رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از شناسایی 4 باند جعل مدرک در ‌‌سال گذشته خبر داد؛
در سال‌های اخیر برخی علاقه‌مندان و داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها راه «میان‌بر» رسیدن به مدرک تحصیلی را انتخاب کرده‌اند و می‌خواهند به‌جای زحمت کشیدن و درس خواندن، ره صدساله را یک‌روزه طی کنند و با داشتن مدرک تحصیلی وارد بازار اشتغال شوند. بر همین اساس چندی بود سامانه‌ای تلاش می‌کرد تا به این خواسته برخی دانشجویان پاسخ دهد و با دور زدن قانون، مدرک تحصیلی جعل کند و با اخذ مبلغی هنگفت هم خود از این راه منتفع شود و هم راه این دانشجویان برای رسیدن به مدرک تحصیلی را به‌اصطلاح «آسان» کند.
  • ۱۴۰۲-۰۹-۰۲ - ۰۰:۲۵
  • 00
رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از شناسایی 4 باند جعل مدرک در ‌‌سال گذشته خبر داد؛
یکپارچه‌سازی امکان وقوع جعل را به صفر رساند
یکپارچه‌سازی امکان وقوع جعل را  به صفر رساند

سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه: در سال‌های اخیر برخی علاقه‌مندان و داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها راه «میان‌بر» رسیدن به مدرک تحصیلی را انتخاب کرده‌اند و می‌خواهند به‌جای زحمت کشیدن و درس خواندن، ره صدساله را یک‌روزه طی کنند و با داشتن مدرک تحصیلی وارد بازار اشتغال شوند. بر همین اساس چندی بود سامانه‌ای تلاش می‌کرد تا به این خواسته برخی دانشجویان پاسخ دهد و با دور زدن قانون، مدرک تحصیلی جعل کند و با اخذ مبلغی هنگفت هم خود از این راه منتفع شود و هم راه این دانشجویان برای رسیدن به مدرک تحصیلی را به‌اصطلاح «آسان» کند.
شهریور امسال بود که رئیس دانشگاه آزاد صراحتا اعلام کرد یک سامانه فعال در خارج از کشور هیچ ارتباطی با دانشگاه آزاد ندارد و به‌صورت کامل جعلی است. او در نشست خبری خود که شهریور امسال برگزار شد خطاب به خانواده‌ها تاکید کرد تنها سامانه رسمی دانشگاه آزاد «آموزشیار» است و به هیچ وجه نمی‌توانند از طریق سامانه‌های دیگر که کار کلاهبرداری انجام می‌دهند، وارد دانشگاه آزاد شوند. او گفت سامانه «ایران تحصیلات» که در یک کشور خارجی فعالیت می‌کند، هیچ ربطی به دانشگاه آزاد ندارد و جعل کامل است.
چند می‌گیری مدرک جعلی بدی؟
دوشنبه (29 آبان 1402) سرهنگ ضرغام آذین، معاون عملیات ویژه پلیس آگاهی فراجا از دستگیری شبکه حرفه‌ای و بین‌المللی جعل مدارک تحصیلی طی عملیاتی با تلاش کارآگاهان خبر داد. به گفته او این باند با همکاری حراست دانشگاه‌‌های کشور شناسایی و منهدم شدند و از مخفیگاه آنان بیش از ۲۰۰ مدرک دانشگاهی کشف شد. آن‌طور که آذین گفته این باند حرفه‌ای از طریق گروهی از بازاریابان آموزش‌دیده و خیلی‌حرفه‌ای، با تهیه کلیپ‌های ویدئویی با حضور هنرمندان شاخص نسبت به جذب مشتری، هم در داخل کشور و هم در کشورهای همسایه اقدامات خود را انجام می‌دادند. بر همین اساس کارآگاهان عملیات ویژه طی یک قرار صوری اعضای مهم این باند را هنگام ورود به کشور دستگیر و سپس سایر متهمان را در اقدامات بعدی دستگیر کردند. نکته مهم آنکه طبق بازجویی‌های انجام‌شده هر مدرک تحصیلی به‌طور متوسط بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان در داخل کشور و بین سه تا پنج‌هزار دلار در خارج از کشور به فروش می‌رسید. طی سال‌های اخیر، پلیس اقدامات ویژه‌ای در این زمینه انجام داده که دستاوردهای مثبتی را هم برای نظام آموزش عالی داشته است. ناگفته نماند که حراست دانشگاه آزاد نیز نقش پررنگ و تاثیرگذاری در پیگیری و شناسایی این باند داشت و کمک زیادی به پلیس کرد.

ادامه مطلب را می‌توانید اینجا بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰