رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری به «فرهیختگان» خبر داد؛
«سند جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران» نیمه اسفندماه 96 در 5 ماده و 2 تبصره به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و اردیبهشت‌ماه 97 برای اجرا ابلاغ شد.
  • ۱۴۰۲-۰۹-۰۹ - ۰۱:۱۱
  • 00
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری به «فرهیختگان» خبر داد؛
راه‌اندازی سامانه پایش روابط علمی بین‌المللی در چندماهه آینده
راه‌اندازی سامانه پایش روابط علمی بین‌المللی در چندماهه آینده

مطهره‌سادات قاسمی، خبرنگار گروه دانشگاه: «سند جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران» نیمه اسفندماه 96 در 5 ماده و 2 تبصره به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و اردیبهشت‌ماه 97 برای اجرا ابلاغ شد. سندی در راستای بند ششم سیاست‌های کلی علم و فناوری و راهبرد کلان نهم نقشه جامع علمی کشور که می‌خواهد همکاری و تعامل فعال، سازنده و الهام‌بخش در حوزه علم و فناوری با سایر کشورها و مراکز علمی و فنی معتبر منطقه‌ای و جهانی را گسترش دهد. ماده سوم سند، پس از بیان اهداف کلان و راهبردها 12 اقدام ملی را به همین منظور مطرح کرده است که می‌توان جزء به جزء به آن پرداخت. تقویت و بهره‌برداری از ظرفیت سفارتخانه‌ها، رایزنی‌های فرهنگی و سایر نهادهای فعال در عرصه بین‌المللی یا تعیین چهارچوب و ضوابط ارائه و نشر دستاوردهای مهم و برون‌دادهای علمی اولویت‌دار در عرصه‌های بین‌المللی از‌جمله این اقدامات است. یکی از این اقدامات هم طراحی و پیاده‌سازی سامانه امن ثبت اطلاعات، رصد، پایش و ارزیابی روابط علمی بین‌المللی کشور است که به‌نظر می‌رسد پس از پنج سال هنوز به مرحله اجرا نرسیده است. اجرای سند برعهده معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری گذاشته شده و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری این معاونت میزبان دبیرخانه اجرایی‌سازی سند جامع روابط علمی بین‌‌المللی بوده است. روز گذشته امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری در نشست خبری که با موضوع تبادلات بین‌المللی علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ایران با دیگر کشورها در یک‌سال اخیر برگزار شد از تدوین نقشه راهی برای اجرای سند خبر داد. در حاشیه این نشست پیگیر سامانه ثبت اطلاعات روابط علمی بین‌المللی شدیم که در ادامه می‌خوانید.

اقدامات مرکز تعاملات منطبق با بندهای سند جامع روابط علمی بین‌المللی است
امیرحسین میرآبادی، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری درخصوص آخرین وضعیت طراحی و راه‌اندازی سامانه امن ثبت اطلاعات، رصد، پایش و ارزیابی روابط علمی بین‌المللی به «فرهیختگان» گفت: «بخشی از این امور به سامانه‌هایی که مرتبط با ایرانیان خارج از کشور است، برمی‌گردد که سامانه کانکت در این زمینه فعال است. اتفاقا سامانه‌ بسیار پویایی است و تا به الان بانک اطلاعات خوبی جمع‌آوری و ثبت کرده‌ایم. اما برای سایر حوزه‌های تعاملاتی بین‌المللی نیز درحال آماده‌سازی سامانه دیگری هستیم که راه‌اندازی این سامانه در معاونت برنامه‌ریزی و توسعه انجام می‌شود. بسترهای امن این سامانه را در معاونت علمی آماده کرد‌ه‌ایم و تا چندماه آینده راه‌اندازی خواهد شد. به‌طور کلی درخصوص سند لازم است که یک نشست خبری مجزایی داشته باشیم زیرا صحبت درخصوص سند جامع روابط علمی بین‌المللی به تنهایی چند ساعت زمان می‌برد.»
میرآبادی در ادامه با اشاره به میزان تحقق سند جامع روابط علمی بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: «موضوع تعاملات بین‌دستگاهی برای تقویت ارتباطات بین‌المللی یکی از موارد ذکر شده در سند جامع است. برای مثال همین کمیته مشترکی که با وزارت امور خارجه و به‌صورت مشخص با معاونت دیپلماسی اقتصادی تشکیل داده‌ایم در راستای اجرایی‌سازی سند است. بحث جلسات توجیهی و آموزشی که برای رایزن‌های اعزامی جمهوری اسلامی به سفارتخانه‌ها در حال برگزاری است و یکی دیگر از اقدامات معاونت علمی در جهت سند جامع روابط علمی بین‌المللی به‌شمار می‌رود.»
وی افزود: «از آنجایی که در سند جامع به‌صراحت مساله توسعه ارتباطات با کشورهای فارسی‌زبان و استفاده از ظرفیت آنها آمده است؛ در سفر اخیر رئیس‌جمهور به تاجیکستان، سندی بین معاونت علمی و آکادمی علوم این کشور امضا شد. همچنین تمام اقداماتی که درخصوص ایرانیان خارج از کشور انجام می‌دهیم مرتبط با بندهای سند جامع روابط علمی بین‌المللی است.» رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری با بیان اینکه ما همواره سعی کردیم تمام اقدامات مرکز تعاملات را با بندهای مختلف سند جامع روابط علمی بین‌المللی منطبق کنیم، گفت: «ارتباط هرکدام از اقدامات مرکز تعاملات با تک‌تک بندهای سند جامع مشخص است. توسعه بازارهای صادراتی برای کشورهای دانش‌بنیان، توسعه تعاملات و استفاده از ظرفیت سازمان‌های بین‌المللی، همکاری‌های چندجانبه و... جزئی از اقدامات مرکز تعاملات در راستای تحقق سند است.»

ادامه مطلب را اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰