۲ سگ رها کن ۴۰ تا تحویل بگیر؛
اگر قبلا با شنیدن کلمه «گله» یاد گله گوسفندان در روستاها و خارج از شهرها می‌افتادید باید گفت این روزها اگر و فقط اگر کیلومتری از شهرهای بزرگ فاصله بگیرید شاهد گله‌ سگ‌هایی هستید که بی‌صاحب و ولگرد در محیط‌های بیابانی دسته‌جمعی پرسه می‌زنند.
  • ۱۴۰۲-۰۹-۱۵ - ۰۱:۲۶
۲ سگ رها کن ۴۰ تا تحویل بگیر؛
سگ‌های ولگرد بلای جان محیط‌زیست کشور
سگ‌های ولگرد بلای جان محیط‌زیست کشور

عطیه همتی، دبیرگروه نقد روز: اگر قبلا با شنیدن کلمه «گله» یاد گله گوسفندان در روستاها و خارج از شهرها می‌افتادید باید گفت این روزها اگر و فقط اگر کیلومتری از شهرهای بزرگ فاصله بگیرید شاهد گله‌ سگ‌هایی هستید که بی‌صاحب و ولگرد در محیط‌های بیابانی دسته‌جمعی پرسه می‌زنند. سگ‌های رهاشده‌ای که هر روز بر جمعیت آنها افزوده می‌شود و گویا قرار نیست برای ساماندهی آنها کار اساسی شود. طبق آمار در کشور بیش از سه‌میلیون سگ ولگرد وجود دارد. سگ ولگرد یعنی سگی که صاحبی ندارد و درنتیجه می‌تواند چرخه طبیعی محیط‌زیست را در کشور به‌هم بریزد و از آنجا که سگ‌های ولگرد در محیط‌زیست ایران دشمن طبیعی ندارند و اتفاقا خودشان به چرخه طبیعی دیگر موجودات آسیب می‌زنند در سال‌های اخیر تبدیل به یک تهدید جدی برای محیط‌زیست شده‌اند. رشد بی‌رویه سگ‌های ولگرد از کجا نشأت می‌گیرد.
غذارسانی‌های بی‌رویه
یکی از موضوعاتی که عمر طبیعی سگ‌ها را در کشور به‌هم زده، همین غذارسانی‌‌های بی‌رویه است که با هدف حسن نیت و حیوان‌دوستی انجام گرفته است. غافل از اینکه اگر فعالان محیط‌زیست دل‌شان برای حیات وحش و محیط‌زیست می‌سوزد، بهتر است چرخه طبیعی محیط را به‌هم نزنند و اجازه بدهند خود حیوانات برای تامین غذایشان تلاش کنند تا در چرخه حیات وحش کشور خللی ایجاد نشود. از آنجا که سگ‌‌ها در حیات‌وحش ایران دشمن طبیعی ندارد، جمعیت‌شان به بیش از سه‌میلیون رسیده است. این درحالی است که کشور ترکیه که حتی خرید و فروش سگ و حیوان خانگی در آن آزاد است و هیچ منع قانونی ندارد یک‌هشتم این عدد سگ ولگرد دارد.
سگ‌های ولگرد بلای جان محیط‌زیست
برخلاف عده زیادی که احساس می‌کنند سگ‌های ولگرد آسیبی ندارند باید گفت که سگ‌های ولگرد در سال‌های اخیر توانسته‌اند آسیب‌های جدی حتی به پوشش‌های گیاهی کشور بزنند. طبق گفته برخی کارشناسان سگ‌های ولگرد منطقه زاگرس به‌نوعی از پرندگان این منطقه حمله می‌کنند و باعث کاهش بسیار محسوس دارکوب‌های این منطقه شده‌اند. دارکوب‌هایی که ماموریت آنها در حیات‌وحش این منطقه خوردن لارو‌های چوب‌خوار درختان بلوط بوده و حالا ازدیاد این سگ‌ها و درنتیجه کم شدن این دارکوب‌ها باعث افزایش این لاروها شده و درختان بلوط این منطقه را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده ‌است. از بین رفتن دارکوب‌های لاروخوار تنها آسیب آنها به چرخه محیط‌زیست نبوده است. پرنده «میش‌مرغی» نیز یکی از قربانیان سگ‌های ولگرد در زیستگاه خود است، آنقدر که حتی در خطر انقراض قرار گرفته است.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :