بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ١٨ تا ٣٥‌ساله نیز نشان می‌دهد که 14.4 درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در پاییز ١٤٠٢ بیکار بوده‌اند. این در‌حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به پاییز ١٤٠١، به میزان 0.4 درصد کاهش یافته است.
در پاییز ١٤٠٢، بررسی سهم جمعیت ١٥‌ساله و بیشتر دارای اشتغال ناقص نشان می‌دهد 8.1 درصد جمعیت شاغل،‌ به‌دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و...) کمتر از ٤٤ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در‌حالی است که 37.7 درصد از شاغلان ١٥‌ساله و بیشتر، ٤٩ ساعت و بیشتر در هفته کار کرده‌اند.

چالش خریداران خودروهای چینی؛ قطعه نیست
رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو با تاکید بر اینکه امروز مشکل اساسی خودروهای چینی تامین قطعات آن است، گفت: «امروز قطعات این خودروها به‌سختی تهیه و در بازار آن هم با قیمت‌های گزاف فروخته می‌شود.» علیرضا نیک‌آیین، رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به اینکه در بحث قطعات خودروهای سواری داخلی شاهد کسری چندانی در بازار نیستیم، گفت: «مشکل اساسی امروز بازار تامین قطعات خودروهای وارداتی جدید چینی است.» وی با اعلام اینکه به‌صورت مقطعی بازار با چالش تامین قطعات خودروهای چینی آن هم در بخش‌های مختلف روبه‌رو است، افزود: «به‌عنوان نمونه وانت‌های دیزلی با مشکل رادیاتور روبه‌رو هستند و مدام ما مشکل خرابی رادیاتور را در این خودروها داریم.» رئیس اتحادیه تعمیرکاران خودرو تصریح کرد: «در سایر خودروهای چینی نیز ما مشکل قطعات گیربکس، قطعات بدنه و رادیاتور داریم که همین موضوع عاملی می‌شود تا مصرف‌کننده در تامین قطعات دچار مشکل شود.» نیک‌آیین چالش جدی امروز بازار را تامین قطعات برای خودروهای چینی عنوان کرد و گفت: «باید شرکت‌ها با واردات این خودروها فکر اساسی برای تامین قطعات آنها نیز کنند؛ چراکه کمبود قطعه از یک طرف و فروش قطعات با قیمت‌های بسیار بالا مشکلات چندانی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است.»

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰