سیدمهدی طالبی، خبرنگار گروه جهانشهر: یمن تا دیروز نان برای خوردن نداشت اما امروز به آمریکا و رژیمصهیونیستی حمله میکند؛ درست همانند ایران. ایران زمانی در معرض قحطی و اشغال بود اما به یکباره پس از وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 (1979) قدرت گرفت. برای یمن این اتفاق در 30 شهریور 1393 (21 سپتامبر 2014) رخ داد که تظاهرات مردمی به رهبری انصارالله باعث دستیابی انقلابیون به مراکز قدرت در صنعا، پایتخت این کشور شد. آنها نیز بلافاصله مورد حمله خارجی قرار گرفتند. هفت ماه بعد در 6 فروردین 1394 (26 مارس 2015) ائتلافی از کشورهای عربی با محوریت عربستان سعودی و امارات به این کشور حمله کردند.
ابتدای این جنگ با انتهای آن، تقریبا هیچ شباهتی با یکدیگر نداشتند. روزها و سالهای اول عربستانسعودی یکجانبه یمن را بر سر ساکنانش ویران میکرد و در سالهای آخر روزی نبود که چندین تاسیسات اقتصادی، زیرساختی و نظامی سعودیها با پهپاد، موشک کروز و بالستیک مورد حمله قرار نگیرد.
یمنیها با آرپیجی که برد موثر 200 متر دارد وارد جنگ شدند اما با پهپاد وعید با برد 2500 کیلومتر آن را به اتمام رساندند. آنها در بازه 9ساله جنگ به این سطح از جهش صنعتی و نظامی رسیدند. این قدرت باعث شد کشوری که در میانه دهه گذشته قادر به دفاع از خود نبود، امروز دو هزار کیلومتر دورتر از صنعا، از مردم فلسطین در برابر قدرتمندترین ارتشهای جهان دفاع کند. ارتش رژیمصهیونیستی در ترکیب ظرفیت تسلیحاتی و توانمندی عملیاتی پس از ارتشهای آمریکا، روسیه و چین، چهارمین ارتش قدرتمند جهان شناخته میشود. این ترکیب موثر باعث شده بود ارتش صهیونیستها لقب «شکستناپذیر» را کسب کند. بالاتر از رژیم، آمریکا از آنها حمایت میکند که 40 درصد کل بودجههای نظامی جهان را در اختیار دارند و مهیبترین قدرتی به حساب میآیند که تاکنون این کره خاکی در تاریخ به خود دیده است. یمن در حال حاضر پنجه در پنجه این دو قدرت نظامی شده و آنها را به عقب میراند.
یمنیها معروفند به اینکه «آتششان تند است.» آنها از همان هفته دوم جنگ با تسلیحاتی که موشک بالستیک نیز در میان آنها حضور داشت، مستقیم به فلسطین اشغالی حمله کردند. وزارت دفاع آمریکا روز 27 مهر (19 اکتبر) اعلام کرد سه موشک بالستیک و چندین پهپاد از سوی یمن به سرزمینهای اشغالی پرتاب شدهاند. پنتاگون مدعی شد تمام آنها را رهگیری کرده است اما چند روز بعد عبدالعزیز بنحبتور، نخستوزیر دولت نجات ملی یمن، تاکید کرد واشنگتن تعدادی از تسلیحات پرتابشده را منهدم کرده اما باقی به اهداف خود اصابت کردهاند. آمریکا در حوزه پدافندی به تلآویو کمک کرد و سپس عربستانسعودی و مصر نیز در دفاع از حریم هوایی رژیم، به این کشور پیوستند. یمن اما حملات خود را پرحجمتر کرده و تصاویر آن را نیز منتشر ساخت. فیلمها نشان میدادند در هر نوبت حمله، تعداد زیادی پهپاد و موشک کروز به همراه تعداد محدودتری موشک بالستیک به سمت صهیونیستها پرتاب میشوند. علیرغم تلاش شبکه پدافند هوایی سنتکام که از ظرفیت متحدان منطقهای آمریکا نیز بهره میبرد، یمنیها بندر ایلات را به عنوان یکی از مراکز اقتصادی و مهم رژیم، هدف قرار دادند.
صنعا سیاست مقابله خود با تل آویو را در کنار تهاجم مستقیم به فلسطین اشغالی، با هدف قرار دادن منافع صهیونیستها در خارج از سرزمینهای اشغالی نیز توسعه داد. آنها در 28 آبان (19 نوامبر) یک کشتی تجاری صهیونیستها را توقیف کرده و این اقدام را در روزهای آتی، دستکم یک بار دیگر تکرار کردند. بنابر گزارشها، درحال حاضر دو کشتی تجاری مرتبط با تاجران رژیمصهیونیستی در اختیار یمن قرار دارند.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید.