• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۹-۰۲ - ۱۳:۴۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
در مرکز همایش های برج میلاد اتفاق افتاد؛

بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم شهر تهران تجلیل شدند

همایش اخلاق و معنویت؛ آیین نکوداشت و‌تکریم بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم صبح امروز پنج شنبه دوم آذرماه به همت موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) و‌ با سخنرانی محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از اساتید و قرآن پژوهان در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم شهر تهران تجلیل شدند

همایش اخلاق و معنویت؛ آیین نکوداشت و‌تکریم بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم صبح امروز پنج شنبه دوم آذرماه به همت موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) و‌ با سخنرانی محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از اساتید و قرآن پژوهان در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.
حمید مجیدی مهر رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ابتدای این نشست طی سخنانی گفت: روزگاری به عنوان شرکت کننده و مستمع در رویدادهای قرآنی حاضر بودم  و فکر نمی کردم روزی سکان دار یکی از نهادهای مهم قرآنی در جهان بشوم. وی ادامه داد: همواره در زمانی که شرکت کننده بودم یکی از نمادهای اعتراض به مسایل بودم تا اینکه امروز در مقام مسئول از مسولان گذشته حلالیت بطلبم چون برگزاری رویداد قرآنی سختی و‌ ظرافت بسیاری دارد و برای برگزاری این همایش ماه هاست که مسوولان آن مشغول کار هستند. وی با بیان اینکه امیدواریم شاهد افزایش فعالیت های قرآنی بانوان باشیم گفت: حضور بانوان در رویدادهای قرآنی نسبت به مردان هشتاد به بیست درصد‌به نفع بانوان است. مجیدی مهر در ادامه از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم خبر داد و افزود: در این مسابقات هم بانوان قرآنی خواهند درخشید و سهم عمده ای به بانوان اختصاص دارد. به گفته این مسئول قرآنی، چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی در تاریخ ۲۶ بهمن برگزار می شود. در دنیا ۲۷ کشور این مسابقات را برگزار می کنند و تنها سه کشور در بخش بانوان فعالند که ایران یکی از کشورهاست. وی بیان کرد: در مسابقات قرآنی که در دبی برگزار شد ‌با وجود صرف میلیاردها دلار هشتاد و هفت کشور شرکت کردند. پیش از این جمهوری اسلامی ایران با دعوت از هشتاد و سه کشور در رتبه دوم قرار داشت. مجیدی مهر با بیان اینکه امسال با دیپلماسی فعال فرهنگی و قرآنی در ایران صد و پنج کشور در مسابقات قرآن کریم به میزبانی ایران شرکت می کنند تاکید کرد: امسال این رکورد توسط کشورمان شکسته می شود.حجت الاسلام احمد عابدی دکترای فلسفه در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به عنوان همایش و تعریف عرفان گفت: علوم معنوی شامل ۶ شاخه آداب، اخلاق، سیر و سلوک، عرفان نظری، عرفان عملی و حکمت عملی است. این علوم به مسایل معنوی می پردازند که اخلاق یکی از آنهاست. وی افزود: اگر فردی در رفتارش ثبات داشته دارای مقام و ملکه است و اگر رفتارش زودگذر باشد حالت است. اگر فردی بعد از سخنرانی عالم دینی در یک مسجد و‌ تاکید بر احسان والدین به پدر و مادرش احترام کرد حالت است اما اگر ذاتا به والدینش احترام کرد اخلاقش است. اگر کسی یک ماه قرآن خواند اخلاق نیست چون‌ اخلاق باید ثبات داشته باشد. وی با اشاره به تعریف معنویت گفت: ما اساسا لفظ و معنا داریم؛ معنا غیرمحسوس است که هدف اصلی است اما لفظ امر محسوس و قابل لمس است و معنویت ناپیداست. اگر آدمی کل وجودش ظاهرش است معنایی ندارد. پس هر فردی اگر ناپیدایش بیشتر پیدایش باشد فرد معنوی است. اگر فرد مناجات و عبادت ناپیدا دارد دارای معنویت است. معنویت آن است که ذکر خدا می گوید اما کسی آن را نمی بیند. می گوییم آیت الله بهجت سمبل معنویت است چون مظهر ناپیداست. وی با بیان اینکه قرآن مظهر معنویت است چون مفاهیم ناپیدایی دارد که هدف و غایت است یادآور شد: معنویت، خدا، روح و قداست است که ناپیداست. تربت سید الشهدا معنویت است چون ارزشش ناپیداست. پس مفاهیمی که ماورا مادی است معنویت دارد. عابدی در پایان بیان کرد: امروز در غزه اخلاق و معنویت زیر پا گذاشته می شود. امیدوارم خداوند ما را در پناه قرآن به درجات اخلاق و‌معنویت برساند.

حجت الاسلام محسن قرائتی با بیان اینکه قرآن ده ها لقب دارد که هر کدامش باری دارد عنوان کرد: اما معلم قرآن خداست همانطور که بیان می شود الرحمان علم القرآن. هیچکس درباره قرآن نمی تواند حرف بزند چون دریایی است که نمی توان از آن بهره برد.وی افزود: اگر قرآن همه اش تدبر بدون قرائت باشد جاذبه اش کم است و اگر همه آن قرائت و تجوید باشد پس معنا چه می شود! وی عنوان کرد: قرائت، ترتیل، تدبر، عمل به قرآن وظایفی است است که باید نسبت به قرآن ایفا کنیم. متاسفانه قرآن در بخش اعظم زندگی ما تشریفاتی شده است. ما به سراغ قرآن نرفتیم. حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه سیاسی ترین آیات در قرآن کریم وجود دارد افزود: پیامبر نماز جمعه می خواند عده ای نماز را ترک کردند آیه آمد که چه قدر شماها بی ادبید و رهبر را تنها گذاشتید! این یک آیه سیاسی است. وی ادامه داد: در شهرسازی در دنیا رسم شده که می گویند چند کیلومتر به خانه سالمند مانده است اما قرآن می گوید پدر و مادر وقتی پیر شدند هم خودتان نگهداری کنید. این مفسر قرآن یادآور شد: قرآن حتی درباره رنگ لباس نظر دارد.

در آیه داریم و التین و زیتون که دو دکترا درونش نهفته است. بنابراین قرآن پر از  مفاهیم علمی است به طور مثال اینکه با چه میزان آب پاکی صورت می گیرد در قرآن حرف داریم. وی با بیان اینکه ما مزه قرآن را نچشیدیم گفت: گویی ما را نفرین کردند. باید هر چه اسلام گفته انجام بدهیم.  قرآن درباره همسر و فرزند سخن گفته است خدا در قرآن می گوید تعداد مسلمانان هر چه بیشتر باشد بهتر است شما بچه بیشتری داشته باشید اما از مظاهر زندگی کم کنید. وی تاکید کرد: ما مشکل فکری داریم و قرآن را علم نمی دانیم در حالیکه اگر علم می خواهید باید پژوهش کنید. در قرآن‌ ‌مفاهیم بسیاری است باید اینها را کشف کنید. حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه ما نیازمند ۱۳۰ تفسیر برای دانشگاه ها داریم افزود: من بر اساس توان خودم هفت یا هشت جلد تفسیر نوشتم. ۲۶۰۰ نکته حقوقی را می توان از تفسیر نور خارج کرد. قرآن درباره آیین همسرداری، زندگی و ... مفاهیم بسیاری دارد. وی ادامه داد: قرآن می گوید زن الگوی مردان است و‌ زن فرعون نماد الگویی برای جامعه است. شما ناقوس مسیحیت و اذان را گوش بدهید. در قرآن ۲۰۰ آیه درباره مقایسه با این دو است که کدام بهتر است.  وی با تاکید بر اینکه ما نماز را خوب نشناختیم یادآور شد: ۱۵۰ نکته قرآنی و دینی در نماز اعم از نکات درباره انتخابات، تغذیه، ازدواج و ... هست که تبیین نشده است. ما صدها حدیث درباره حیوانات داریم. در قرآن آیاتی درباره تحقیقات بیهوده توسط مردم داریم. در قرآن آمده که بین دو قبیله دعوا می شود که ما بیشتر هستیم یا شما. در ابتدا می شمارند بعد می گویند بروید زنان حامله را هم بشمارید. باز می گویند بروید مرده ها را بشمارید. آیه آمد که آنقدر سرگرم آمار هستید که از عبرت گرفتن مرده ها غافل شدید و می روید مرده ها را می شمارید! این مفسر قرآن گفت: زن و شوهری که بهم نیش می زنند نمازشان صحیح است اما قبول نیست  قرآن می گوید اگر فرد اهل نماز نیست به او دختر ندهید. حجت الاسلام قرائتی تاکید کرد: بعد از این‌‌ همایش جلسات قرآن را گسترش دهید. تفسیر قرآن زیاد ببینید و محوریت کارتان قرآن باشد. حتی روضه هم بر مبنای قرآن بخوانید. وی توصیه هایی را به بانوان محفل دار قرآن کریم ارائه کرد و گفت:  درجلسات قرآنی وقتی مردان حضور ندارند رنگی لباس بپوشید. در جلسات قرآن گاهی شوخ طبعی داشته باشید. خنده های حکیمانه در جلسات ایجاد کنید. تفسیر مطالعه کنید و‌ با خودتان قرار بگذارید و بدون خواندن تفسیر نخوابید. 

زکیه عبداللهیان دبیر همایش اخلاق و معنویت در ادامه این مراسم گزارشی از این همایش ارائه کرد و گفت: به یقین حضرت زینب بزرگترین مبلغ دین اسلام و‌ حماسه ساز کربلاست. وی با اشاره به برگزاری ۱۵ دوره از همایش بانوان قرآن پژوه گفت: دوره هفتم این همایش با حضور چهار هزار بانو قرآن پژوه در محضر مقام معظم رهبری برگزار شد که مقام معظم رهبری فرمودند وجود بانوان قرآن پژوه موهبیت الهی است. عبداللهیان یادی از برگزار کنندگان پیشین این همایش کرد و گفت: مرحوم حجت الاسلام احمد احمدی دبیر این همایش بودند و‌ خالصانه در این باره کار کردند. مرحوم استاد محمدرضا حکیمی نیز در توصیف این همایش گفتند این همایش در جهان اسلام بی نظیر است. دبیر همایش اخلاق و‌ معنویت با اشاره به وقایع اخیر غزه گفت: باید در ایام غزه یادی از حفاظ قرآن کنیم. یکی از گردان های  غزه حفاظ نام دارد که همگی افراد آن حافظان کلام وحی اند. عبداللهیان گفت: در ادامه برگزاری همایش بانوان قرآن پژوه، از ابتدای امسال در ماه مبارک رمضان طرح شناسایی بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم برگزار شد و تمامی محافل در این طرح شناسایی و نیاز سنجی شدند و‌ تمام وسایلی که برای برپایی محافل قرآنی نیاز است در اختیارشان قرار دادیم تا این محافل بهتر و موثرتر برگزار شود. به گفته وی، بیش از هزار محفل قرآنی در مناطق ۲۲ گانه و‌ بیش از ۱۲۵۰ مبلغ در تهران وجود دارد. بیان احساسی و عاطفی مبلغان بانو بهترین رسانه معارف قرآن کریم است. وی تاکید کرد: تمام خانه ها و‌ محافل و بانوان مبلغ قرآنی یک ویژگی مشترک مردمی بودن را دارند به طوری که سالهاست خودجوش این نهادها را به صورت مستمر اداره می کنند. وی ادامه داد: باید تلاش شود رفتارهای فردی، خانوادگی، مدیریت ، مسایل سیاسی و بین المللی بر اساس قرآن و اسلام شکل گیرد و مبلغان قرآنی به درستی در این مسیر هستند. عبداللهیان با بیان اینکه هر جا به ظرفیت بانوان توجه شود بیشتر شاهد بروز ارزش های اسلامی خواهیم بود گفت: بنابراین از شما انتظار حمایت از این محافل را داریم. این تعداد محافل قطره ای از دریاست و جا دارد بیشتر از آن حمایت شود. وی از مسئولین درخواست کرد تا پانزدهمین همایش بانوان قرآن پژوه در کنار حرم امام رضا برگزار شود و همچنین بانوان قرآن پژوه بتوانند در عتبات عالیات حضور یابند.

سردار مصطفی ایزدی معاون راهبردی و اشراف ستاد مشترک نیروهای مسلح در این مراسم با بیان اینکه انقلاب اسلامی انقلاب ارزشهاست و پیام خاص خود را دارد گفت: امروز آنچه مقام معظم رهبری به عنوان تمدن نوین اسلامی بیان کردند در پرتو قرآن در جبهه مقا‌ومت تجلی یافته است. وی ادامه داد: ارزش های انقلاب اسلامی در دنیا جا افتاده و متفکران غربی می گویند انقلاب اسلامی سیاست را با معنویت در هم آمیخته و به قول رهبران مطرح جهانی اساس دشمنی غرب همین مبانی اساسی است که در مقابل اندیشه اومانیستی قرار می گیرد. به گفته سردار ایزدی، در غرب به تدریج ارزش های درون قرآن کریم در پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفته است. برخلاف نگاه مادی ذهن و طبعیت سازنده وحدت هستند و ماده و آگاهی دو صورت از کل یکپارچه هستند. به تدریج این نگاه توحیدی که در قرآن هست در غرب مورد توجه قرار گرفته و آنها در راهبرد صد ساله خود بر فقدان معنویت در غرب تاکید کردند. وی با بیان اینکه مبانی توحیدی در جهان در حال پیشرفت است عنوان کرد: بعثت درونی و بیرونی انسان ها در تحقق مبانی توحیدی موثر است. مریم حاج عبدالباقی در ادامه این مراسم گفت: نماز زیارت خداست و ذکر حاضر کردن خداست و ما از ذکر غافلیم. این مجالس قرآن کریم می تواند محمل مناسبی برای ذکر باشد. وی با اشاره به ویژگی های مبلغان کریم گفت: خوش رویی مهمترین ویژگی مبلغان کریم است. باید مراقب باشیم انحراف در محافل راه پیدا نکند و ‌ اساتید معتبر به مجالس دعوت شود. باید سعی کنیم در مقام مبلغ و‌ مستمع متواضع باشیم و از اشرافی گری دوری کنیم. همچنین نظم و‌ برنامه ریزی درست داشته باشیم. وی با بیان اینکه باید حلم زیاد در رویارویی با مردم داشته باشیم عنوان کرد: از سویی باید امکانات رفاهی را فراهم کنیم و اطلاع رسانی دقیق داشته باشیم. از محافل بازخوردگیری کنیم. حاج عبدالباقی گفت: برگزاری محافل قرآنی و اجابت نمازهای روزانه می تواند مصداقی از ذکر کثیر باشد که باید نسبت به آن اهتمام داشته باشیم.

در پایان این مراسم از بانوان مبلغ و محفل دار قرآن کریم تجلیل شد که اسامی آنها به شرح زیر اعلام می شود.

عزت السادات میرخانی مبلغ و استاد با سابقه و پیشکسوت علوم و معارف قرآنی، فریبا عباسوند مبلغ و استاد شاخص علوم و معارف قرآن ،فهیمه فرهمند پور مبلغ و استاد شاخص علوم و معارف قرآن، بتول مقراضچی (فلکشاهی) مبلغ سخنران با سابقه و پژوهشگر علوم و معارف قرآن ، مریم محمودزاده مبلغ ممتاز نویسنده و مدرس علوم معارف،دقدسی ملک الگوی صبر و استقامت ،‌ مبلغ و مربی پیشکسوت قرآن ، رضیه سادات آستانه مبلغ و مدرس ممتاز معارف ، آنا ناظری مبلغ و پیشکسوت و مربی موفق و با سابقه قرآن ، معصومه میری آشتیانی مبلغ پیشکسوت استاد و مربی با سابقه علوم و معارف قرآن ،جمیله افروز محفل دار و مربی با سابقه قران، مریم انبار دار الگوی صبر و استقامت و محفل دار، زینب ذاکری مربی و محفل دار پیشکسوت قرآن ،فرشته کروبی مبلغ مربی موفق قرآن ،اشرف نیکو حرف تمیز مبلغ و مربی قرآن ، مرضیه ابراهیمی مبلغ و معلم ممتاز،دعذرا خلیلی مبلغ و استاد پیشکسوت علوم و معارف قرآن ، شهربانو سعیدی معلم و مربی موفق قرآن ، فاطمه اکبری مبلغ و محفل دار باسابقه و پیشکسوت قرآن ، بتول پور ابراهیمی مربی و محفل دار فعال و خادم با سابقه، و طرلان رجبی مربی و محفل دار فعال و ممتاز قرآن.

 

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

امیرحسین کسائی، خبرنگار:

مسجد پارک قیطریه و بانی خیر

مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران:

نگاهی به علت‌های ساختاری مشارکت پایین‌تر از میانگین در تهران

همه ابهامات مصوبۀ جدید شورای عالی فضای مجازی؛

ممنوع می‌کنم، پس هستم!

در پی انتقاد از به کار رفتن واژه «خلیج فارس»؛

خبرنگاران قطری، لطفا به موزه‌ها سر بزنید!

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

از شورشی‌های یمنی تا سال 57! چراغ سبز به تحقیر ملی

علی سعد، مدیر اندیشکده حکمرانی شریف:

مهجوریت سرمایه ‌اجتماعی و تلاش برای اصلاح امور

نقدی به یک رفتار رسانه‌ای که چند بار تکرار شده است

کاش مردم سیستان‌و‌بلوچستان، توییت خانم خبرنگار را ندیده باشند

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تنش در شرق از زاویه‌ای دیگر

سهیلا عباس‌پور، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

کریم مجتهدی؛ فیلسوفی وقف فلسفه

پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

مدرسه دولتی از نوعی دیگر

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

بنویسید مرا، شهر مرا خشت به خشت

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

مردی در خیابان کشوردوست

نعمیه موحد، روزنامه‌نگار:

چرا دوباره هک شدیم؟

بچه کشتن تو مرام من نیست؛

دم ناصر خاکزادهای مدینه گرم...

در ۱۰۰ سالگی از جان جلال چه می‌خواهیم؟

ایران ۱۴۰۲ و جنبش جلال

حضور وزیر بهداشت و خبرنگار صداوسیما در اتاق زایمان؛

اتاق زایمان بیلبورد تبلیغاتی نیست

ابوالقاسم رحمانی، دستیار سردبیر:

موضع فان فانی

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

پرواز از پمپ‌بنزین

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان؛

از عباس آژانس تا سخنران تلویزیون + فیلم

حامد عسکری، شاعر و نویسنده؛

ملاقات بر سطح لغزنده‌ کلمات

از میدان التحریر تا دانشگاه هاروارد؛

ایران در نوک پیکان درگیری‌ است

فاطمه کنعانی، عضو هیات‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

قوی سیاه هوش‌مصنوعی و دنیای سفید کودکان

رامین شمسایی‌نیا، دانش‌آموخته دکترای علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی:

ایده «مقاومت اجتماعی» اسلام‌گرا و لکنت علوم اجتماعی متاخر

خبر بازداشت فرزند یکی از مسئولان قضایی تایید شد

فرصت و تهدید برخورد با یک دانه‌درشت دیگر

کلید اسرار بر قفل صندوق‌های قرض‌الحسنه؛

روایتی از شگرد جدید فرار مالیاتی در استان فارس

تاثیر و تأثر سینما و جامعه از منظر مرحوم دکتر عماد افروغ

سینما آینه جامعه است

به بهانه استعفای لوئیس روبیالس، رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به‌خاطر اقدام غیراخلاقی در جام‌جهانی

وقتی اخلاق بر فوتبال پیروز شد

ادعای معاون وزیر آموزش‌وپرورش مبنی‌بر تعطیلی انتشارات گاج باز هم آب رفت؛

مردودی آموزش و پرورش در آزمون گاج

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:

موفقیت سیاست دلارزدایی از ارز اربعین

رضا کردلو، روزنامه‌نگار:

پراکنده از اربعین

صادق نیکو، روزنامه‌نگار:

زبان رسا و البته رسانا

احمد اولیائی، عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

اربعین را به مثابه «فرهنگ» باید دید نه اتفاق مناسکی موسمی

نقدی بر سفر هیات فنی آب ایران جهت درخواست اجرای کامل قرارداد هیرمند

غصه ناتمام هیرمند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار