محمدرضا حاجیعبدالرزاق، خبرنگار گروه ورزش: درحالی 7 هفته از رقابتهای لیگ برتر سپری شده مشکلات، موانع و محدودیتهایی که هرساله در دوره زمانی روزهای پایان فصل طی سالهای اخیر گریبان باشگاهها و سازمان لیگ را میگرفت، امسال از همین ابتدای کار به وجود آمده و برای برگزاری منظم و بدون مشکل رقابتها دردسرساز شده تا جایی که این ذهنیت برای اهالی فوتبال بهوجود آمده است که لیگ برتر از همین ابتدای سال فرسایشی دنبال میشود. نکته قابلتوجه اینکه طی روزهای گذشته و با بروز مشکلات متعدد در ورزشگاه آزادی اعم از وضعیت نامناسب چمن و سکوها و کم آبیهای یادشده با توصیه مسئولان امر مقرر شد سرخابیها فعلا از این ورزشگاه دور شوند و دیدارهای خانگی خود را تا اطلاع ثانوی به شهرهای دیگر منتقل کنند. بر همین اساس استقلالیها از شهرهایی مانند مشهد و کیش بازدید به عمل آوردند و باشگاه پرسپولیس نیز ورزشگاه خانگی خود یعنی شهید کاظمی را برای میزبانی رقابتهای لیگ برتر معرفی کرد. این درحالی است که نبی، دبیرکل فدراسیون فوتبال روز گذشته در گفتوگویی تلویزیونی طی اظهاراتی امیدوارکننده برای دو باشگاه پرطرفدار پایتخت و هواداران آنها درباره برگزاری دیدارهای باشگاهی در ورزشگاه آزادی اعلام کرد: «باید سازمان لیگ و شرکت تجهیز با هم جلسهای داشته باشند و تکلیف را مشخص کنند اما تا جایی که در خاطرم هست فعلا استادیوم آزادی در اختیار تیمهای باشگاهی و تیم ملی است.» حال اینکه آیا وضعیت فعلی ورزشگاه آزادی این اجازه را به سرخابیها میدهد تا همچنان به میزبانیهای خود در این ورزشگاه از حریفانشان در لیگ برتر و رقابتهای آسیایی ادامه بدهند یا خیر؟ در گزارشی به بررسی این موضوع پرداختهایم.
چرا چمن هیبریدی منتفی شد؟
موضوع ترمیم یا تعویض چمن مجموعه اصلی ورزشگاه آزادی درحالی طی روزهای اخیر مطرح شد که بین مسئولان امر چنین تفکری وجود داشت که چمن فعلی با چمن هیبریدی (تکنولوژی روز مورد استفاده در ورزشگاههای مدرن دنیا که ترکیبی از چمن طبیعی و مصنوعی است) تعویض شود. این امر مستلزم آن بود که مجموعه آزادی بین 4 تا 6 ماه تعطیل و بودجه کلان حدود 50 میلیاردی برای این کار درنظر گرفته شود، به انضمام اینکه بودجه دیگری نیز صرف خرید و انتقال ابزار آلات نگهداری این تکنولوژی شود که طبق برآوردها تصمیمگیران امر به این نتیجه رسیدند که این موضوع عملی نیست. ضمن اینکه این بحث مطرح میشود که این توان وجود دارد که چمن فعلی مورد ترمیم قرار گیرد تا روزبهروز شرایط آن بهتر شود. در این بین بانک چمن آزادی دوباره احیا میشود تا این روند تسریع شود.
بر همین اساس طبق شنیدههای خبرنگار «فرهیختگان» وضعیت چمن آزادی که حدود 18 سال از عمر آن سپری میشود؛ درحالحاضر بد نیست و با توجه به بذر آن که با شرایط آبوهوایی سردسیری مطابقت دارد، با سرد شدن هوای تهران و البته شرایطی که برای بانک چمن وجود دارد تا پایان سال روزبهروز هم بهتر خواهد شد. در این بین حدود 150 کارگر بعد از دیدار پرسپولیس مقابل النصر روزانه روی وضعیت آزادی کار کردهاند تا شرایط بهتر شود.
پیمانکار پرسپولیسیها رفت، شرایط مناسب شد
در گزارشی پیش از این درباره حضور پیمانکار ورزشگاه کاظمی که با توصیه پرسپولیسیها در ورزشگاه آزادی مشغول به کار شده به این نکته اشاره کردیم که با حضور این افراد شرایط چمن آزادی روزبهروز بدتر شده و این درصورتی است که بهخاطر وضعیت موجود، بلافاصله بعد از دیدار نخست آسیایی پرسپولیس، با پیمانکار فوق قطع همکاری صورتگرفته تا یکی از اساتید دانشگاه تهران که متخصص چمن بهشمار رفته و از وی بهعنوان پدر چمن ایران نام برده میشود، امور را زیرنظر بگیرد. درنهایت با حضور و نظارت این فرد شرایط بهتر میشود و رو به بهبودی میرود تا جایی که باشگاه الهلال و ستارههای آن ازجمله نیمار در جریان سفر به تهران وضعیت ورزشگاه آزادی را مناسب توصیف میکنند.
آزادی هر 5 روز یکبار میزبان است!
نکته قابلتوجه اینکه طی روزهای اخیر در جلسهای بین مسئولان ورزشگاه آزادی با سازمان لیگ این موضوع مطرح میشود که برنامه رقابتهای بعدی طوری باشد که فشار کمتری به چمن آزادی بیاید و این درخواست نیز ارائه شده که ورزشگاه آزادی تا زمانی که وضعیتش تثبیت شود یک هفته در میان میزبان رقابتهای مختلف باشد. بااینحال برنامه اعلام شده از سوی سازمان لیگ با این امر تا حدودی مغایرت داشته و مشخص نیست چرا این توصیه نادیده گرفته شده است.
استقلال و پرسپولیس درمجموع با بازیهای آسیایی سرخپوشان 12 بازی خانگی را در تهران برگزار میکنند. به این جمع باید 2 دیدار نساجی و یک بازی تیم ملی را هم اضافه کرد و این بدان معناست که مجموعه آزادی طی حدود 75 روز باید از 15 دیدار میزبانی کند که میانگین هر 5 روز یک بازی را بههمراه خواهد داشت.
این درصورتی است که طبق شنیدهها بعد از اعلام تقویم از سوی سازمان لیگ، مسئولان آزادی در نامهای از فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ضمن تاکید بر اینکه چمن این ورزشگاه به هیچ وجه نمیتواند میزبان دو بازی در دو روز پیاپی باشد و آن را کشنده توصیف میکنند؛ این درخواست را مطرح میکنند که بازیهای کماهمیتتر سرخابیها به ورزشگاههای دیگر منتقل شود که گویا این موضوع تایید شده و حالا توپ تصمیمگیری در این زمینه در زمین فدراسیون و سازمان لیگ قرار گرفته است. هرچند با توجه به وضعیت موجود در آزادی، در این خصوص دو باشگاه استقلال و پرسپولیس باید حرف آخر را بزنند.
آخرین وضعیت آب و سکوها
از ورزشگاه آزادی خبر میرسد که مرمت سکوها روزهای پایانی را سپری میکند. بتونریزی و قیرگونی بهمنظور عایقبندی و انجام استحکامات ممکن رو به اتمام است و تا یکماه دیگر این مرحله به پایان میرسد و ورزشگاه آزادی در قسمتهای فوق وارد فاز نصب صندلی میشود.
همچنین بهگفته نبی چاههایی که اطراف منطقه 22 حفر شد، در گذشته باعث کاهش آب در چاههای ورزشگاه آزادی و برای آبیاری، ورزشگاه دچار مشکل شده که شنیده میشود این مشکل نیز طی روزهای اخیر با حفاری عمیقتر چاههای موجود تا حدودی برطرف و وضعیت آب، سکوها و چمن آزادی در برهه زمانی فعلی مناسب گزارش شده است.
دربی مثل همیشه در آزادی
با این تفاصیل بهنظر میرسد از آنجا که استادیوم آزادی در وضعیت مناسبی قرار دارد و مقرر شده میزبان بازیهای مهم باشد، بهطور حتم دیدار دربی 102 درصورتیکه این دیدار طبق برنامه قبلی در همان تاریخ اعلامشده (23 آذر) برگزار شود، ورزشگاه آزادی مانند همیشه میزبان این دیدار باشد.
در انتظار تغییر مدیران اتوبوسی توسط وزیر ورزش
در این خصوص بهنظر میرسد تا زمانی که شاهد حضور مدیران غیرمتخصص در برخی امور بهخصوص در شرکت توسعه و تجهیز با بهکار گماشتن مدیرانی باشیم که پیشتر هیچ سابقهای در ورزش کشور نداشته و در صنعت خودرو و سایر صنعتهای دیگر سابقه کار داشته و به صورت گروهی در دوران وزیر ورزش قبلی به مدیریت ورزش راه پیدا کردهاند، وضعیت موجود ادامه پیدا خواهد کرد، هرچند شنیده میشود بعد از بازیهای پاراآسیایی این موضوع مورد توجه وزیر ورزش قرار گرفته و قرار است بیشتر این مدیران بهزودی تغییر کنند.