گروه کشوری حقوق دانشگاه آزاد؛
گروه کشوری حقوق دانشگاه آزاد در بیانیه‌ای جنایات رژیم‌صهیونیستی در غزه را محکوم کرد.
  • ۱۴۰۲-۰۸-۲۸ - ۰۱:۵۳
  • 00
گروه کشوری حقوق دانشگاه آزاد؛
هر اقدامی در مسیر توقف نسل‌کشی در غزه، ماندگار خواهد ماند
هر اقدامی در مسیر توقف نسل‌کشی در غزه، ماندگار خواهد ماند

فرهیختگان: گروه کشوری حقوق دانشگاه آزاد اسلامی در بیانیه‌ای تداوم جنایات رژیم‌صهیونیستی در غزه را محکوم و اعلام کرد هر اقدامی که در مسیر توقف، مبارزه و سرکوب جنایات بین‌‌المللی و نسل‌کشی در غزه صورت گیرد، در تاریخ و آیینه قضاوت وجدان ملت‌ها، ماندگار خواهد ماند و به‌عنوان یک عامل بازدارنده قانونی، افتخاری برای عدم تکرار چنین وقایعی برای کل بشریت و در تمام نقاط جهان خواهد شد.
متن بیانیه گروه کشوری حقوق دانشگاه آزاد در محکومیت تداوم جنایات رژیم‌صهیونیستی در غزه به شرح زیر است:
گروه کشوری حقوق دانشگاه‌ آزاد، نهاد‌های بین‌المللی مسئول، «به‌خصوص شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد» و تمامی اندیشمندان و مقامات آزاداندیش جهان، اعم از حقوقی، سیاسی و اجتماعی، «به‌ویژه دادستان‌های عدالتخواه»، وکلا و حقوقدانان عدالت‌جو و مقامات نوع‌دوست تمامی ملل و کشورهای جهان، در سطوح محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد خطاب قرار داده و بر مبنای وظیفه انسانی خود فرض می‌داند که ضمن یادآوری رسالت قانونی، انسانی و وجدانی همه عدالتخواهان جهان برای مبارزه با نقض فاحش قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه و به‌ویژه جنایت نسل‌کشی محرز در غزه توسط رژیم‌صهیونیستی، بر لزوم حمایت از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه از طریق «اقدامات» «عملی»، «موثر» و «جدی»، «به نقض فاحش حقوق بشردوستانه و ارتکاب جنایات فجیع انسانی در غزه پایان داده و بر محاکمه و مجازات سران و فرماندهان رژیم اسرائیل» تاکید نماید. یقینا و بدون تردید هر اقدامی که در مسیر توقف، مبارزه و سرکوب جنایات بین‌المللی و نسل‌کشی در غزه صورت گیرد، در تاریخ و آیینه قضاوت وجدان ملت‌ها، ماندگار خواهد ماند و به‌عنوان یک عامل بازدارنده قانونی، افتخاری برای عدم تکرار چنین وقایعی برای کل بشریت و در تمام نقاط جهان خواهد شد. لذا در راستای این رسالت انسانی و به‌منظور تحقق اقدامات موثر و عملی، ضمن اشاره مختصر به سرفصل نقض‏های بنیادین و تخطی‌ناپذیر اصول حقوق بین‌الملل و ذکر جنایات فجیع ارتکابی در غزه توسط رژیم اشغالگر فلسطین، اقدامات ممکن و مورد انتظار جهت پیگیری و اجرا پیشنهاد می‌گردد.

الف؛ نقض‏های بنیادین اصول تخطی‌ناپذیر حقوق بین‌الملل و جنایات فجیع ارتکابی رژیم اسرائیل
1- رژیم اشغالگر اسرائیل، رژیم منحصربه‌فردی است که بیشترین بی‌توجهی را به قطعنامه‌های سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه قطعنامه‌های شورای امنیت و مجمع عمومی نموده‌ و به هیچ یک از قواعد بین‌المللی و اصول انسانی پایبند نمی‌باشد. از این رو، به‌عنوان رژیم مخل نظم و امنیت بین‌المللی در نزد افکار عمومی شناخته شده است. شاهد این مدعا اتخاذ مواضع این رژیم بعد از صدور قطعنامه اخیر مجمع عمومی است که رسما اعلام می‌نماید که مجمع عمومی مشروعیت ندارد.
2- به دنیا اعلام می‌دارد، این قتل و کشتار در غزه که به دستور نخست‌وزیر جانی این رژیم یعنی نتانیاهو صورت می‌گیرد، برای حفاظت از رژیم اسرائیل نیست، بلکه برای حفظ موقعیت این فرد جنایتکار در قدرت است. لذا این موضوع باید به‌عنوان یک عامل اصلی ارتکاب جنایت در غزه، مورد توجه تمامی مراجع مسئول اعم از سیاسی و قضایی و از جمله محافل داخلی آن رژیم نیز قرار گیرد.
3- رژیم اسرائیل که براساس قطعنامه‏های سازمان ملل متحد، ازجمله «قطعنامه 242 مورخه 1967شورای امنیت و رای مشورتی به تاریخ 9 جولای 2004، دیوان بین‌المللی دادگستری» یک «رژیم اشغالگر» محسوب می‌شود، از هفتم اکتبر 2023 (15 مهر 1402) در قبال حق مقاومت مشروع و قانونی مردم فلسطین برای مقابله با اشغالگری، با استراتژی اعلامی ارتکاب نسل‌کشی در غزه و اعلام رسمی نابودی کل مردم غزه، حملات گسترده، مستمر و هدفمندی علیه جمعیت غیرنظامی غزه سازماندهی و انجام داده است؛ به‌طوری‌که در مدت 40 روز با نقض تمام مقررات تخطی‌ناپذیر حقوق بین‌الملل به‌ویژه کنوانسیون‌های چهارگانه 1949 ژنو و پروتکل‏های الحاقی به آن، هزاران کودک و زن و مرد بی‌گناه را به شهادت رسانده و منطقه غزه را همچنان از زمین و هوا و دریا مورد تهاجم و محاصره قرار داده است. این جنایات نسل‌کشی، در کنار جنایات قانا، صبرا و شتیلا و دیریاسین لکه ننگی دیگر در کارنامه خونین این رژیم نسل‌کش و کودک‌کش است.
4- رژیم‌صهیونیستی با 75 سال سابقه اشغالگری به پشتوانه حمایت‌های آمریکا، انگلستان و فرانسه در انظار مردم جهان به شدیدترین شکل یک جمعیت غیرنظامی را در محاصره کامل و قطعی قرار داده و با «قصد خاص» که همان «نسل‌کشی مردم غزه» است، اقدام به حملات پیوسته و گسترده به مراکز غیرنظامی، منازل، بیمارستان‌ها، مساجد، کلیساها و مراکز امدادی کرده است؛ به‌طوری‌که در سایه بی‌عملی و ناکارآمدی شورای امنیت، حتی مراکز وابسته به سازمان ملل از جمله مدارس «آنروا» تحت شدیدترین حملات قرار گرفته است. لذا تعقیب و محاکمه حامیان این جنایات نیز باید پیگیری شود؛ چراکه سهم سران و افراد حامی و مشوق این جنایات کمتر از مرتکبان و مباشران آن جنایات نیست.
5- این رژیم، «در استمرار نقض کنوانسیون‏های بین‌المللی و اصول تخطی‌ناپذیر حقوق بین‌الملل»، با استفاده از «سلاح‌های ممنوعه اهدایی آمریکا از جمله بمب‌های فسفری و بمب‌های خوشه‌ای» و «حمله به مراکز غیرنظامی، بسیاری از قواعد کنوانسیون‌های 1899 و 1907 لاهه و همچنین اصول اساسی حقوق بین‌الملل بشردوستانه نظیر اصل تفکیک، تناسب، ضرورت و منع رنج بیهوده و منع مجازات دسته‌جمعی را به صورت فاحش نقض کرده است» و از این جهت «مرتکب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» شده است. .
6-خودداری رژیم‌صهیونیستی از ایجاد گذرگاه امن برای غیرنظامیان، حمله به مراکز بهداشتی و بیمارستان‏ها و آمبولانس‏های حامل مجروحان و به‌طور کلی حمله به غیرنظامیان، قطع آب، برق، سوخت و به قحطی کشاندن اجباری جمعیت غیرنظامی نه‌تنها نقض فاحش کنوانسیون چهارگانه ژنو (1949) و پروتکل‌های الحاقی آن و نقض کنوانسیون 1954 لاهه می‌باشد.
لذا؛ «بر مبنای قواعد مسلم حقوق بین‌الملل عرفی و قراردادی این اقدامات مصداق جنایات فجیع بین‌المللی از جمله جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت نسل‌کشی محسوب می‌شود که علاوه‌بر اعمال صلاحیت جهانی تمامی کشورهای عدالتخواه جهان، تاسیس یک دیوان بین‌المللی کیفری ویژه را جهت محاکمه و مجازات رژیم‌صهیونیستی ضروری می‌سازد.

ب)؛ از آنجا که هیچ وجدان آزاده‌ای در جهان، در عصری که موسوم به «عصر آگاهی» است، در مواجهه با جنایات رژیم‌صهیونیستی در غزه و وضعیت اسفناک آن منطقه که مصداق بارز نقض صلح و امنیت جهانی و نقض قواعد آمره حقوق بین‌المللی است، نمی‌تواند بی‌تفاوت بماند، گروه حقوق کشوری دانشگاه آزاد در راستای رسالت عدالتخواهی خود، اقدامات ذیل را جهت پیگیری و اجرا پیشنهاد می‌نماید؛
1- از شورای امنیت و درصورت ناکارآمدی این شورا که متاسفانه در حال حاضر به جهت اِعمال نفوذ دولت آمریکا اظهر من‌الشمس است، از مجمع عمومی سازمان ملل و همچنین سازمان‌های منطقه‏ای و همه کشورهای جهان می‌خواهد که به جنایات ارتکابی در غزه پایان داده و آتش‌بس فوری و پایدار را حاکم کند.
2- دادستان دیوان بین‏المللی کیفری (ICC) با توجه به مفتوح بودن پرونده رژیم اسرائیل و عضویت فلسطین در اساسنامه رم، به‌صورت فوری و ویژه؛ آمران، عاملان و فرماندهان جنایات ارتکابی بین‌المللی در غزه را تحت تعقیب کیفری قرار دهد.
3- تمامی کشورهای آزاده و عدالتخواه جهان با استفاده از ظرفیت‌های محاکم ملی و با اعمال صلاحیت جهانی زمینه تعقیب آمرین و مرتکبان جنایات جنگی و نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت را به‌منظور مبارزه با «بی‌کیفری مانی» و در پاسخ به «جریحه‌دار شدن وجدان بشری» و «التیام‌بخشی به ناله‌های غم‏بار مادران و کودکان فلسطینی» فراهم نمایند.
4- انتظار جهانیان از سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‏ای و همه کشورها آن است که از همه ظرفیت‌های خود برای مجازات رژیم تل‌آویو از طریق اعمال تحریم در حوزه‌های انتقال انرژی و کالا، تحریم کالاهای ساخت آن رژیم، قطع روابط دیپلماتیک و اخراج سفرای صهیونیستی و اخراج و تعلیق حق رای این رژیم در مجامع جهانی و منطقه‌ای استفاده نمایند.
5- انتظار آن است که تمامی ساز وکار‌های بین‌المللی حقوق بشری، از جمله دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد، نهاد‌های معاهده‌ای و شورای حقوق بشر، توجه اعضای سازمان ملل را به وضعیت غزه و نقض فاحش صلح و امنیت بین‌المللی جلب نموده و زمینه را برای محاکمه و پاسخگویی این رژیم و مسئولیت‌پذیری کشورهای حامی آن فراهم نمایند.
در این راستا و برای تحقق اقدامات مذکور از جامعه حقوقی بین‌المللی در سطوح داخلی، منطقه‌ای و جهانی اعم از دانشجویان، نخبگان، کارشناسان، وکلا و قضات، دعوت به عمل می‌آید تا با مشارکت و هم‌اندیشی علمی و حقوقی و اشتراک‌گذاری نظرات و گفتمان‌سازی حقوقی و بازتعریف مبانی و ادبیات حق مقاومت و حق ایستادگی در مقابل ظلم، فصل نوینی از منشور ملل متحد را ذیل حقوق بین‌الملل مقاومت، تقویم و تقنین نمایند.
در پایان ضمن همدردی با مردم بی‌گناه غزه و تاکید بر اشغالی بودن سرزمین فلسطین و قدس شریف و شناسایی حقوق مشروع مردم فلسطین و حق مقاومت برای مقابله با اشغالگری که در منشور سازمان ملل و اصول حقوق بین‌الملل بر آن تاکید شده‌است، اعلام می‌دارد راهکار حقوقی حل مساله فلسطین، پایان اشغالگری و استیفای حقوق مردم فلسطین از طریق حق بازگشت همه فلسطینیان آواره در سراسر جهان و احقاق حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین از طریق برگزاری همه‌پرسی در میان ساکنان بومی و اصیل فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی است.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۱