عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری با اصحاب رسانه که روز گذشته در محل دبیرخانه این شورا به مناسبت سالگرد تشکیل آن برگزار شد، اظهار کرد: «شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادوار مختلف خود فعالیتهای متفاوتی داشته و اگر از سوی رسانهها انتشار پیدا نکنند، مخاطب آگاه نمیشود و تبعاتی به همراه خواهد داشت.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک سال گذشته 18 جلسه برگزار کرد، ۵۳ مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتهایم و در کنار شورای عالی، جلسات شورای معین برگزار میشود که تعداد کل این جلسات به ۶۴ جلسه در یک سال اخیر میرسد.» وی اضافه کرد: «سند تحول شورای عالی توسط رئیسجمهور ابلاغ شده است و در این دوره سند تحول را عملیاتی کردهایم و بر این اساس اکنون چهار ستاد علم و فناوری، فرهنگی و اجتماعی، تعلیم و تربیت و خانواده و زنان شکل گرفته است؛ شوراهای سه ستاد شکلگرفته و شورای خانواده و زنان امروز برگزار و رئیس آن انتخاب میشود. رئیس جدید شورای خانواده و زنان به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی میشود و رئیس ستاد چهارم دبیرخانه شورا خواهد بود.» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «حدود ۱۰۰ میز کاری در چهار ستاد راهاندازی شدهاند و راهبینی، راهبردی، راهبری و راهسنجی در این میزها مورد تأکید است. در صورت نیازمندی اسناد مربوطه را تدوین و ابلاغ میکنیم.»
استاد خسروپناه اظهار کرد: «برای اولین بار در شورا مرکز جامع و قدرتمندی تحت عنوان مرکز رصد، برنامهریزی و نظارت را تشکیل دادهایم که کار ستادی انجام میدهد و تاکنون ۸۵ مرکز رصدخانه علم و فرهنگی و تعلیم و تربیت در کشور شناسایی شدهاند که در ارتباط وسیعی با مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارند و اطلاعات را در اختیار میز ستاد قرار میدهند تا بتوانند کار رصدی انجام دهند.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: «9 دستگاه درباره عفاف و حجاب و در حوزه مصوبات علم و فناوری دانشگاه آزاد و وزارت علوم فعالیتهای خود را گزارش دادند که صرفا گزارش ملاک نیست، بلکه ارزیابی دقیق صورت میگیرد تا آینده این دستگاهها مشخص شود.»
وی درباره سامانه نظارت بر مصوبات شورا ادامه داد: «سامانه نظارتی برقرار است و تمام مصوبات در این سامانه آمده است. برخی از محورها باید اضافه میشد و مهمتر از سامانه مرکز رصد و برنامهریزی و ارزیابی است. در شورای معین و شورای عالی دستگاهها درباره مصوبات گزارش میدهند. تا چند ماه آینده دستگاههایی که همکاری نمیکنند بدانند دبیرخانه شورا در این دوره تسامح نخواهد کرد. در آینده نزدیک گزارش دستگاه به دستگاه را به رسانهها خواهیم داد. شورای عالی تعامل وسیعی در ارتباط با تشکلهای مردم در ارتباط هستند.»
وی در پاسخ به سوالی درباره تدوین اساسنامه تشکیل سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور نیز گفت: «سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزشی کشور سازمان مهمی است که قرار است زیر نظر ریاستجمهوری باشد، با توجه به تکثری که در نهادهای سنجش و ارزشیابی آموزش وجود دارد و نیاز به یک وحدت رویه وجود داشت، ایجاد سازمان مذکور مصوب و توسط رئیسجمهور ابلاغ شد.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر مشغول تدوین اصول حاکم بر اساسنامه هستیم؛ زمانی که تمام شود، اساسنامه ابلاغ میشود. مسئولیت آن با ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در شوراهای این ستاد منظم بحث و بررسی میشود. کارگروه و میز اختصاصی در این خصوص تشکیل شده است و در آینده نزدیک ابلاغ میشود.»
اصول حاکم بر آییننامه ارتقای اساتید مصوب شده است
وی درباره سوال دیگری درخصوص آخرین وضعیت آییننامه ارتقا نیز گفت: «مقاممعظمرهبری در خصوص ارتقا اساتید و اینکه آیا مقالات محوریت داشته باشند یا خیر فرمایشات فراوانی داشتند؛ دبیرخانه شورا برهمین اساس مجموعه ۹۰ صفحهای از منظومه فکری رهبری در خصوص آییننامه ارتقا را تهیه کرد و از آن نموداری تهیه شده است. در حال حاضر با کمک نخبگان علمی کشور اصول حاکم برآییننامه در ستاد علم و فناوری را مصوب کردهایم.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد همکاری خوبی در این زمینه داشتهاند؛ در کل دانشگاههای کشور هیاتهای اندیشهورز علم و فناوری راهاندازی شده است و اصول حاکمی که در دبیرخانه با کمک وزارتخانههای مذکور و دانشگاه آزاد کار کردیم برای تمام دانشگاهها ارسال کردیم؛ این هیاتها نظر خود را ارائه دهند، آییننامهای که وزارت علوم تدوین کرده است براساس این اصول حاکم بازنگری خواهد شد. در آینده نزدیک مصوبات آن را در شورا خواهیم داشت که تا آخر سال ابلاغ شود.»
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نحوه برگزاری کنکور طی سالهای آینده اظهار کرد: «کنکور کارشناسی هرساله همانند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار خواهد شد و این اطمینان را به خانوادهها و دانشآموزان میدهم؛ چراکه زیرساختها راهاندازی شده است و تجربه موفقی کسب کردهایم و عدالت آموزشی در این مصوبه به خوبی رعایت شده است. طبق این مصوبه معدل دبیرستان در کنکور لحاظ میشود، به این صورت که نمره کنکور در سالهای آینده کمتر و معدل دبیرستان بیشتر میشود تا جایگاه معلمان با این مصوبه حفظ شود و دانشآموزان اهتمام ویژهای به کتب مدرسه داشته باشند؛ چراکه کنکور باعث شده بود کتب مدرسه به حاشیه بروند؛ بنابراین شورای عالی انقلاب فرهنگی درصدد است با تأثیر معدل بر کنکور حفظ جایگاه معلمان و توجه دانشآموزان به کتب درسی را مورد اهمیت قرار دهد و شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبه ابلاغشده قصد دارد این مافیا را از میان بردارد.»