جوابیه شرکت سایپا به «فرهیختگان»؛
25 آبان 1402 مطلبی با عنوان «ماجرای عجیب اخذ وکالت اجباری از کارمندان سایپا» در روزنامه «فرهیختگان» منتشر شد که «اداره اطلاع‌رسانی و فضای مجازی گروه خودروسازی سایپا» در پاسخ به آن، جوابیه‌ای ارسال کرده است.
  • ۱۴۰۲-۰۹-۰۴ - ۰۱:۳۲
  • 00
جوابیه شرکت سایپا به «فرهیختگان»؛
هیچ اجباری در کار نیست
هیچ اجباری در کار نیست

فرهیختگان: 25 آبان 1402 مطلبی با عنوان «ماجرای عجیب اخذ وکالت اجباری از کارمندان سایپا» در روزنامه «فرهیختگان» منتشر شد که «اداره اطلاع‌رسانی و فضای مجازی گروه خودروسازی سایپا» در پاسخ به آن، جوابیه‌ای ارسال کرده است. متن کامل جوابیه و پاسخ «فرهیختگان» به آن در ادامه می‌آید.

متن جوابیه:
با توجه به اینکه کارکنان شرکت سایپا، سهامداران شرکت سمیکو (شرکت‌های سرمایه‌گذاری کارکنان سایپا) هستند و حضور بیش از 23 هزار نفر از سهامداران در مجمع عمومی عادی پیش‌رو، فعالیت کاری شرکت سایپا را مختل می‌کند، ‌با ارسال نامه‌ای به دادستان محترم تقاضای صدور مجوز، برای حضور یکی از دفاتر اسناد رسمی در محل شرکت سمیکو برای تنظیم وکالت‌نامه شد. لذا تاکید می‌شود که شرکت سمیکو به هیچ وجه دخالتی در موضوع وکالت سهامداران نداشته است و در آینده هم نخواهد داشت. از همین رو موضوع آنکه مدیران ارشد و میانی گروه سایپا از سهامداران گروه سمیکو که بخشی از آنان کارکنان شرکت بوده، خواسته‌اند برای تعیین نماینده مدنظر مدیران جهت حضور در مجمع عمومی، به اشخاص خاصی وکالت بدهند، به شدت تکذیب می‌شود.
همچنین ضمن رد تمامی اتهامات از قبیل تهدید و گرو گرفتن معیشت و وضعیت و امنیت شغلی که انتشار بدون سندیت آنها مصداق جرم است و حق پیگرد قانونی را محفوظ می‌دارد، یادآور می‌شود اگر سهامداران به میل و خواسته خود، ‌جهت اعطای وکالت به دفترخانه مراجعه نکنند،‌ هیچ وکالتی داده نخواهد شد و از سویی برای حضور سهامداران و اعطای وکالت، هیچ الزامی تعریف نشده و این امر کاملا اختیاری است.
همان‌طور که مدیر محترم نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در این باره پاسخ داده است، پس از تغییر شخصیت حقوقی شرکت سمیکو از سهامی خاص به سهامی عام و تکلیف سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به اصلاح اساسنامه و تکیه بر اساسنامه جدید، صرفا وکالت رسمی جهت حضور افراد حقیقی در مجمع معتبر است و شرکت سمیکو نمی‌تواند طبق روال گذشته، اقدام بر اخذ و قبول نمایندگی‌های غیررسمی سهامداران حقیقی کند. در سنوات گذشته به‌دلیل آنکه سمیکو سهامی خاص بود، ‌سهامداران صرفا با اعطای نمایندگی‌هایی در فرم‌های عادی و غیر‌رسمی، اقدام به تعیین وکیل جهت شرکت در مجمع (با عنوان نماینده یا قائم‌مقام)‌ می‌کردند و نیازی به حضور در دفاتر اسناد رسمی و اعطای وکالت رسمی نبود. حال پس از تغییر شخصیت حقوقی شرکت سمیکو و تبدیل شدن به سهامی عام، وکالت جهت حضور نماینده یا قائم‌مقام در مجمع باید رسمی باشد.

پاسخ «فرهیختگان»
روزنامه «فرهیختگان» بنابر رسالت خود در اطلاع‌رسانی و با درخواست جمعی از سهامداران و کارکنان شرکت سمیکو گزارش مذکور را منتشر کرده است. ضمنا در دو گروه فضای مجازی که متشکل از 11 هزار و 300 نفر از کارکنان و بازنشستگان گروه سمیکو (در کانال سهامداران سمیکو 6 هزار و 419 عضو و در کانال مطالبات سمیکو 4 هزار و 881 عضو) هستند، عینا مطالب و اسنادی مبنی‌بر اجبار کارکنان برای اعطای وکالت به اشخاص مورد تایید مدیران شرکت منتشر شده است. پرواضح است ورود سازمان بورس به این موضوع می‌تواند به ادعاهای هر دو‌طرف (شرکت سایپا و سهامداران سمیکو) پایان دهد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱