• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۸-۱۱ - ۰۴:۳۲
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
امنیت انرژی و امنیت غذایی 2 چالش در تداوم جنگ است؛

موشک‌ها به مقصد بنادر صهیونیستی

رادیو ارتش رژیم‌صهیونیستی نیز اعلام کرد که موج حمله راکتی اخیر به اسدود، شدیدترین حمله به این شهر از آغاز جنگ بوده و حداقل صدای ۲۰ انفجار در این شهر شنیده شده است. با توجه به تداوم جنایات رژیم‌صهیونیستی، روز گذشته رهبر معظم انقلاب ضمن تاکید بر لزوم بسیج دنیای اسلام و ضرورت پافشاری دولت‌های اسلامی بر قطع فوری جنایات و بمباران‌ها در غزه، از این دولت‌ها خواستند راه صدور نفت و ارزاق به رژیم‌صهیونیستی را مسدود و با آن رژیم همکاری اقتصادی نکنند و در همه مجامع جهانی، صریح، بدون لکنت و دوپهلوگویی و با صدای بلند جنایات و فجایع رژیم غاصب را محکوم کنند.

موشک‌ها به مقصد بنادر صهیونیستی

فرهیختگان: تا پیش از جنگ ساکنان غزه از 24 ساعت شبانه روز، بین چهار تا شش ساعت برق داشتند. این مقدار شاید برای شارژ گوشی‌های موبایل کافی بود اما برای «یخچال» که باید بی‌وقفه کار کند نه. در فقدان امکان استفاده موثر از یخچال به‌عنوان اصلی‌ترین نگهدارنده خرد مواد غذایی، ساکنان نوار غزه قادر به انبار و برنامه‌ریزی بلندمدت غذایی نبودند. این وضعیت برای نهادهای دولتی غزه نیز تقریبا مشابه بود زیرا سردخانه بزرگی وجود نداشت. کمبود برق باعث شده بود تا غزه نیازمند واردات روزانه باشد. این پدیده در کنار اعمال محدودیت شدید بر واردات به این منطقه باعث شده تل‌آویو نبض جریان غذایی غزه را در دست داشته باشد. رژیم در جریان جنگ اخیر، باعث شده زندگی در غزه که پیش از جنگ نیز غیرقابل تحمل بود، دیگر قابل وصف نباشد. صهیونیست‌ها برای تنبیه غزه روزانه اجازه واردات 500 کامیون کالا را به آنها می‌دادند اما در طول 26 روز جنگ به جای 13 هزار کامیون، تنها 20 کامیون امکان ورود به غزه را داشته است. در کنار توقف واردات و محاصره کامل، نوار غزه با دو عامل تشدید‌کننده دیگر درخصوص سوخت، غذا و دارو مواجه است. صهیونیست‌ها دست به بمباران انبارها و مراکز خرید می‌زنند تا مواد غذایی باقی‌مانده از بین برود و همزمان به دلیل جنگ تعداد زخمی‌ها و به تبع آن نیاز به دارو افزایش یافته است. این پدیده‌ها در کنار محاصره، دیگر لبه‌های قیچی فشار علیه غزه هستند.

دفتر رسانه‌ای دولتی در نوار غزه روز چهارم آبان اعلام کرده بود جنگنده‌های دشمن از 7 اکتبر، 10 نانوایی را بمباران و به‌طور کامل ویران کرده‌اند. صهیونیست‌ها در روز سوم آبان تنها نانوایی در اردوگاه المغازی را بمباران کردند تا 22 هزار ساکن این منطقه نانی برای تداوم حیات نداشته باشند. همچنین از دو میلیون و 200 هزار ساکن نوار غزه تاکنون هشت هزار و 306 نفر به شهادت رسیده‌اند، 21 هزار و 48 نفر زخمی شده و یک هزار و 870 نفر دیگر مفقودند. همزمان با این شرایط، ارتش رژیم‌صهیونیستی با همراهی پنج هزار نظامی آمریکایی حمله زمینی علیه غزه را آغاز کرده و انگلیس به همراه آلمان وظیفه تامین تدارکات شهرک‌نشینان صهیونیست در پناهگاه‌ها را برعهده دارند. جدا از این دو، غرب دو کانال ویژه امنیت غذایی و انرژی را برای صهیونیست‌ها ایجاد کرده است؛ امنیت غذایی را استرالیا تامین می‌کند و امنیت انرژی را جمهوری آذربایجان.

در برابر جنایات صهیونیست‌ها، مقاومت اسلامی در غزه نیز حملات موشکی خود را به سرزمین‌های اشغالی ادامه می‌دهد. منابع عبری‌زبان اعلام کردند که در حمله موشکی اخیر قسام چند موشک مستقیما به تل‌آویو، ریشون لتسیون، بات‌یام و بلماخیم اصابت کرده است. رادیو ارتش رژیم‌صهیونیستی نیز اعلام کرد که موج حمله راکتی اخیر به اسدود، شدیدترین حمله به این شهر از آغاز جنگ بوده و حداقل صدای ۲۰ انفجار در این شهر شنیده شده است. با توجه به تداوم جنایات رژیم‌صهیونیستی، روز گذشته رهبر معظم انقلاب ضمن تاکید بر لزوم بسیج دنیای اسلام و ضرورت پافشاری دولت‌های اسلامی بر قطع فوری جنایات و بمباران‌ها در غزه، از این دولت‌ها خواستند راه صدور نفت و ارزاق به رژیم‌صهیونیستی را مسدود و با آن رژیم همکاری اقتصادی نکنند و در همه مجامع جهانی، صریح، بدون لکنت و دوپهلوگویی و با صدای بلند جنایات و فجایع رژیم غاصب را محکوم کنند. در این گزارش به بررسی دو موضوع امنیت انرژی و امنیت غذایی رژیم‌صهیونیستی در جنگ اخیر پرداخته شده است.

جهان اسلام بزرگ‌ترین تامین‌کننده نفت تل‌آویو است. این مساله را گزارش روز پنجشنبه هفته گذشته(4 آبان، 26 اکتبر) خبرگزاری بلومبرگ برملا ساخت. این گزارش که با عنوان«اسرائیل نفت خود را از کجا تامین می‌کند؟» منتشر شده، گزارش می‌کند قزاقستان و آذربایجان رتبه‌های اول و دوم را در سبد تامین‌کنندگان نفت رژیم در اختیار دارند. این گزارش نشان می‌دهد آستانه و باکو مجموع 60 درصد نفت تل‌آویو را تامین می‌کنند. رژیم‌صهیونیستی روزانه به 220 هزار بشکه نفت نیاز دارد. از این میزان 90 هزار بشکه را قزاقستان و 40 هزار بشکه را آذربایجان تامین می‌کند. دو هفته پیش محموله یک میلیون بشکه‌ای آذربایجان از خط لوله «باکو- جیحان» به مقصد بندر ایلات بارگیری شده است. طبق داده‌های منتشرشده در سال 2021، اسرائیل 1.36 میلیارد دلار نفت خام وارد کرد و به پنجاهمین واردکننده بزرگ نفت خام در جهان تبدیل شد. در همان سال نفت خام نهمین کالای وارداتی اسرائیل بود. اسرائیل نفت خام را عمدتا از آذربایجان (888 میلیون دلار)، ایالات‌متحده (197 میلیون دلار)، برزیل (134 میلیون دلار)، نیجریه (86.7 میلیون دلار) و آنگولا (57.9 میلیون دلار) وارد کرده است. تامین انرژی از دو کشور قزاقستان و آذربایجان دو مزیت برای صهیونیست‌ها دارد؛ «فاصله جغرافیایی» و «واردات بالا از تل‌آویو». باکو جزء اصلی‌ترین وارد‌کنندگان سلاح از تل‌آویو بوده و سالانه 13 درصد صادرات تسلیحاتی رژیم را خریداری می‌کند. این دو کشور همچنین نسبت به دیگر تامین‌کنندگان انرژی فاصله کمتری با فلسطین اشغالی داشته و از زیرساخت‌های انتقال انرژی مناسبی بهره می‌برند. کلید اصلی انتقال نفت این دو کشور به فلسطین اشغالی خط لوله «باکو-جیحان» است؛ خط لوله‌ای که از باکو شروع شده و با عبور از گرجستان به بندر جیحان در جنوب ترکیه می‌رسد. نفت منتقل‌شده به بندر جیحان توسط نفتکش‌ها بارگیری شده و به مقاصد صادراتی مانند فلسطین اشغالی می‌روند. قزاقستان هم که کشوری محصور در خشکی است و راهی به دریاهای آزاد ندارد نفت خود را از طریق دریای خزر و با استفاده از نفتکش به بندر باکو منتقل کرده و این‌گونه به خط لوله باکو-جیحان متصل می‌شود. غرب آفریقا حوزه مهم تامین نفت رژیم است. گابن با صادرات 40 هزار بشکه نفت اصلی‌ترین صادرکننده این منطقه به فلسطین اشغالی به حساب می‌آید. برزیل با 20 هزار بشکه و مصر با 10 هزار بشکه دیگر تامین‌کنندگان نفت رژیم هستند. در بین تامین‌کنندگان انرژی رژیم، قاهره به دلیل مرز مشترک با فلسطین اشغالی قادر به صادرات زمینی نفت به رژیم است.

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار