• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۴۰۲-۰۸-۰۳ - ۰۴:۴۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
هشدار اوباما: جنایت نتیجه عکس می‌دهد؛

جیغ بنفش باراک

جیغ بنفش باراک

سیدمهدی طالبی، خبرنگار گروه جهان‌شهر: شامگاه دوشنبه دو پهپاد انتحاری، به پایگاه آمریکایی‌ها در جنوب غربی سوریه حمله کردند. آمریکایی‌ها مدعی هستند که این پهپادها پیش از اصابت به پایگاه منهدم شدند اما گروه مقاومت اسلامی در عراق که این حملات را انجام داده اعلام کرده که سه پایگاه ارتش آمریکا در عراق و سوریه را هدف گرفته است. شبکه المیادین هم از حمله به «سه پایگاه آمریکایی» در میدان نفتی العمر در ریف دیر الزور، پایگاه التنف و نیز پایگاه الشدادی خبر داد. این حملات باعث شد جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با دستپاچگی سخنرانی مهمش درباره مسائل اقتصادی را نیمه‌کاره رها کند تا به اتاق بررسی وضعیت برود. او گفت که «مساله‌ای وجود دارد که باید با آن برخورد کنم.» منابع غربی می‌گویند که این حمله حداقل پنجمین حمله پهپادی یا موشکی به نیروهای آمریکایی در خاورمیانه در یک هفته گذشته است. آمریکا در حال حاضر حدود 900 سرباز در سوریه و حدود 2500 سرباز در عراق دارد. آمریکایی‌ها از احتمال تشدید خشونت در منطقه خبر می‌دهند و این همان معضلی است که می‌تواند برای جو بایدن در انتخابات سال آینده میلادی مشکل‌ساز شود. در این گزارش به بررسی حملات اخیر علیه پایگاه‌های آمریکایی پرداخته شده است.
شواهد میدانی و بررسی مواضع سیاستمدارن غربی و صهیونیست نشان می‌دهد احتمال ورود زمینی به غزه و تشدید درگیری‌ها در این منطقه بسیار بیشتر از قبل شده است. «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه در پاسخ به سوالی درخصوص آتش‌بس در باریکه غزه گفت که «نخست باید گروگان‌ها آزاد شوند» و پس از آن ممکن است درباره آن صحبت کنیم. رئیس‌جمهور آمریکا این موضع تند را با کلماتی نرم و با پیوند آن با موضوعی بشردوستانه درباره اسرا اتخاذ کرده است اما معنای عملی و سیاسی آن «اصرار بر جنگ» است. چند ساعت قبل از بایدن، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، صریح‌تر مواضع واشنگتن را بیان کرده بود. او ضمن رد آتش‌بس گفت هرگونه آتش‌بس به حماس «فرصت» می‌دهد تا برای ادامه حملاتش علیه اسرائیل به «تجدید قوا» بپردازد.
اظهارات رئیس‌جمهور و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حکایت از اصرار بر جنگ دارد اما دیگر صداهای شنیده شده از کاخ سفید بر «بازدارندگی» در جنگ متمرکز بودند. «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید روز دوشنبه گفت که آمریکا به تقویت حضور نیروی دریایی خود در منطقه ادامه می‌دهد تا پیام «بازدارندگی قوی» به هر طرفی که ممکن است بخواهد درگیری را گسترش دهد، ارسال کند. او همچنین از ارسال «کمک‌های امنیتی روزانه» به اسرائیل خبر داد. «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز صبح روز دوشنبه اعلام کرد درصورتی‌که نیروهای آمریکایی در جریان جنگ میان رژیم‌صهیونیستی و حماس مورد حمله قرار بگیرند، آماده است تا «اقدامات تلافی جویانه»‌ای را در منطقه انجام دهد. اظهارات مقامات صهیونیست نیز در چهارچوب اصرار بر ادامه جنگ معنا پیدا می‌کند. «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی اواسط هفته در جریان بازدید از سواحل غزه گفت که حمله، به صورت «هوایی، زمینی و دریایی» بوده و «صدایی بلند» خواهد داشت. «مارک رگیو» مشاور ارشد نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی نیز روز دوشنبه «پایان جنگ» را به «نابودی کامل حماس» پیوند زد.
در حوزه میدانی نیز، ائتلاف واشنگتن- تل‌آویو اقدامات عملی برای حمله را آغاز کرده‌اند. صهیونیست‌ها روز یکشنبه تلاش داشتند با یگانی زرهی به بخشی از غزه نفوذ کنند اما به دنبال واکنش یگان ضدزره حماس، یک تانک و دو بولدوزر صهیونیست‌ها هدف قرار گرفت. به همین دلیل پس از آن، صهیونیست‌ها مناطق مسکونی مشرف به مناطق مرزی غزه با سرزمین‌های اشغالی را زیر آتش گرفتند تا یگان‌های ضدزره حماس را که برای دفاع از منطقه در این نواحی مستقر شده‌اند، از بین ببرند. در همین حال آسوشیتدپرس، گزارش کرده آمریکا یکی از مقامات نظامی‌اش به نام ژنرال «جیمز گلین» را که در جنگ‌های زمینی خبره است، به سرزمین‌های اشغالی اعزام کرده است. ژنرال گلین در جریان اشغال عراق در شدیدترین نبردهای شهری به‌ویژه نبرد مشهور «فلوجه» حضور داشت و به عملیات نیروهای ویژه در عراق علیه داعش کمک کرده است. این رسانه ادعا کرده گلین قرار است در مورد چگونگی کاهش تلفات غیرنظامیان! در جنگ شهری به تل‌آویو مشاوره بدهد؛ ادعایی که بیشتر برای توجیه مشارکت فعال آمریکا در جنایات رژیم علیه مردم غزه است. آمریکا با شکست دولت، ارتش و دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم که می‌توان از آن با نام فروپاشی نیز یاد کرد، عملا کنترل مستقیم این دستگاه‌ها را برعهده گرفته است. از همین‌رو جای نتانیاهو، این بایدن است که با آتس‌بس مخالفت می‌کند و سخنگوی وزیر خارجه‌اش هم از دلایل مخالفت با آن صحبت می‌کند. آمریکا همچنین با تقویت بازدارندگی خود در منطقه آن‌گونه که بلینکن و کربی گفته‌اند به دنبال ایجاد چتری مطمئن برای اقدام علیه غزه است. آمریکا با تحرکات داخلی خود در درون سرزمین‌های اشغالی و تحرکات خارجی خود در منطقه، به تنها بازیگری تبدیل شده که به دنبال حمله به غزه است. آشکار است تمرکز توان نظامی و مدیریتی غرب به همراه اراده این جبهه بر فشار به نوار محاصره شده غزه بیش از اندازه خواهد بود و این مساله واکنش محور مقاومت در منطقه را به دنبال خواهد داشت.
کمتر پیش آمده باراک اوباما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا درباره مسائل سیاست خارجی کشورش اظهارنظر کند. با وجود این ملاحظه، جنایت‌های دیوانه‌وار رژیم‌صهیونیستی باعث شد تا او در یادداشتی هشدارهای قابل تاملی به رژیم بدهد. البته پیش از او، جو بایدن در سرزمین‌های اشغالی به مواجهه آمریکا با حادثه 11 سپتامبر، اشاره کرد و از «اشتباهات» کشورش برای آنچه «اجرای عدالت» می‌خواند گفت و از صهیونیست‌ها خواست که «خشم»‌شان را کنترل کنند. اوباما در یادداشتش صریح‌تر در اینباره نوشته و به صهیونیست‌ها هشدار داده است که جنایت‌هایی همچون «عدم اجازه ورود آب و موادغذایی» نه‌تنها مساله را حل نمی‌کند که می‌تواند به موضع‌گیری شدیدتر فلسطینی‌ها «تا چندین نسل بعد» بینجامد و «نتیجه معکوس» داشته باشد. اوباما در این یادداشت، به هیچ عنوان خواهان کاهش تنش و یا پایان درگیری نیست بلکه او خواسته که آمریکا راهبردی را «تشویق» کند که بتواند حماس را «ناتوان» کند. او به صهیونیست‌ها توصیه کرده برای اینکه بتوانند در آینده زندگی کنند، کمتر جنایت کنند. اوباما نوشته: «جهان از نزدیک شاهد وقوع رویدادهای منطقه است و هرگونه استراتژی نظامی اسرائیل که هزینه‌های انسانی را نادیده بگیرد، در نهایت می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد.» رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده در ادامه نوشت: «تاکنون هزاران فلسطینی در بمباران غزه کشته شده‌اند که بسیاری از آنها کودک هستند. صدها هزار نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند. تصمیم دولت اسرائیل برای قطع غذا، آب و برق به روی جمعیت غیرنظامی محاصره‌شده نه‌تنها تهدیدی برای تشدید بحران فزاینده انسانی است، بلکه می‌تواند موضع فلسطینیان را برای نسل‌ها بی‌انعطاف‌تر کند؛ حمایت جهانی از اسرائیل را از بین ببرد؛ به سود دشمنان اسرائیل تمام شود؛ و تلاش‌های بلندمدت برای دستیابی به صلح و ثبات در منطقه را تضعیف کند.» براساس آمارهای منتشرشده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، حداقل ۵ هزار و ۸۷ فلسطینی، از جمله ۲ هزار و ۵۵ کودک در حملات دوهفته‌ای اسرائیل به غزه به شهادت رسیده‌اند. باراک اوباما در پایان تاکید کرد به کار بردن نهایت کوشش برای حفظ جان غیرنظامیان نه‌تنها «از نظر اخلاقی درست است» بلکه «حفظ این ارزش‌ها برای ایجاد اتحاد و شکل‌دهی افکار بین‌المللی نیز حیاتی است، مواردی که همگی برای امنیت بلندمدت اسرائیل نیز حیاتی هستند.»

برای خواندن متن کامل گزارش، اینجا را بخوانید.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

مکرون درصدد مواجهه مستقیم با پوتین است؛

امانوئل فرزندخوانده ناپلئون

احسان فرزانه، پژوهشگر اندیشه سیاسی:

پیشروی تاریخ از آوارهای غزه تا هاروارد

سیدجواد نقوی، خبرنگار گروه ایده حکمرانی:

سرخوردگی تراپیست‌های عصر مدرن؟

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

جوانه زدن در غزه، تکثیر در اروپا

رژیم صهیونیستی دفاتر الجزیره را بست؛

سرکوب رسانه بعد از دانشگاه

حمایت دوست‌داران دانش از حق و حقیقت؛

5 نکته درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا

تمدن و فرهنگ یا مکانیکی و ساختگی؟

ناسیونالیسم اسرائیلی: هویت، غیریت و استعمار

سیدسعید لواسانی، استاد دانشگاه:

اسرائیل و مساله یهود

مودی برای تحکیم ناسیونالیسم هندو عطش وصف‌ناپذیری دارد؛

پایان هند سکولار

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درسی که هندی‌ها از حمله ایران به رژیم‌صهیونیستی آموختند

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

تصویرسازی وارونه برای نجات بی‌بی

گفتن آنچه که نتوان گفتن:

اسرائیل شکست خورده است

پس از گذشت 6 ماه از آغاز بحران در غزه؛

وضعیت بین‌المللی اسرائیل؛ سند پیروزی حماس

کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

جنگ غزه و ارزش استراتژیک روابط تهران - ریاض

محمد زعیم، سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما، الجزیره و لال‌بودگی رسانه‌ای

تعجب بریتانیایی‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری؛

باید با کفش‌های حامیان ترامپ هم راه رفت!

دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل:

تاثیر جنگ غزه بر افکار عمومی ایران

نگاهی به آخرین تحولات در صحنه‌ مبهم انتخابات آمریکا؛

ترامپ و بایدن به نوامبر 2024 می‌رسند؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

محور مقاومت و بازدارندگی شکست‌خورده آمریکا در منطقه

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

ذهن‌های در حال سقوط

یادداشت شفاهی مجید تفرشی، پژوهشگر؛

ترکی ‌الفیصل و تعریف رویکرد جدید برای مجاهدین

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

نشست دوحه نتایج و دستاوردهای نامعلوم

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

تحولات پاکستان از منظر همسایگان

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

انتخابات پاکستان؛ نظامیان مقهور اراده مردم

نگاهی به آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات‌متحده‌ ؛

نگرانی اصلی دموکرات‌ها‌ بایدن است، نه ترامپ!

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد؛

تاوان دانشگاه در مخالفت با صهیونیست‌ها

جنایت دمشق؛ انتقام صهیونیست‌ها از شکست در غزه،

سید‌رضی موسوی به رفقای مجاهدش پیوست

عوامل تاثیر‌گذار بر مسائل امنیتی ایران و پاکستان کدامند؟؛

امنیت مرزی‌؛ پاشنه‌آشیل روابط تهران و اسلام‌آباد

صهیونیست‌ها به رفعت‌ العریر‌ نویسنده و استاد دانشگاه فلسطینی هم رحم نکردند؛

نویسنده‌ها یواش می‌میرند

انتقام از کسانی که به تمیز‌ترین شکل ممکن درحال آدم‌کشی هستند؛

چگونه تمیز آدم بکشیم؟

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:؛

جنگ غزه حقیقت فلسطین را از دل افسانه‌سازی‌ها بیرون کشید

نابودی رژیم صهیونیستی؛

چه کسی پیروز شد؟

اثری که چشم‌ها و دل‌های آزادگان غرب را متوجه یک موضوع کرد؛

اثر غزه‌ای

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر:

هابرماس و خلسه علوم انسانی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

درخواست محاکمه بایدن به جرم مشارکت در نسل‌کشی

توحید ورستان، دکترای اقتصاد انرژی:

درهم‌تنیدگی جنگ غزه و بخش انرژی

میراحمدرضا مشرف، پژوهشگر حوزه بین‌الملل:

پشت‌پرده اصرار اسرائیل برای تخلیه کامل غزه

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار