پیش‌بینی‌ها از بازار هوش مصنوعی تا ۷ سال آینده چگونه است؟
هوش مصنوعی با تقویت عملکرد اقتصادی و به‌ویژه با توجه به تولید و نوآوری خدمات تاثیر شگرفی بر تولید ناخالص داخلی گذاشته است. ماحصل سناریوهای مختلف براساس فرضیات مختلف پذیرش هوش مصنوعی مورد محاسبه قرار گرفته است. اعداد و ارقام به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که بازار هوش مصنوعی می‌تواند در تولید ناخالص داخلی نقش داشته باشد.
  • ۱۴۰۲-۰۸-۰۹ - ۰۵:۱۰
  • 10
پیش‌بینی‌ها از بازار هوش مصنوعی تا ۷ سال آینده چگونه است؟
رشد ۸ درصدی تاثیر هوش مصنوعی بر GDP
رشد ۸ درصدی  تاثیر هوش مصنوعی بر GDP

ندا اظهری، مترجم: چند سالی است فناوری نوظهور هوش مصنوعی یکه‌تاز حوزه‌های فناوری دنیا شده و همه جا صحبت از آن است و به‌حدی توانسته توجه‌ها را جلب کند که بسیاری از شرکت‌ها و حتی غول‌های فناوری به سمت استفاده از این فناوری در انواع محصولات نوآورانه خود روی آورده‌اند. از این رو کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که به دلیل توسعه چشمگیر این فناوری می‌توان تا سال‌های آینده شاهد رونق قابل توجه بازار هوش مصنوعی در دنیا باشیم. رشد این فناوری طبیعتا رشد اقتصادی را نیز برای کشورهای فعال در این حوزه به دنبال دارد. در ادامه به بررسی بازار و ارزش بازار هوش مصنوعی و ابعاد آن در چشم‌انداز دنیا می‌پردازیم.

در یک سناریوی خوشبینانه، کل بازار قابل توجه هوش مصنوعی در سال 2030 ممکن است نزدیک به 16 هزار میلیارد دلار باشد. تحلیل این سناریو بیانگر ارزش بالقوه بازار هوش مصنوعی است. کارشناسان سناریوهای مختلفی را برای توضیح میزان پذیرش‌های مختلف هوش مصنوعی در بازارهای بالقوه در نظر می‌گیرند. سناریوها تغییر خاصی از هوش مصنوعی را به تمام بازارهای قابل اجرا برای پذیرش کمتر و بیشتر در طول زمان نشان می‌دهد. علاوه‌بر این، بازارهای قابل اجرا از این نظر، بازارهایی مانند سلامت دیجیتال و بازار تولید هستند که هوش مصنوعی می‌تواند در آنها نقش مهمی داشته باشد. درصد سهم چنین صنایعی که می‌تواند تغییر به هوش مصنوعی را دربرگیرد، براساس تاثیر صنعت، بلوغ، تاثیر در طول زمان و استفاده کلی از هوش مصنوعی محاسبه می‌شود.

همان‌طور که هوش مصنوعی بسیاری از صنایع را به سمت جلو هدایت می‌کند و چشم‌انداز کسب‌وکار را تغییر داده و باعث افزایش بهره‌وری می‌شود، می‌تواند به ارزش 755 میلیارد دلاری در سال 2030 هم برسد. طبق ارزیابی‌ها و پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته بین سال‌ها 2020 تا 2027، هوش مصنوعی با بالاترین میانگین رشد سالیانه، بین سایر بازارهای فناوری با 23.7 درصد بالاترین میزان رشد را از آن خود کرده است. پس از آن، اینترنت اشیا با 20.5 درصد، سیستم‌های ابری با 18.6 درصد، امنیت سایبری با 9.9 درصد و نیمه رساناها با 8 درصد در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در ادامه هم بازارهای خدمات آتی، رباتیک و نرم‌افزار جا خوش کرده‌اند.

هوش مصنوعی با تقویت عملکرد اقتصادی و به‌ویژه با توجه به تولید و نوآوری خدمات تاثیر شگرفی بر تولید ناخالص داخلی گذاشته است. ماحصل سناریوهای مختلف براساس فرضیات مختلف پذیرش هوش مصنوعی مورد محاسبه قرار گرفته است. اعداد و ارقام به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که بازار هوش مصنوعی می‌تواند در تولید ناخالص داخلی نقش داشته باشد. پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که بازار هوش مصنوعی در سال 2023 تا 1.5 درصد تاثیر خوشبینانه‌ای بر GDP دارد و انتظار می‌رود این تاثیر خوشبینانه تا سال 2027 به 7.2 درصد و تا سال 2030 به 9.4 درصد افزایش یابد. به عبارتی پیش‌بینی می‌شود تاثیر بازار هوش مصنوعی بر GDP از سال 2023 تا 2030 با افزایش تاثیر 8 درصدی مواجه شود.

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰