• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۹-۲۲ - ۰۱:۴۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
هجمه‌های کنگره آمریکا به روسای دانشگاه‌ها، استعفای رئیس پنسیلوانیا را به دنبال داشت؛

گروه فشار در هاروارد

در ماه‌های گذشته بعد از شدت گرفتن جنگ میان فلسطین و رژیم‌‌صهیونیستی، دانشگاه‌های دنیا به ویژه دانشگاه‌های آمریکا آبستن اعتراضات و تظاهرات گسترده علیه رژیم‌صهیونیستی و برخی، حمایت از صهیونیست‌ها شد که شماری از دانشگاه‌ها در این میان با اقدامات مختلفی با معترضان علیه صهیونیست‌ها مقابله کردند.

گروه فشار  در هاروارد

ندا اظهری، مترجم: در ماه‌های گذشته بعد از شدت گرفتن جنگ میان فلسطین و رژیم‌‌صهیونیستی، دانشگاه‌های دنیا به ویژه دانشگاه‌های آمریکا آبستن اعتراضات و تظاهرات گسترده علیه رژیم‌صهیونیستی و برخی، حمایت از صهیونیست‌ها شد که شماری از دانشگاه‌ها در این میان با اقدامات مختلفی با معترضان علیه صهیونیست‌ها مقابله کردند. در این اثنا دانشجویان، استادان و روسای دانشگاه‌های دنیا به بهانه‌های مختلفی چون حمایت از یهودستیزی و اعتراض به کشتار فلسطینی‌ها دادگاهی شده و تحت اقدامات انضباطی قرار گرفته‌اند که به دنبال آن از تحصیل و تدریس محروم و حتی روسای دانشگاه‌ها مجبور به استعفا یا از دانشگاه اخراج شده‌اند.

نقض آشکار آزادی بیان در آمریکا
آمریکایی‌ها در حالی دم از آزادی بیان می‌زنند که ماه‌ها و حتی سال‌هاست بر دهان معترضان به رژیم‌صهیونیستی قفل سکوت می‌زنند و مانع از بلند شدن صدای معترضان در خاک این کشور می‌شوند. با بالا گرفتن حملات صهیونیست‌ها در غزه، دانشجویان آمریکایی در اعتراض‌ها و تظاهرات خود شعارهایی را به نفع فلسطینی‌ها سر دادند که با مخالفت‌های شدید مقامات دانشگاهی و کنگره همراه شد. در این میان برخی روسای دانشگاه‌ها هم با دانشجویان معترض همراه شدند که واکنش کنگره را برانگیخت. این واکنش‌ها تنها به خاطر نداشتن واکنش روسای دانشگاه‌ها نسبت به اعتراض دانشجویان در دفاع از مردم فلسطین بوده است و این عین نقض آزادی بیان در کشوری است که داعیه آن را سرمی‌دهد اما در عمل، تاب تحمل دفاع از مردمی مظلوم و غیرنظامی را هم ندارد. کنگره آمریکا این رفتارها را حتی تا جایی ادامه می‌دهد که به برکناری روسای مطرح‌ترین دانشگاه‌های خود می‌انجامد و اینگونه حاضر است مقامات خود را فدای دفاع از صهیونیست‌هایی کند که هر روز بر مخالفانش در دنیا افزوده می‌شود.
درخواست استعفای 3 رئیس دانشگاه در آمریکا
به گزارش گاردین، در یک هفته گذشته روسای دانشگاه‌های هاروارد، پنسیلوانیا و MIT به کمیته انضباطی آموزش مجلس نمایندگان آمریکا فراخوانده شدند که این کمیته، آنها را به دفاع از دانشجویان معترض به اقدام صهیونیست‌ها و کشتار مردم بی‌دفاع فلسطین و یهودستیزی و گسترش این روند در دانشگاه‌ها متهم کرد. این کمیته به دلیل اتهامات وارده به این سه رئیس دانشگاه، خواستار استعفای آنها شده‌اند. این فشارها در حالی از سوی مقامات آمریکایی به روسای دانشگاه‌ها ادامه دارد که این رؤسا همچنان بر تعهد خود نسبت به مقابله با اسلام‌هراسی و نفرت علیه مسلمانان پافشاری می‌کنند. آنها در اظهارات خود در کمیته انضباتی آمریکا نسبت به این اقدام خود تأکید کرده‌اند و گویا ترسی از اخراج هم ندارند. این کمیته که از 13 عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تشکیل شده، خواستار عزل هر سه رئیس معتبر و خاطی دانشگاه شده است. نمایندگان جمهوری‌خواهان نیویورک در کمیته انضباطی با روسای این سه دانشگاه گفت‌و‌گو کرده و آنها را تحت فشار قرار دادند تا اقدامات خود را نسبت به یهودستیزی منکر شوند، اما هر سه آنها بر دیدگاه خود پیرامون یهودستیزی تاکید کردند. آنها همچنین در پاسخ به لزوم واکنش تنبیهی نسبت به دانشجویانی که خواستار نسل‌کشی صهیونیست‌ها بودند، واکنش منفی نشان دادند که همین امر واکنش شدید کمیته انضباطی را به دنبال داشت. شواهد حکایت از آن دارد که عملکرد آنها طی ماه‌های گذشته، آینده کاری آنها را در رأس سازمان‌های مربوطه، در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. این در حالی است که رئیس هاروارد به تازگی نسبت به سخنان خود در کمیته انضباطی و جدی نگرفتن لفاظی‌های یهودی‌ستیزانه در محوطه دانشگاه عذرخواهی و اظهار پشیمانی کرد.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار