تکلیف شبهه‌داران کنکور در گرو تصمیم کمیته مشترک شورا و دیوان؛
پس از یک هفته استعفای پربازتاب عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در واکنش به حکم موقت دیوان عدالت اداری، روز گذشته ماجرای داوطلبان شبهه‌دار یا بهتر بگوییم دانشجویان معلق از تحصیل مشکوک به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
  • ۱۴۰۲-۱۰-۰۶ - ۰۱:۵۸
  • 00
تکلیف شبهه‌داران کنکور در گرو تصمیم کمیته مشترک شورا و دیوان؛
آقای وزیر! شما سنجش را رها نکنید
آقای وزیر! شما سنجش را رها نکنید

ابوالفضل مظاهری، دبیر گروه دانشگاه: پس از یک هفته استعفای پربازتاب عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش در واکنش به حکم موقت دیوان عدالت اداری، روز گذشته ماجرای داوطلبان شبهه‌دار یا بهتر بگوییم دانشجویان معلق از تحصیل مشکوک به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. خسروپناه، دبیر شورا گفت پیش از تشکیل این جلسه شورا به شکل فوق‌العاده جلسه‌ای در دبیرخانه شورا با حضور رئیس دیوان عدالت اداری و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین جلسه‌ای در حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شده بود.

تکلیف کنکوری‌های شبهه‌دار چه می‌شود؟
واقعیت این است که چنین سوالی هنوز هم پاسخ روشنی ندارد. پس از یک‌هفته نامه، بیانیه و کنش و واکنش هنوز مشخص نیست به‌شکل موقت یا دائمی چه سرنوشتی در انتظار آنهایی است که این روزها موفق شده‌اند با حکم موقت دیوان عدالت اداری علی‌الحساب تا زمان تعیین‌تکلیف نهایی مجوز بازگشت به دانشگاه بگیرند. جلسه روز گذشته شورا البته ماجرا را وارد مرحله جدیدی کرد: تصمیم‌گیری با توافق دوجانبه‌ای.
هیچ دانشجوی متقلبی به دانشگاه برنگشته است
عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه روز گذشته گفت که در جلسه دو موضوع مهم در فضای علمی و کارشناسی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و دستور اول اختصاص به رسیدگی موضوع داوطلبانی دارد که مشکوک به تقلب در کنکور بودند. تاکید می‌شود هیچ دانشجویی که تقلب آن محرز شده در رسیدگی‌های دیوان عدالت اداری به دانشگاه بازگشت داده نشده است. او درخصوص مصوبات جلسه هم تصریح کرد که تصمیم‌های اتخاذشده در دیوان عدالت اداری در هیات‌های عالی رسیدگی و تجدیدنظر وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد بررسی شود و با یک توافق بین این هیات‌های عالی تجدیدنظر و دیوان عدالت اداری جمع‌بندی نهایی انجام و ابلاغ شود. خسروپناه البته تاکید هم کرد که با توافق صورت‌گرفته و تعامل دو قوه مجریه و قضائیه این بحث به سرانجام خواهد رسید و تمام تلاش بر این است که حق کسی ضایع نشود.

اصلاحیه مصوبه ۶۳۰ تصویب شد
البته تا اینجا صرفا موضوع اول جلسه فوق‌العاده و تصمیم‌گیری درخصوص آن تشریح شده و بخش دیگری از جلسه هم پیرامون مصوبه جلسه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و مقرر شده اصلاحیه‌ای در مصوبه ۶۳۰ جلسه پبرامون هیات‌های عالی تجدیدنظر در وزارتین علوم بهداشت و دانشگاه آزاد اعمال شود.
خسروپناه پیش‌تر به رسانه‌ها گفته بود با توجه به ماده قانونی که وجود دارد دیوان عدالت اداری معتقد است اگر دانشجویی در این مرحله شکایت کند به پرونده‌ وی رسیدگی می‌کنیم، یعنی دیوان با فرآیند قانونی ورود کرد اما در شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده‌ای در جلسه ۶۳۰ تصویب شده و امور و شئون تخصصی علمی، آموزشی و پژوهشی در هیات عالی تجدیدنظر در وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری بررسی می‌شود. اینجا یک تفاوت نظر بین دیوان عدالت اداری و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که قرار است در جلسه فوق‌العاده‌ در شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌منظور ایجاد وحدت رویه درخصوص آن بحث و بررسی شود. در پایان جلسه روز گذشته هم از توافق طرفین برسر اصلاحیه صورت گرفته خبر داده اما جزئیات بیشتری درخصوص آن مطرح نکرده و مشخص نیست اصل اصلاحیه چه بوده و دقیقا بر سر چه چیزی توافق صورت گرفته است.

نوبت سنجش کی می‌رسد؟
قریب به 10 روز است که امور سازمان سنجش و آموزش کشور متولی مشخصی در راس ندارد. خبر عدم پذیرش استعفای رئیس این سازمان هم توسط پورعباس تکذیب شد. با وجود این بلاتکلیفی اما وزیر علوم خبرنگاران را به رها کردن موضوع دعوت کرد. او در حاشیه اختتامیه جشنواره حرکت در دانشگاه شهید بهشتی در مورد پذیرفتن یا نپذیرفتن استعفای رئیس سازمان سنجش و اینکه وضعیت سازمان درحال‌حاضر با توجه به استعفای رئیس آن چیست، گفته بود که این موضوعی فنی است، آن را رها و از آن عبور کنید. اینکه ورود پرونده داوطلبان شبهه‌دار به مرحله جدیدی برای تصمیم‌گیری، مقدمات بازگشت پورعباس به جایگاه ریاست سازمان فراهم خواهد کرد یا سکان سازمان سنجش به دست فرد جدیدی سپرده می‌شود، کماکان در انتظار تصمیم فنی وزیر علوم است. یکی از رسانه‌های نزدیک به دولت روز گذشته نوشته که «با توجه به اینکه تقریبا مهلت قانونی تدوین اساسنامه سازمان فوق از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی رو به اتمام است، به‌نظر می‌رسد وزیر علوم منتظر ورود رئیس‌جمهور بر ماجرای استعفای رئیس سازمان سنجش آموزش کشور است.» در فاصله کمتر از دوماه مانده تا برگزاری همزمان دو آزمون دکتری و ارشد 1403 باید فقط اظهار امیدواری کرد که عدم حضور مدیر در سازمان سنجش لطمه‌ای به جریان فعالیت این مجموعه وارد نکند. آقای وزیر! شما که رسانه‌ها را از پیگیری تکلیف رئیس سازمان سنجش منع کردید، امیدوار به پیگیری شما بمانیم؟

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰