• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۸-۰۶ - ۰۱:۳۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 1
درصورت ورود علنی زمینی آمریکایی‌ها، بایدن باید چقدر هزینه‌ نظامی، سیاسی‌ بدهد؟

آدم‌کش! ویتنام در انتظارت

از ابتدای جنگ تا به امروز، دولت بایدن علی‌رغم حمایت همه‌جانبه از جنایت صهیونیست‌ها، تل‌آویو را از ورود زمینی به غزه بر حذر داشته؛ چراکه برخلاف ارتش غافلگیرشده صهیونیست‌ها، حماس با برنامه‌ریزی قبلی عملیات را آغاز کرده و از قبل برای پاسخ‌های احتمالی آماده شده است. علاوه‌بر این، آمریکایی‌ها مطمئن بودند حمله زمینی اسرائیل به غزه، مقاومت را به‌طور فزاینده‌ای تهاجمی و پای آنها را به میدان نبرد باز می‌کند و در چنین شرایطی عدم دخالت یا دخالت آمریکا، بسیار پرهزینه خواهد بود. برخی تحلیلگران، احتمال می‌دهند دخالت آمریکا در جنگ، آتش سومین جنگ جهانی را روشن می‌کند.

آدم‌کش! ویتنام در انتظارت

فرهیختگان: یک کشتی نیروی دریایی آمریکا چهار موشک کروز و 15 پهپاد شلیک شده از یمن را رهگیری کرد؛ دو پایگاه آمریکایی در سوریه زیر آتش رفت و در عراق پهپادها و موشک‌ها به سمت نیروهای آمریکایی شلیک شدند تا واشنگتن زنگ هشیارکننده‌ای را دریافت کند که اوضاع قرار نیست آن‌گونه که شما فکر می‌کنید، پیش برود. پیش از این اتفاقات، دولت بایدن علاوه‌بر ارائه مستقیم کمک نظامی به تل‌آویو، دو گروه ناو آمریکایی و هواپیماهای اضافی را به منطقه اعزام کرد تا یک سیگنال بازدارنده آشکار به ایران و گروه‌های منطقه‌ای بدهد. بایدن پس از اعلام خبر اعزام این ناوگان، در پیامی ظاهرا بازدارنده گفت «به صراحت به ایرانی‌ها گفته‌ایم که مراقب باشید.» در واکنش به این لفاظی‌ها، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران به طرف غربی هشدار داد که تداوم جنایات صهیونیست‌ها در غزه، جبهه شمالی یعنی حزب‌الله لبنان را وارد جنگ خواهد کرد: «شما نمی‌توانید به حزب‌الله بگویید خویشتنداری کن و بعد به نتانیاهو بگویید هر جنایتی خواستی انجام بده.» در میان رد و بدل شدن این پیام‌ها، حزب‌الله، یک کارزار محاسبه‌شده را در امتداد مرز شمالی به راه انداخت و مواضع نیروهای دفاعی اسرائیل را با موشک‌های ضدتانک هدف قرار داد. پست‌های دیده‌بانی را از کار انداخت و تلاش‌هایی برای نفوذ در مرزها انجام داد. همچنین گروه‌های مقاومت در واکنش به تهدیدات و دخالت‌های مستقیم آمریکا در جنگ، چند پایگاه این کشور در منطقه را هدف قرار گرفتند تا به طرف آمریکایی، خطر شعله‌ور شدن یک جنگ بزرگ‌تر را گوشزد کنند. این پیام‌ها شاید به درستی در واشنگتن دریافت نشد که بامداد روز جمعه آمریکا به دو پایگاه متعلق به گروه‌های مقاومت در شرق سوریه حمله کرد. این حمله بی‌پاسخ نماند و کمی بعد، پایگاه آمریکایی‌ها در میدان نفتی العمر در شمال شرق دیرالزور هدف شش فروند موشک و پایگاه عین‌الاسد با پهپاد هدف قرار گرفت تا سیگنال قوی‌تری به واشنگتن ارسال شود. 

از ابتدای جنگ تا به امروز، دولت بایدن علی‌رغم حمایت همه‌جانبه از جنایت صهیونیست‌ها، تل‌آویو را از ورود زمینی به غزه بر حذر داشته؛ چراکه برخلاف ارتش غافلگیرشده صهیونیست‌ها، حماس با برنامه‌ریزی قبلی عملیات را آغاز کرده و از قبل برای پاسخ‌های احتمالی آماده شده است. علاوه‌بر این، آمریکایی‌ها مطمئن بودند حمله زمینی اسرائیل به غزه، مقاومت را به‌طور فزاینده‌ای تهاجمی و پای آنها را به میدان نبرد باز می‌کند و در چنین شرایطی عدم دخالت یا دخالت آمریکا، بسیار پرهزینه خواهد بود. برخی تحلیلگران، احتمال می‌دهند دخالت آمریکا در جنگ، آتش سومین جنگ جهانی را روشن می‌کند. این دقیقا همان چیزی است که آمریکا تا به امروز سعی کرده، به شکلی مانع آن شود؛ چراکه هیچ‌کس نمی‌داند پس از دخالت در منطقه، جهان با چه سرنوشتی روبه‌رو خواهد شد. اخیرا رابرت گیتس، وزیر دفاع ایالات متحده در دولت جورج دبلیو بوش و باراک اوباما در فارن افرز، بخشی از واقعیت امروز دنیا را تشریح کردند. او نوشت: «ایالات متحده اکنون با تهدیدات جدی‌تری نسبت به دهه‌های گذشته- شاید همیشه- برای امنیت خود مواجه است. پیش از این هرگز با چهار متخاصم متحد - روسیه، چین، کره شمالی و ایران - مواجه نشده بود که زرادخانه هسته‌ای جمعی آنها ظرف چند سال می‌تواند تقریبا دو برابر شود.»

آمریکا برای دخالت در جنگ به همراهی افکار عمومی‌اش نیازمند است. شاید در روزهای نخست این جنگ، بخش قابل توجهی از آمریکایی‌ها خواهان حمایت از رژیم‌صهیونیستی بودند اما با این حال آنها نیز حامی دخالت آمریکا در غرب آسیا نیستند. این را آخرین نظرسنجی PBS NewsHour/NPR/Marist، نشان می‌دهد. براساس این نظرسنجی که جزئیات آن 13 اکتبر یعنی شش روز پس از جنگ منتشر شده، نزدیک به هشت نفر از هر 10 آمریکایی می‌ترسند که جنگی که بین اسرائیل و حماس درگرفته، منجر به جنگ گسترده‌تری در خاورمیانه شود. این نگرانی البته به رسانه‌های غربی نیز کشیده شده است و تحلیلگران به دولت بایدن در این زمینه هشدار داده‌اند. به‌عنوان نمونه سی‌ان‌ان با ابراز نگرانی از نزدیک‌تر شدن «احتمال بسیار واقعی» دخالت مستقیم آمریکا در یک «جنگ منطقه‌ای»، نوشت: «این کارزار سال 1991 برای بیرون راندن ارتش صدام حسین از کویت یا تهاجم سال 2003 به عراق نیست، که هر دو با ماه‌ها برنامه‌ریزی و آماده‌سازی انجام شد و سپس ایالات متحده و متحدانش زمان، مکان و مقیاس حمله را تعیین کردند. اکنون در بهترین حالت، ایالات متحده در تلاش است تا به رویدادهایی که عمدتا خارج از کنترلش است پاسخ دهد و در این منطقه خطرناک، ناگهان آسیب‌پذیری‌های حضور گسترده نظامی آمریکا در سراسر خاورمیانه آشکار می‌شود. آمریکا در شمال شرقی و جنوب شرقی سوریه، نیروهایی دارد. ایالات متحده همچنین در عراق حضور نظامی دارد. این نیروها در هر جنگی، اهداف ارزشمندی برای محور مقاومت به حساب می‌آیند.» به نوشته سی‌ان‌ان، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تجارب رزمی ارزشمندی در سوریه و عراق به دست آورده است.» این رسانه آمریکایی ادعا کرده تهران به یمن، سوریه، حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی آموزش و تسلیحات ارائه کرده است. سی‌‌ان‌ان مقایسه جالب از هزینه‌های اعزام نیرو کرده و نوشته: «درحالی‌که انتقال یک سرباز یا تفنگدار دریایی از ایالات متحده به خاورمیانه هزاران دلار هزینه دارد، هزینه رسیدن یک سرباز سپاه پاسداران به بغداد، دمشق یا بیروت، فقط یک اتوبوس است.» 

نویسنده سی‌ان‌ان برای توجه دادن به جبهه‌های متعددی که علیه واشنگتن ایجاد شده، به وضعیت واشنگتن در دوران جنگ جهانی دوم اشاره کرده است: «پس از حمله 7 دسامبر 1941 ژاپن به پرل‌هاربر، فرانکلین روزولت رئیس‌جمهور، به یک معنا خوش‌شانس بود. جنگ جهانی دوم تبدیل به یک جنگ دو جبهه‌ای شد که در اقیانوس اطلس و اروپا و همچنین در اقیانوس آرام با نیروهای متحدین درگیر شد. امروز، پرزیدنت جو بایدن با وظایف پیچیده‌تر و پرخطرتر روبه‌رو است؛ چشم‌انداز یک جنگ پنج جبهه با متحدان کمتر. این جنگ پنج جبهه‌ای تماما «گرم» نیست، با این حال، تشدید یک خطر فزاینده است.» سی‌ان‌ان، دو جبهه اول را چین و روسیه معرفی کرده و نوشته: «چین یک ابرقدرت اقتصادی و نظامی است. روسیه نظامی است و هر دو در حال آزمایش و به چالش کشیدن رهبری جهانی آمریکا هستند.» این رسانه هشدار داده است که «ایالات متحده ممکن است قوی‌ترین ارتش جهان را داشته باشد اما همان‌طور که شکست‌های آمریکا در ویتنام و افغانستان ثابت کرد، این هیچ تضمینی برای پیروزی بر یک دشمن مصمم و مدبر نیست.»

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار