عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها توضیح داد: این پروژه بزرگترین پروژه تاریخ ارتباطات کشور محسوب میشود چراکه با ارایه سرعتهای هزارمگابیتی، دسترسی کاربران 80 تا 90 برابر افزوده میشود تا برای دهههای آینده، زیرساخت ارتباطی کشور فراهم شود. زارعپور با بیان اینکه حتی برای توسعه نسل پنجم ارتباطات همراه نیز احداث زیرساخت فیبر نوری الزامیاست، تصریح کرد: حتماً باید شبکه انتقال در نسل پنجم فیبر نوری باشد و بدون فیبر نوری ارایه 5G نیز امکانپذیر نیست و ازهمینرو پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها، زیرساخت توسعه ارتباطات همراه بهشمار میرود.
وزیر ارتباطات با اعلام اینکه "تا الآن عملیات اجرایی این پروژه تقریباً در 200 شهر شروع شده است و حدود 4.5 میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند، خاطرنشان کرد: برنامه ریزی شده تا قبل از زمستان در بیشتر شهرها حفاری ها انجام شود بعدا فیبرگذاری صورت گیرد بنابراین تا پایان سال، 8 میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار می گیرند. وی با اشاره به سختی ها و مشکلات انجام چنین پروژه بزرگی که در بیش از 1400 شهر کشور قرار است انجام شود، افزود: کار سختی است و مدیریت شهری باید پای کار بیاید و تشکر می کنم از استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری ها و نیروی انتظامی که پای کار آمده اند تا یکبار برای همیشه مشکل سرعت اینترنت و کندی ها را برای همیشه رفع کنیم.
زارع پور با بیان اینکه در کشورها با گستره جغرافیایی مثل ایران، اجرای چنین پروژه ای 10 سال طول کشیده است، گفت: ما می خواهیم در کاری جهادی، پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها را سه ساله انجام دهیم و تلاش می کنیم تا پایان دولت دسترسی به سرعت های چند صد مگابیتی را در همه شهرها فراهم کنیم. وزیر ارتباطات، 60 درصد تجهیزات این پروژه را داخلی عنوان کرد و ادامه داد: پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها را جزو اولویت های بومی سازی گذاشتیم و هم اکنون چند هزار نفر برای این پروژه در سراسر کشور مشغول به کار شده اند.